Stiri despre articole

  83 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Facebook va încuraja oamenii să citească articolele înainte să le distribuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Facebook va încuraja oamenii să citească articolele înainte să le distribuie

  Pentru că ştirile false se ascund sub titluri senzaţionale şi se răspândesc şi din lipsa de atenţie a oamenilor, Facebook a decis să le spună propriilor utilizatorii să citească ştirile înainte să le trimită mai departe, tocmai pentru a nu contribui la răspândirea informaţiilor false.

 • Cele mai folosite
motoare de căutare educaţionale pentru elevi, studenţi şi profesori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai folosite motoare de căutare educaţionale pentru elevi, studenţi şi profesori

  Motoarele de căutare educaţionale sunt utile pentru elevii şi studenţii care vor să facă o temă  sau pentru profesorii care caută materiale pentru a pregăti un proiect de lecţie. În comparaţie cu folosirea motorului de căutare Google acestea restrâng informaţia de pe Internet, astfel încât site-urile găsite să fie cele relevante pentru utilizator.

 • Încă o dată, hoţul strigă hoţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă o dată, hoţul strigă hoţii

  Un întreg circ mediatic şi acţiunile mai mult decât disproporţionate care au pus în cea mai proastă lumină Poliţia Română, când, de fapt, oalele sparte ar trebui să fie plătite de incapabilul ministru Dan Carmen şi de cel care a inventat-o, penalul Dragnea Nicolae Liviu.

 • Meseriile
omului şi filosoful Gabriel Liiceanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Meseriile omului şi filosoful Gabriel Liiceanu

  O notă lămuritoare inserată de Gabriel Liiceanu la finalul remarcabilei prefeţe a volumului România – O iubire de care se poate muri ne înştiinţează că textele reunite între copertele cărţii (Editura Humnaitas, Bucureşti, 2017) au fost publicate iniţial pe site-ul contributors.

 • Cei mai buni jurnalişti clujeni vor fi premiaţi la Gala APPC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei mai buni jurnalişti clujeni vor fi premiaţi la Gala APPC

  Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC), for reprezentativ al jurnaliştilor clujeni, va organiza vineri, 5 mai 2017, de la ora 19, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj, cea de-a III-a ediţie a Galei Presei Clujene, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti.

 • Ziarul britanic The Times a scris în 1785 despre Horea, conducătorul Răscoalei ţărăneşti: „Un desperado îndrăzneţ“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziarul britanic The Times a scris în 1785 despre Horea, conducătorul Răscoalei ţărăneşti: „Un desperado îndrăzneţ“

  Răscoala ţărănească de la 1784, izbucnită în Apuseni şi condusă de Horea, Cloşca şi Crişan, a provocat comentarii şi în presa internaţională. În mai multe ţări din vestul Europei au fost publicate articole de presă dar şi alte materiale prin care s-a scos în evidenţă curajul iobagilor români împotriva asupritorilor.

 • Rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, ar fi plagiat în mai multe articole. Acesta va sesiza Comisia de etică, pentru a verifica suspiciunile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, ar fi plagiat în mai multe articole. Acesta va sesiza Comisia de etică, pentru a verifica suspiciunile

  Mai multe articole semnate în perioada 2008-2015 de rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, profesorul universitar Marilen Pirtea, prezintă suspiciuni de plagiat, potrivit Press One. Profesorul susţine că acuzaţiile sunt nedrepte şi a declarat că va sesiza personal Comisia de etică, pentru a analiza bănuielile de plagiat.

 • A murit scriitorul băcăuan Eugen Şendrea. A publicat 27 de volume de promovare a istoriei şi patrimoniului naţional iar altele au rămas în manuscris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit scriitorul băcăuan Eugen Şendrea. A publicat 27 de volume de promovare a istoriei şi patrimoniului naţional iar altele au rămas în manuscris

  Eugen Şendrea, unul dintre cei mai prolifici scriitori băcăuani, autor a peste 27 de volume pe teme  de istorie, citite mai ales de elevii din învăţământul preuniversitar, s-a stins din viaţă sâmbătă, 30 iulie, la numai 65 de ani. În 2008 a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bacău.

