Stiri despre assad

  74 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Încercuirea Europei de către Rusia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încercuirea Europei de către Rusia!

  Acţiunile Rusiei în estul Europei au crescut în intensitate, iar războiul în dimensiunea sa hibridă e deja o caracteristică a relaţiilor sale cu Occidentul. Deşi oficial e pace, avem o „stare de conflict” care nu poate fi ignorată. Kremlinul are motive de sărbătoare în 2019, deoarece politica externă a înregistrat recent mai multe succese în estul Europei şi în Orient.

 • Siria, Idlib: măcel macabru în numele lui Assad şi a grandorii Rusiei lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Siria, Idlib: măcel macabru în numele lui Assad şi a grandorii Rusiei lui Putin

  Siria a intrat în ultima parte a războiului civil. Acesta a fost motivaţia intervenţiei multiplelor puteri globale şi regionale ale lumii, care şi-au găsit un spaţiu de consumare a rivalităţilor în Orientul Mijlociu. Confruntarea finală a început din aprilie în provincial Idlib, unul din cele 14 guvernorate ale Siriei, ultima redută a opoziţiei siriene şi cea mai mare.

 • Atacul din Idlib
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atacul din Idlib

  Atacul forţelor loialiste siriene împotriva ultimului guvernorat deţinut de rebeli pare iminent. Trupele loialiste şi iraniene sunt în poziţie, Rusia a trimis un contigent mărit de nave militare şi aviaţie în zonă, inclusiv fregate înarmate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi bombardiere strategice. Diplomaţia coaliţiei ruso-assadistă lucrează peste program pentru a pregăti terenul.

 • Câte războaie sunt în Siria?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câte războaie sunt în Siria?

  În ultimii ani, în Orientul Mijlociu a apărut o nouă arhitectură. Recenta reuniune de la Ankara între Rusia, Iran şi Turcia este edificatoare. Acest grup a devenit critic în redefinirea Orientului Mijlociu. Nu este un grup coeziv, iar puterea sa de decizie rămâne încă nesigură. Este SUA în pragul eliminării din ecuaţia diplomatică a Orientului?

 • Atac împotriva lui Assad: impunerea variantei Păcii Occidentale în Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atac împotriva lui Assad: impunerea variantei Păcii Occidentale în Siria

  Atacul cu rachete de vineri pe sâmbătă noapte împotriva celor trei ţinte ale lanţului de fabricare, stocare şi comandă a programului chimic al regimului Al Assad are o consistenţă mult mai mare şi e doar vârful icebergului în mişcarea de şah făcută de cei trei membri permanenţi occidentali al Consiliului de Securitate al ONU: Franţa, Marea Britanie şi SUA.

 • Fericiţi făcătorii de pace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fericiţi făcătorii de pace

  Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă Rusia ar fi ripostat la atacul SUA, al Franţei şi al UK de ieri dimineaţa asupra Siriei.

 • Noul atac chimic din Siria: moderaţie sau reacţie
fermă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul atac chimic din Siria: moderaţie sau reacţie fermă?

  Zilele trecute, opinia publică internaţională a fost puternic impresionată de un nou atac chimic în Siria. În oraşul Duma, unul din puţinele locuri ce mai erau controlate de oponenţii regimului Assad, a fost aruncat din elicopter un butoi cu gaze toxice. În urma acestui atac au murit peste 70 de persoane, iar câteva sute au fost afectate.

 • VIDEO INTERVIU Teodor Meleşcanu: „Da, există propagandă rusă în România. E vizibilă şi dovedită”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO INTERVIU Teodor Meleşcanu: „Da, există propagandă rusă în România. E vizibilă şi dovedită”

  Într-un interviu în exclusivitate pentru ziarul „Adevărul”, ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, recunoaşte că propaganda rusă este activă în România, explică ce planuri are diplomaţia românească în cazul unui Brexit negociat la sânge şi motivează de ce ţara noastră este printre puţinele state europene care menţin legături diplomatice cu regimul sirian de la Damasc.

 • James Mattis, secretarul de apărare: Actualele tensiuni dintre SUA şi Rusia „nu vor scăpa de sub control“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  James Mattis, secretarul de apărare: Actualele tensiuni dintre SUA şi Rusia „nu vor scăpa de sub control“

  Secretarul de apărare al Statelor Unite, James Mattis, a declarat că actualele tensiuni dintre SUA şi Rusia, ca urmare a loviturilor militare împotriva regimului din Siria, „nu vor scăpa de sub control“, afirmând că acestea au reprezentat un răspuns direct la utilizarea armelor chimice de către Assad, şi nu o strategie de schimbare de regim.

