Stiri despre ascultare

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Stela Giurgeanu: Arta de a nu asculta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stela Giurgeanu: Arta de a nu asculta

  Observ, din ce în ce mai mult, în jurul meu, că, în ciuda boom-ului informaţional la care sîntem expuşi, ia naşterea o nouă formă de creativitate umană: arta de a nu asculta.

 • Regula de 3 minute, recomandată de un psiholog, pe care toţi părinţii ar trebui să o aplice cu copiii lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regula de 3 minute, recomandată de un psiholog, pe care toţi părinţii ar trebui să o aplice cu copiii lor

  Cât timp petreceţi cu copilul după muncă? Din punct de vedere tehnic, avem nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a găti cina pentru ei, aproximativ 15 minute pentru a citi o carte şi doar o clipă pentru a-i săruta de noapte bună. Cu toate acestea, potrivit experţilor, între aceste perioade există 3 minute care pot fi cele mai importante ale zilei.

 • FOTO VIDEO Cum acţiona securitatea comunistă când voia să îi asculte pe români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Cum acţiona securitatea comunistă când voia să îi asculte pe români

  Securitatea a ajuns, în ultimii ani ai dictaturii comuniste, la un nivel atroce de ascultare şi urmărire a oamenilor despre care aveau informaţii că s-ar opune sistemului. S-a ajuns astfel în situaţii ca locuitorii unei întregi scări de bloc să fie ascultaţi pentru simplul motiv că au apărut ”inscripţii duşmănoase” în casa scării.

 • Note, stări, zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note, stări, zile

  Septembrie 2005, la moartea lui Alexandru Paleologu. Domnului Alexandru Paleologu i-au reuşit în viaţă chiar şi lucrurile care, pentru alţii, se numără la eşecuri şi catastrofe. Avea talentul de a preschimba derizoriul şi indigenţa în înţelepciune afabilă.

 • Cutremurătoarea predică a lui Arsenie Boca: moartea care dobândeşte 
Învierea. De ce sfârşitul nu este o năpastă şi ce se întâmplă dincolo de
 mormânt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cutremurătoarea predică a lui Arsenie Boca: moartea care dobândeşte Învierea. De ce sfârşitul nu este o năpastă şi ce se întâmplă dincolo de mormânt

  În cuvântarea sa de acum mai bine de şase decenii, părintele îndemna la rugăciune şi la ascultare, iar moartea să nu-i înspăimânte pe oameni, să fie văzută ca o Înviere, nicidecum ca o năpastă. Credincioşii care au asistat la slujba din 25 aprilie 1949 de la Mănăstirea Prislop au fost învăţaţi să primească fiecare lovitură ca pe o experienţă înălţătoare.

 • Cele 10 reguli esenţiale ca să evitaţi discuţiile plictisitoare. Lucruri complet interzise într-o discuţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele 10 reguli esenţiale ca să evitaţi discuţiile plictisitoare. Lucruri complet interzise într-o discuţie

  „În lumea în care trăim, fiecare conversaţie are potenţialul să se sfârşească într-o ceartă“, le spune jurnalista de radio şi scriitoarea Celeste Headlee curioşilor veniţi, în mai 2015, să o asculte la una dintre conferinţele TEDx din SUA. Le-a dezvăluit ce reguli aplică atunci când ia parte la o conversaţie, fie că e una cu un câştigător al Premiului Nobel, fie cu un camionagiu, cu oameni care-i plac sau pe care-i detestă.

 • Şi ascultaţi, şi cu banii luaţi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi ascultaţi, şi cu banii luaţi!

  Aşa cum se ştie, fiecare pasăre pe limba din interceptarea ei piere. Convins de adevărul acestei ziceri, am ajuns să cunosc bine minele de mare adîncime ale ţării. Cobor acolo ori de cîte ori vreau să spun ce cred cu adevărat despre DNA, DIICOT şi alte partide neînregistrate care stabilesc mersul democraţiei locale.

 • Legat sau liber în iubire?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legat sau liber în iubire?

  Am observat cu copiii cât de greu e să îi iubeşti necondiţionat! Cum după ce le oferi timpul şi atenţia ta, ei rămân nemulţimiţi şi îţi reproşează că nimic din ce faci tu nu e bun pentru ei, iar tu simţi că nu ai primit şi tu ceva înapoi. Că ai dat totul şi ei nu apreciază. Atunci simţi că tot ce faci e în zadar. Şi eşti dezamăgit.

 • Nu mai ştim să ascultăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu mai ştim să ascultăm

  Să nu vă miraţi dacă articolul de azi o să vă dea impresia că l-aţi mai citit. Sub aceeaşi semnătură, desigur. De la o vârstă înainte, ideile, multe, puţine, vin în cerc. Ca  obsesiile. Simţi nevoia să le reformulezi continuu. Nu le priveşti neapărat sub acelaşi unghi. Muţi mereu accentul. Diferenţă deseori minimă, dar sesizabilă. Şi, cred, importantă.

 • Bărbaţii chiar au auz selectiv: cât timp reuşesc să-şi urmărească partenera vorbind şi ce subiecte le menţin atenţia trează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bărbaţii chiar au auz selectiv: cât timp reuşesc să-şi urmărească partenera vorbind şi ce subiecte le menţin atenţia trează

  „Niciodată nu mă asculţi” este unul din cele mai dese reproşuri pe care femeile le fac partenerilor, în timp ce bărbaţii neagă cu vehemenţă acuzaţiile. Totuşi, studiile arată că aceştia ascultă, într-adevăr, selectiv, iar gândul lor zboară în altă parte după doar câteva minute de conversaţie cu partenera.

 • Vorbind despre tăcere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vorbind despre tăcere

  Se vorbeşte mult în România de azi. Se vorbeşte despre ce este şi despre ce va fi. Se vorbeşte despre cine cu cine este şi cine cu cine va fi. Se vorbeşte de cât şi pentru ce.

 • Cooperativa „Ochiul şi timpanul”. Faza globală (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cooperativa „Ochiul şi timpanul”. Faza globală (I)

  Povestea este lungă, complicată şi deloc pe placul oricărui guvern al acestei lumi. Ascultarea şi interceptarea convorbirilor şi comunicaţiilor, fenomen pe care doream să credem că era specific dictaturii totalitare comuniste, se dovedeşte o practică comună şi din ce în ce mai extinsă.

 • Răbdarea şi Ascultarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răbdarea şi Ascultarea

  Vă mai aduceţi aminte din cărţile de limba română, până în clasa a patra şi până în revoluţie, de povestea aceea cu bunicul ce era tras de barbă de nepoata şi nepotul ce-şi disputau faţa bătrânului şi dragostea sa? Bunicul îndură până la lacrimi neîntrerupându-i şi ascultând „œargumentele” nepoţeilor săi.  Este unul din primele exemple pe care le am în suflet despre Răbdare şi Ascultare.

 • Craiova: Spionaj oltenesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Spionaj oltenesc

  Camere video mascate în ceasuri de birou şi softuri de urmărire sunt unele moduri cu care craiovenii îşi rezolvă problemele de încredere în cuplu. Legea interzice ascultarea telefoanelor, însă oltenii care se simt înşelaţi preferă să rişte. Psihologii spun că persoanele extrem de posesive recurg la astfel de metode de verificare.

Modifică Setările