 • Domnul Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnul Andrei Pleşu

  „În definitiv, asta sunt: un publicist“, scrie Andrei Pleşu în Cuvânt înainte la recenta sa culegere de articole, publicate anterior în „Dilema veche“ şi „Adevărul“, intitulată „Nelinişti vechi şi noi“ (Editura Humanitas, 2016), în fapt, un al doilea volum, cu un conţinut asemănător, după „Despre frumuseţea uitată a vieţii“ din 2011.

 • Ce scriu elevii în revistele şcolare despre faptul că părinţii lor muncesc în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce scriu elevii în revistele şcolare despre faptul că părinţii lor muncesc în străinătate

  Circa 50% din rezultatele şcolare ale elevilor străini la teste s-ar datora unor factori ce ţin de familie şi influenţa sa, 10% şcolii, iar restul caracteristicilor individuale ale şcolarilor. Asta arată un studiu danez realizat pe intervalul 2002-2010 citat de un licean într-un articol scris în revista Liceului UCECOM  „Spiru Haret“   din Constanţa.

 • Gazeta care nu moare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gazeta care nu moare

  Căutând să văd perioada în care am fost redactor-şef la „Echinocţiu“, am dat în numărul din octombrie 1972, când mă mutasem de la Universitatea din Cluj la „Viaţa studenţească“ de la Bucureşti, pe prima pagină semnată sub pseudonim, peste tableta Gazeta care nu moare.

 • Cum au ajuns rivali Mircea Eliade şi Emil Cioran din cauza unei frumoase actriţe blonde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au ajuns rivali Mircea Eliade şi Emil Cioran din cauza unei frumoase actriţe blonde

  Sorana Ţopa, o frumoasă actriţă blondă din lumea mondenă a Bucureştiului interbelic, a fost mărul discordiei dintre Mircea Eliade şi Emil Cioran. Sorana a fost iniţial iubita lui Eliade. Părăsită de filosof, actriţa l-a ales drept confident şi partener de amor pe Cioran. Cei doi au început să se dueleze şi să se atace reciproc într-o serie de articole. Duşmănia a ţinut câţiva ani.

 • Cum îi teroriza Mircea Govor, baron PSD, pe primarii din Satu Mare cu
şantaje de presă: „Pot să te las fără clienţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îi teroriza Mircea Govor, baron PSD, pe primarii din Satu Mare cu şantaje de presă: „Pot să te las fără clienţi“

  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, arestat preventiv, ar fi şantajat mai mulţi şefi de instituţii deconcentrate şi primari pentru ca firmele pe care le controla să câştige licitaţii în judeţ. Cine nu se conforma devenea ţinta unor aşa-zise dezvăluiri compromiţătoare în presa locală, controlată de baronul PSD.

 • Pe bandă rulantă: Miercuri, votul final la Legea Bugetului pentru 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe bandă rulantă: Miercuri, votul final la Legea Bugetului pentru 2016

  Plenul reunit al celor două Camere a adoptat azi proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016, într-un ritm accelerat, precum şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pe 2016, pe articole şi anexe, fără amendamente aduse, votul final fiind programat, pentru ambele legi, miercuri.

 • Povestea tragică a Mariei Dogaru, prima ţărancă scriitoare din România. A semnat articolele cu numele soţului, de teama prejudecăţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea tragică a Mariei Dogaru, prima ţărancă scriitoare din România. A semnat articolele cu numele soţului, de teama prejudecăţilor

  Într-un secol în care emanciparea femeilor era subiect tabu, iar rolul ţărăncii române era exclusiv de mamă şi soţie, Maria Dogaru, o tânără ţărancă din Banat, a spart barierele. A fost prima ţărancă scriitoare care şi-a văzut articolele publicate în gazete. În scurta sa viaţă, întreruptă prea devreme, Maria Dogaru a militat pentru drepturile ţărăncilor românce.

