Stiri despre arta contemporana

  134 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dostoievski
200, omagiu la Bucureşti, printr-un performance la
Arbor.art.room
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dostoievski 200, omagiu la Bucureşti, printr-un performance la Arbor.art.room

  Elena Bria, autoare a unei Încoronări gigantice, pictoriţă cu o tuşă de Sargent, revelaţie a artei basarabene, vine în România pentru a expune la Arbor.art.room. Cu această ocazie, va fi omagiat şi genialul scriitor rus, universul pictoriţei având evidente afinităţi cu opera acestuia.

 • INTERVIU Elena Bria: „Mă ocup
de pictură, nu de marketing. Pictura înseamnă altceva“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Elena Bria: „Mă ocup de pictură, nu de marketing. Pictura înseamnă altceva“

  În ce constă fenomenul unei personalităţi talentate, cât de efemeră este inspiraţia, cum să îţi transformi creaţia într-un instrument al conştiinţei de sine şi ce trebuie să faci ca despre Familia Regală a României să vorbească toată Academia de Arte din Sankt Petersburg. Despre toate acestea şi multe altele, în interviul acordat de talentata portretistă din Basarabia Elena Bria, a cărei expoziţie se va deschide joi, 27 mai, la galeria Arbor.

 • Elena
Bria, autoare a unei Încoronări gigantice, pictoriţă cu o tuşă de Sargent, revelaţie a artei basarabene, vine în România pentru a expune
la Arbor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Bria, autoare a unei Încoronări gigantice, pictoriţă cu o tuşă de Sargent, revelaţie a artei basarabene, vine în România pentru a expune la Arbor

  Vernisajul expoziţiei de pictură a Elenei Bria, intitulată „Pursuit of Beauty“ (curatori: Natalia Şmurgun, Iosif Şaţ), va avea loc joi, 27 mai 2021, începând cu ora 17.00, în spaţiul de expoziţii Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11, sector 1, Bucureşti), coordonat de Victoria Nagy Vajda. Expoziţia va rămâne deschisă timp de o lună, până pe 27 iunie.

 • La
invitaţia Arbor.art.room, Giuliano Nardin se „aventurează“ în realitatea virtuală. „Luni de fiere“ e ceea
ce reprezintă artistul
pentru publicul online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La invitaţia Arbor.art.room, Giuliano Nardin se „aventurează“ în realitatea virtuală. „Luni de fiere“ e ceea ce reprezintă artistul pentru publicul online

  Numeroase lucrări, alese din toate perioadele de creaţie, ale pictorului român Giuliano Nardin, una dintre „senzaţiile“ artei contemporane autohtone, artist expus în lunile februarie şi martie la Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), se regăsesc începând de joi, 6 mai 2021, şi în expoziţia VR (virtual reality) „Nuntă, bal şi spital“, curator Doinel Tronaru, „vernisată“ virtual pe platforma Theopen-art.com.

 • „Lunile
de fiere“
ale lui Giuliano Nardin. Despre viziunea unui artist de „un cinism dizolvant“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lunile de fiere“ ale lui Giuliano Nardin. Despre viziunea unui artist de „un cinism dizolvant“

  În câţiva ani, Giuliano Nardin (43 de ani) a devenit unul dintre cei mai „căutaţi“ şi curtaţi pictori români contemporani, o veritabilă „senzaţie“. A avut o expoziţie „personală“ în iarnă la Arbor.art.room (Transilvaniei 11), a inaugurat, la propunerea Ilinei Schileru, noul spaţiu expoziţional de la MNŢR, iar de astăzi se alătură grupului de tineri artişti foarte buni cu expoziţii „virtuale“ pe platforma Asociaţiei Arbor.

 • La
invitaţia Arbor.art.room, Maia Ştefana Oprea debutează în realitatea
virtuală. Reputata artistă se retrage, în viaţă şi
în artă, „departe
de lumea dezlănţuită“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La invitaţia Arbor.art.room, Maia Ştefana Oprea debutează în realitatea virtuală. Reputata artistă se retrage, în viaţă şi în artă, „departe de lumea dezlănţuită“

  Numeroase lucrări în diverse tehnici, realizate în ultimul deceniu de Maia Ştefana Oprea, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate artiste contemporane din România, se regăsesc începând din 20 aprilie 2021 în expoziţia VR (virtual reality) „On the Naturalness of Things“ / „Despre naturaleţea lucrurilor“, curator Ana Sultana Cipariu, „vernisată“ virtual pe platforma Theopen-art.com.

