Stiri despre asistenta medicala

  163 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Nu doar medicii pleacă din România. Peste 20.000 de asistenţi medicali au părăsit ţara în ultimii cinci ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu doar medicii pleacă din România. Peste 20.000 de asistenţi medicali au părăsit ţara în ultimii cinci ani

  Nu doar medicii au plecat în masă din sistemul de sănătate românesc în ultimii ani. Exodul se simte şi în rândul asistenţilor medicali, atraşi de salariile mult mai mari pe care le pot obţine în celelalte state ale Uniunii Europene. România a pierdut nu mai puţin de 23.000 de asistenţi medicali în cinci ani, potrivit statisticilor Institutului Naţional de Statistică (INS).

 • Drepturile pacienţilor copii călcate în picioare!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drepturile pacienţilor copii călcate în picioare!

  Conducerea Ambulatoriului de Protetică dentară şi Pedodonţie din cadrul Spitalului Universitar de Stomatologie „Prof. Dan Theodorescu” a primit o înştiinţare, în urmă cu câteva luni, prin care era anunţată că instituţia nu mai este finanţată de CNAS, începând cu 1 aprilie 2013.

 • O asistentă acuză:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O asistentă acuză: "Brega m-a schilodit“

  Sora medicală de la Institutul Oncologic care susţine că a fost agresată, în 1994, de actualul deputat Gheorghe Brega ne-a povestit cum lovitura primită i-a schimbat viaţa. Şefii instituţiei se feresc să vorbească despre acest caz

 • Cardurile europene de sănătate sunt la mare căutare vara! Aproximativ 1000 de teleormăneni au solicitat un astfel de document
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cardurile europene de sănătate sunt la mare căutare vara! Aproximativ 1000 de teleormăneni au solicitat un astfel de document

  Documentul care oferă dreptul de a beneficia de servicii medicale pe teritoriul ţărilor membre ale Uniunii Europene a fost solicitat în acest an de aproximativ 1.000 de asiguraţi teleormăneni. Solicitările au crescut în sezonul estival pentru că tot mai mulţi teleormăneni optează pentru a-şi petrece vacanţa de vară în străinătate.

 • Ce gratuităţi au persoanele cu handicap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce gratuităţi au persoanele cu handicap

  Indiferent de tipul de handicap sau de gradul acestuia, românii pot beneficia gratuit de medicamente, de asistenţă medicală şi de dispozitive medicale. Pe perioada spitalizării, însoţitorul copilului sau adultului cu handicap are dreptul la servicii gratuite de cazare şi masă.

 • Numărul centrelor medicale de permanență din Timiș s-a triplat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numărul centrelor medicale de permanență din Timiș s-a triplat

  Asistența medicală de urgență este asigurată în tot mai multe localități, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș. Centrele de permanență sunt acum prezente în aproape 20 de orașe și comune.

 • Se anunţă costuri suplimentare pentru asistenţa medicală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se anunţă costuri suplimentare pentru asistenţa medicală

  Şeful Colegiului Medicilor Cluj, Mircea Bârsan, cere Ministerului Sănătăţii şi CNAS publicarea normelor metodologice de aplicare pentru proiectului Legii Sănătăţii supus dezbaterii publice, întrucât „oamenii trebuie să fie pregătiţi că vor veni costuri suplimentare când solicită asistenţă medicală".

 • Luptă cu cancerul visând să devină mamă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luptă cu cancerul visând să devină mamă

  La 30 de ani, Carmen Ozunu a fost diagnosticată cu tumoră nazofaringiană cu invadare intracraniană. Viaţa tinere asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova s-a schimbat radical în doar două luni.

 • Asistenţa medicală pe 1 ianuarie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asistenţa medicală pe 1 ianuarie

  Cei care au nevoie astăzi de ajutor medical pot apela 112 sau se pot prezenta la spitalele de urgenţă. De asemenea, unele farmacii au program şi în prima zi a anului.

 • Vezi ce spitale lucrează de Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vezi ce spitale lucrează de Crăciun

  Asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească şi spitalicească este asigurată în permanenţă în perioada sărbătorilor de iarnă în toate spitalele publice, pentru toate specialităţile medico-chirurgicale şi stomatologice. 

 • S-a redeschis singurul spital din Delta Dunării!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a redeschis singurul spital din Delta Dunării!

  În cel mai estic punct al ţării va funcţiona cel mai mare centru de permanenţă din judeţ, spune prefectul de Tulcea, Vasile Gudu. Medicii care vor lucra aici au semnat contractul de colaborare cu noul centru de permanenţă care va funcţiona în clădirea centrului de sănătate Sulina. Ieri Direcţia de Sănătate Publică a emis actul de funcţionare, astfel că oamenii deltei vor avea din nou asistenţă medicală permanentă în local

 • Garsoniere pentru bătrânii din Fitioneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Garsoniere pentru bătrânii din Fitioneşti

  Primăria comunei Fitioneşti a scos la licitaţie prin intermediul Serviciului Electronic de Achiziţii Publice o serie de lucrări "pentru extinderea unei clădiri din comună în vederea înfiinţării unui centru de asistenţă tehnică şi suport pentru vârstnici" în valoare de aproape 2.600.000 de lei.

 • PROIECT Centru socio-medical pentru faza terminală a vieţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PROIECT Centru socio-medical pentru faza terminală a vieţii

  24 de persoane a căror boală nu mai răspunde la tratamentul curativ îşi vor găsi alinare şi sprijin în satul Racoviţa, comuna Bucşani.  Internările vor începe în iulie 2012. Au prioritate vârstnicii cu afecţiuni cronice, cu probleme de sănătate mintală sau cu afecţiuni somatice aflate în faze evolutive avansate, care necesită îngrijire permanent.

Modifică Setările