 • Purtătorul de cuvânt al administraţiei Trump, criticat dur pentru că l-a comparat pe Al-Assad cu Hitler
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Purtătorul de cuvânt al administraţiei Trump, criticat dur pentru că l-a comparat pe Al-Assad cu Hitler

  Purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Sean Spicer, a declanşat o adevărată furtună mediatică atunci când, încercând să-l compare pe preşedintele Al-Assad cu Adolf Hitler, a afirmat că acesta din urmă nu a folosit arme chimice. Spicer şi-a cerut scuze după ce declaraţiile sale au fost criticate dur pentru ignorarea faptului că milioane de evrei au fost gazaţi în lagărele de concentrare naziste.

 • Pentagonul anunţă că rachetele de croazieră americane au distrus 20% din capacităţile aeriene ale regimului Assad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentagonul anunţă că rachetele de croazieră americane au distrus 20% din capacităţile aeriene ale regimului Assad

  Secretarul Apărării, James Mattis, a anunţat luni noaptea că atacul american asupra bazei forţelor guvernamentale siriene de la al-Shaayrat a reuşit să distrugă 20% din capacităţile aeriene ale regimului preşedintelui Bashar al-Assad. De asemenea, acesta a transmis un avertisment, precizând că armata siriană ar da dovadă de „nechibzuinţă dacă ar utiliza din nou arme chimice“, scrie BBC, citat de news.ro.

 • Grupul G7 intensifică presiunile asupra Rusiei, dar intervenţia SUA în Siria ar putea fi o oportunitate pentru Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grupul G7 intensifică presiunile asupra Rusiei, dar intervenţia SUA în Siria ar putea fi o oportunitate pentru Moscova

  Miniştrii de externe ai Grupului G7 caută o strategie comună prin care să forţeze Moscova să renunţe la sprijinul acordat regimului preşedintelui Bashar al-Assad, în principal prin intensificarea criticilor la adresa Rusiei. Aceştia nu au căzut însă de acord cu privire la impunerea de noi sancţiuni Rusiei. Unii analişti consideră că noul rol activ al Statelor Unite în ecuaţia Siriei poate fi oportună pentru preşedintele Vladimir Putin.

 • Siria: O nouă politică a lui Trump?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Siria: O nouă politică a lui Trump?

  În cea de-a 77-a zi a mandatului său, Donald Trump a ordonat un atac surpriză împotriva unei baze militare deţinute de armata siriană, ca răspuns al unui presupus atac cu arme chimice realizat de către regimul de la Damasc.

 • America se întoarce?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  America se întoarce?

  În sfârşit, un preşedinte la Casa Albă. Trump a făcut, ieri, primul gest prezidenţial. Avalanşa de rachete Tomahawk peste aeroportul de lângă Homs, de unde a pornit atacul chimic, e semnalul de forţă al unui lider care se dovedeşte capabil să treacă de la gălăgie la acţiune. Rămâne de văzut dacă e doar un gest izolat sau, în sfârşit, e momentul asumării rolului complex ce revine SUA în dezordinea globală.

 • Secretarul de Stat Rex Tillerson: „Se fac primii paşi pentru înlăturarea lui Assad”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretarul de Stat Rex Tillerson: „Se fac primii paşi pentru înlăturarea lui Assad”

  În urma atacului cu arme chimice din Siria, se pare că SUA şi-au schimbat politica faţă de preşedintele Assad. Secretarul de Stat Rex Tillerson a declarat că procesul prin care preşedintele Assad va fi înlăturat de la putere va necesita un efort al întregii comunităţi internaţionale şi că va veni doar după înfrângerea ISIS, însă a subliniat că primii paşi în acest proces au fost deja făcuţi.

 • REPORTAJ VIDEO Siria, o destinaţie turistică de nerefuzat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ VIDEO Siria, o destinaţie turistică de nerefuzat

  „Siria, mereu frumoasă”, acesta este mesajul unui clip de promovare care invită turiştii să viziteze frumuseţile ţării devastate de violenţe, aflată sub teroarea unui conflict soldat cu morţi aproape zi de zi. Reporterii „Adevărul" au mers la Festivalul Ambasadelor, unde diplomaţii sirieni şi-au prezentat oferta turistică de nerefuzat.

Modifică Setările