 • Vasile
Raţă, „un artist
abracadabrant“, creator al maşinăriei SUBTERIN,

cu o nouă expoziţie de artă
conceptuală la Arbor.art.room
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vasile Raţă, „un artist abracadabrant“, creator al maşinăriei SUBTERIN, cu o nouă expoziţie de artă conceptuală la Arbor.art.room

  Vineri, 2 aprilie 2021, între orele 16.00 şi 19.00, la Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), va avea loc deschiderea expoziţiei unui artist originar din Republica Moldova (dar trăitor de multă vreme la Bucureşti), Vasile Raţă, expoziţie intitulată enigmatic „Ecouri / Echoes“ (perioadă de vizitare: până pe 9 mai 2021), o nouă şi originală propunere expoziţională curatoriată de Victoria Nagy Vajda.

 • Invitaţie în Nardinia. O nouă expoziţie de tip feerie la Arbor.art.room
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invitaţie în Nardinia. O nouă expoziţie de tip feerie la Arbor.art.room

  Joi, 11 februarie, între orele 17.00 şi 21.00, la Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), va avea loc deschiderea expoziţiei unui artist tânăr şi original, Giuliano Nardin, expoziţie intitulată misterios „Nimic nou la Podul Săbăreni“ (perioadă de vizitare: până pe 7 martie 2021), o inedită propunere expoziţională realizată împreună cu curatorul Doinel Tronaru, la propunerea managerului cultural Victoria Nagy Vajda.

 • Sistemul solar „Mark Verlan“.
Jurnalista Natalia Şmurgun despre felul în care l-a cunoscut pe regretatul
artist plastic Mark Verlan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemul solar „Mark Verlan“. Jurnalista Natalia Şmurgun despre felul în care l-a cunoscut pe regretatul artist plastic Mark Verlan

  Au trecut 40 de zile de la neaşteptata dispariţie a apreciatului artist plastic Mark Verlan, care-a trăit toată viaţa la Chişinău, iar jurnalista Natalia Şmurgun, curatoarea ultimei sale expoziţii, cea în VR de pe portalul TheOpen-Art.com, îşi aminteşte cum (nu) l-a cunoscut pe regretatul artist. Inaugurăm cu această ocazie un program de publicare şi la Bucureşti a celor mai bune articole apărute în presa de limbă rusă din Republica Moldova.

 • La moartea celui ce ieşea din rând
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La moartea celui ce ieşea din rând

  De aproape o jumătate de an moartea se banalizează pe zi ce trece datorită flagelului care pare de nestăvilit. Nici măcar necrologurile nu se mai practică, locul lor fiind luat de codificata cauză a morţii sosită din China.

 • „Melancolia şi misterul“ peisajelor urbane ale lui Roman Tolici. Sau
despre „Puterea imaginii“. Artistul se află astăzi „la aniversară“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Melancolia şi misterul“ peisajelor urbane ale lui Roman Tolici. Sau despre „Puterea imaginii“. Artistul se află astăzi „la aniversară“

  Cum despre orice artist adevărat – iar Roman Tolici este cu siguranţă unul – cel mai potrivit, „la aniversară“, este să vorbeşti despre arta lui, reiau acum un fragment consistent dintr-un text publicat iniţial în 2017, de Noaptea Galeriilor. Orheianul, care împlineşte astăzi 46 de ani, a venit prima oară în Bucureşti pentru a studia la Tonitza, iar de atunci s-a impus ca unul dintre cei mai valoroşi artişti contemporani, fiind expus şi la MARe.

 • Galeria Atelier
030202 a împlinit zece ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galeria Atelier 030202 a împlinit zece ani

  Recent, spaţiul de artă contemporană ATELIER 030202, de la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din Bucureşti (strada Sfânta Vineri nr.11), a sărbătorit 10 ani de la înfiinţare.

 • Un adăpost
antiaerian din mijlocul Bucureştiului devine galerie de artă pentru o săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un adăpost antiaerian din mijlocul Bucureştiului devine galerie de artă pentru o săptămână

  Galeria de artă Go Contemporary prezintă vernisajul expoziţiei de pictură si instalaţie a Adrianei Florea Băloiu „Somewhere near the fake future”, curatoriată de Ioana Mîţu, ce va avea loc joi, 31 octombrie 2019, orele 18.00-21.00, în clădirea The Landmark (str. Constantin Daniel, nr. 11). Expoziţia poate fi vizitată între 31 octombrie şi 10 noiembrie 2019.

 • FOTO Un artist a plantat o pădure în mijlocul unui stadion din Austria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Un artist a plantat o pădure în mijlocul unui stadion din Austria

  Într-o încercarea de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi a defrişărilor masive, artistul elveţian Klaus Littmannn a transformat gazonul unui stadion din Austria într-o pădure. Acesta s-a inspirat dintr-un desen distopic din urmă cu mai bine de patru decenii.

