Stiri despre asia de sud

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O nouă explozie în Sri Lanka
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă explozie în Sri Lanka

  O explozie a avut loc luni în apropierea unei biserici din Sri Lanka însângerată deja de unul dintre cele şapte atentate produse de Paştele catolic în această ţară insulară din Asia de Sud.

 • Filozofia lui Sun Tzu şi viziunea lui
Mohammed Ali Jinnah
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filozofia lui Sun Tzu şi viziunea lui Mohammed Ali Jinnah

  Profitând de situaţia existentă în Europa, cauzată de criza ucraineană, Beijingul îşi consolidează poziţia în Asia de Sud şi în Oceanul Indian. Puterea sa economică şi militară, în creştere, i-a determinat pe americani să-şi îndrepte atenţia spre Asia pentru a-şi îndeplini obligaţiile faţă de aliaţii tradiţionali, Coreea de Sud şi Japonia. China caută să se extindă în Marea Chinei de Sud şi de Est, dar şi de-a lungul ţărmului Oceanului Indian.

 • India-Pakistan,
un posibil nexus geopolitic ce poate pune în pericol 2 miliarde de oameni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  India-Pakistan, un posibil nexus geopolitic ce poate pune în pericol 2 miliarde de oameni

  Atunci când analizăm o zonă geografică din punctul de vedere al potenţialului existent de a se transforma într-un nexus geopolitic în decursul timpului, trebuie analizată nu numai capacitatea respectivei regiuni de a focaliza interesele marilor puteri şi ale puterilor regionale, ci şi capacitatea ei de a emite “unde geopolitice” în exterior.

 • Imigranţii din Asia de Sud, blocaţi în mijlocul conflictului din Irak
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imigranţii din Asia de Sud, blocaţi în mijlocul conflictului din Irak

  Violenţele din Irak, care au cuprins nordul ţări de mai multe luni, fac victime nu numai în rândul soldaţilor, al insurgenţilor şi al populaţiei locale, ci afectează şi vieţile imigranţilor aflaţi în ţară doar pentru a munci şi pentru a-şi întreţine familiile  sărace. Străinii au lansat apeluri de ajutor, în prezent ascunzându-se în depozite şi clădiri abandonate pentru a nu intra în calea gloanţelor, cu rezervele de hrană pe sfârşite.

 • FOTO Cum s-a produs cutremurul „istoric“ din Iran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cum s-a produs cutremurul „istoric“ din Iran

  Cel mai violent cutremur din ultimii 40 de ani, cu o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richeter, a lovit marţi Iranul şi  s-a resimţit în întreaga regiune a Golfului Persic şi în Asia de Sud. Seismul s-a produs în urma unui proces de subducţie, acelaşi proces care a cauzat seismele din Japonia, Chile şi Indonezia.

Modifică Setările