asociatia romana a carnii - ultimele știri
Cererea de mici pentru minivacanţa de 1 Mai din acest an s-a majorat cu circa 30% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, producţia estimată de procesatori fiind de aproximativ 18 milioane de mititei, ceea ce înseamnă că jumătate dintre români vor consuma acest emblematic produs.
Industria cărnii se confruntă cu un mare dezechilibru între venituri şi cheltuieli, pe fondul crizei generate de Covid-19. Costurile cu angajaţii au crescut cu 30%, în contextul în care productivitatea lor s-a diminuat cu un procent similar, scrie Ag...
Preţul cărnii de porc s-a dublat în acest an, iar anul viitor s-ar putea tripla, pentru că aproape jumătate din proteina acestei planete a dispărut din cauza pestei porcine africane, susţine preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Radu Timiş.
Asociaţia Română a Cărnii avertizează că exporturile dictează preţul cărnii de porc, acesta urmând să crească în medie cu 15%-30%, începând cu luna aprilie....
Vânzările de produse din carne de porc înregistrează în această perioadă o creştere medie de 10-13%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însă preţurile sunt cu circa 15 procente mai mici, din cauza variaţiilor înregistrate la preţul cărni...
Reducerea la 9% a cotei de TVA la alimente a mărit consumul cu peste 10% şi a descurajat tranzacţiile de pe piaţa neagră, astfel că veniturile colectate din această sursă au crescut în loc să scadă....
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu, a prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, rezultatele colectării de taxe, impozite şi în mod special TVA, arătând că încasările au crescut chiar dacă la aliment...
România a cumpărat din străinătate alimente de 4,8 miliarde de euro în 2014 şi a livrat pe pieţele externe produse agroalimentare de 5,4 miliarde de euro, acestea fiind cele mai mari valori înregistrate în perioada postdecembristă....
Reprezentanţii operatorilor din industria cărnii vor ca experţii organizaţiilor implicate în campania de reducere a TVA la carne să fie invitaţi la discuţiile cu misiunea FMI. Ei cer reducerea acestei traxe de la 1 ianuarie 2015, în caz contrar avert...
Miercuri, 26 noiembrie 2014, Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe – SINDALIMENTA - a semnat protocolul de susţinere a campaniei de reducere a TVA la carne ...
La data de 25 iunie 2014 intră în vigoare un regulament european care admite libera circulaţie a mititeilor româneşti pe piaţa comunitară, după un an de interdicţii pur birocratice....
Micii româneşti, proaspăt intraţi în legalitate, asigură 30% din vânzările la intern şi la export ale procesatorilor. Pentru reducerea TVA la carne, producătorii vor declanşa o campanie de informare....
O veste bună pentru „grătarişti“: Putem produce mici în continuare, anunţă Asociaţia Română a Cărnii
Reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii anunţă că, în parteneriat cu Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, au ajuns la un compromis cu autorităţile statului în ceea ce priveşte producţia şi comercializarea produsului alimentar "mici", du...