 • Pasiunea lui Brunea Fox: părintele reportajului românesc a stat cinci zile printre leproşi pentru a scrie un articol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pasiunea lui Brunea Fox: părintele reportajului românesc a stat cinci zile printre leproşi pentru a scrie un articol

  Felix Brunea Fox, pe numele lui adevărat Filip Brauner, a fost unul dintre cei mai mari reporteri din perioada interbelică. I s-a spus „Asul“ sau „Prinţul“ reportajelor. Geo Bogza l-a considerat părintele reportajului românesc, iar Tudor Arghezi a spus despre el că avea o inteligenţă sclipitoare. A făcut presă în epoca de aur a jurnalismului românesc, într-o vreme în care nu existau telefoane mobile, reportofon sau internet.

 • Călători prin viaţă (5)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călători prin viaţă (5)

  Astăzi v-o prezint pe Maria, psiholog, designer, călător pasionat, profesor de yoga şi travel blogger la My Exotic Dream (toate acestea până la 25 de ani). Maria tocmai s-a întors în ţară după o lună petrecută în Bahamas şi ne spune povestea ei. Iată mai jos mai multe detalii...  (Trebuie să vă spun un secret: rar am văzut fotografii mai frumoase pe Facebook sau Instagram!)

 • Călători prin viaţă (4)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călători prin viaţă (4)

  Astăzi vă invit să o cunoaşteţi pe Alexandra, călătoare pasionată de destinaţiile exotice, femeie de afaceri şi voce nouă în blogosfera de travel. Iată mai multe detalii...

 • Cât de xenofob era Eminescu? De ce nu-i suporta pe „grecotei”, „bulgăroi”, evrei şi de ce a scris versurile „Cine-au îndrăgit străinii, mânca-i-ar inima câinii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de xenofob era Eminescu? De ce nu-i suporta pe „grecotei”, „bulgăroi”, evrei şi de ce a scris versurile „Cine-au îndrăgit străinii, mânca-i-ar inima câinii”

  Sloganurile şi afirmaţiile antisemite ale lui Mihai Eminescu se întâlnesc atât în poeziile, cât şi în articolele scrise de acesta în diferite ziare din Iaşi şi Bucureşti. Xenofobia lui Eminescu îşi avea izvorul, spun specialiştii, în ideile sale naţionaliste de sorginte conservatoare, poetul fiind un adevărat patriot.

 • Dezamăgitor şi uluitor: Dragoş Paul Aligică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezamăgitor şi uluitor: Dragoş Paul Aligică

  Am parafrazat titlul unui recent articol apărut pe o platformă de opinie cu mari (şi justificate) pretenţii, unde este găzduit (prea) des mai sus-numitul autor de texte vituperant-moralizatoare. Folosind aceleaşi epitete cu care dl. Aligică îi gratulează pe români, în general, eu mă refer strict la sentimentele pe care a reuşit dânsul să mi le stârnească, de-a lungul timpului.

 • Site-ul adevarul.ro, invadat de o mică armată în slujba lui Dan Voiculescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Site-ul adevarul.ro, invadat de o mică armată în slujba lui Dan Voiculescu

  Mai mulţi internauţi abonaţi la site-ul adevarul.ro par a avea o pasiune comună: viaţa şi activitatea lui Dan Voiculescu. Aceştia nu citesc nimic altceva decât articolele care au legătură cu preşedintele fondator al Partidului Conservator, arată o analiză a activităţii publice a acestora pe site-ul adevărul.ro.

 • Un duşman de clasă: porumbul fiert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un duşman de clasă: porumbul fiert

  Mă amuz descoperind în „Scînteia“ de sâmbătă, 26 iulie 1947, pe pagina întâi, articolul:„Cititorii noştri cer: să se interzică vînzarea porumbului fiert“.

 • Cărţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi

  Am senzaţia că, deîndată ce nu mai hrănesc blogul de faţă cu texte „de actualitate“, care să dea ocazia unei puzderii de comentatori să-şi expună opţiunile politice, să se certe sîngeros între ei, sau să mă beştelească (cu glumiţe şmechere sau cu sudalme groase), „forum“-ul intră în sevraj.

Modifică Setările