 • Andrei Tudoran,
„fără memorie“, o expoziţie-eveniment
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Tudoran, „fără memorie“, o expoziţie-eveniment

  Galeria Annart (Paris 39) prezintă miercuri, 26 iunie, de la ora 18.00, vernisajul expoziţiei personale „Out of Memory“ a artistului Andrei Tudoran, asistent universitar al UNARTE Bucureşti. Cum orice expoziţie în Bucureşti şi în ţară a tânărului artist este o rara avis, cea de la AnnArt, prima sa personală aici, se constituie automat într-un eveniment al acestei veri artistice şi expoziţionale.

 • Iubitorii artelor
contemporane se strâng din nou la Cetate Arts Danube, la 418 Gallery
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubitorii artelor contemporane se strâng din nou la Cetate Arts Danube, la 418 Gallery

  Sâmbătă, 1 iunie, de la ora 14.00, la Cetate Arts Danube, va avea loc deschiderea expoziţiei retrospective de artă cinetică „Unknown Creatures“ a tânărului artist Ştefan Radu Creţu, curator Victoria Dejaco. Expoziţia este organizată de galeria de artă contemporană 418 Gallery, galerie curatoriată de expertul de artă Joana Grevers.

 • „Istoria
voastră e greşită“, spune Anna Khodorkovskaya la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Istoria voastră e greşită“, spune Anna Khodorkovskaya la Bucureşti

  Galeria Mobius, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, prezintă expoziţia „Your History is Wrong“, cu noi lucrări ale artistei vieneze de origine rusă Anna Khodorkovskaya. Vernisajul va avea loc joi, 9 mai, la orele 19.00. Intrarea este liberă. „Evadată“ din „imperiul răului“ (R. Reagan), Khodorkovskaya are toată legimitatea să ne spună că ne raportăm greşit la „teroarea istoriei“ (concept al lui Mircea Eliade).

 • Expoziţie şi performance de excepţie,
cu artistele Diana Tudose şi Irinel Anghel, la Kube Musette de pe Calea
Victoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie şi performance de excepţie, cu artistele Diana Tudose şi Irinel Anghel, la Kube Musette de pe Calea Victoriei

  Excelenta expoziţie „Inside II“ a artistei Diana Tudose poate fi vizitată la Kube Musette Gallery (Calea Victoriei 114) până vineri, 22 martie, artista fiind prezentă la galerie zilnic între orele 13.00 şi 19.00, iar finisajul are loc joi, 21 martie, de la ora 19.00, prezentând un performance de şi cu Irinel Anghel, acompaniată de muzica interpretată live de Călin Torsan.

 • „Ekphrasis“ se întoarce,
de data aceasta cu percuţie rock şi pictură live, tot la ETAJ artist-run space
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ekphrasis“ se întoarce, de data aceasta cu percuţie rock şi pictură live, tot la ETAJ artist-run space

  După evenimentul inedit de sâmbăta trecută, care a avut mare succes, de la hub-ul ETAJ artist-run space, din George Enescu 43, în care Constantin Rusu, membru al grupului ETAJ, a făcut live-painting, acompaniat de un recital de muzică de flaut, artistul îi prezintă acum, tot sâmbătă de la ora 19, pe invitaţii săi: bateristul Vlad Bolborea şi artistul vizual Răzvan Năstase, într-un demers „Ekphrasis #2“ similar, dar şi cu particularităţile lui.

 • Concert din muzică
de flaut şi live-painting cu Constantin Rusu, la ETAJ artist-run space VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert din muzică de flaut şi live-painting cu Constantin Rusu, la ETAJ artist-run space VIDEO

  Un eveniment inedit are loc sâmbătă seară, pe 2 martie, de la ora 19.00, la deja celebrul (pentru tinerii artişti şi hipsteri bucureşteni) ETAJ artist-run space, din George Enescu 43. De data aceasta, pe ideea sinesteziei simţurilor şi a convergenţei artelor, veţi putea asista la un moment de pictură live al cunoscutului Constantin Rusu, membru al grupului ETAJ, acompaniat de un concert cu muzică de flaut susţinut de doi tineri artişti flautişti.

 • Modreanu aduce „apocalipsul
acum“ al armelor de foc de jucărie la ETAJ artist-run space
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modreanu aduce „apocalipsul acum“ al armelor de foc de jucărie la ETAJ artist-run space

  Un nou vernisaj, primul pe 2019, are loc marţi, la ora 19, la deja celebrul (pentru tinerii artişti şi hipsteri bucureşteni) ETAJ artist-run space, din George Enescu 43. De data aceasta, expune chiar Mircea Modreanu, proprietarul spaţiului şi coordonatorul grupului de artişti, artist cu studii la Cluj, petroşenean de origine. „Vârsta de aur a armelor de foc“ este o instalaţie interactivă care aduce aminte că toţi am fost copii războinici odată.

 • „Cum privim la
lucruri“,  la Atelier 030202
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cum privim la lucruri“,  la Atelier 030202

  Joi seară, de la ora 19.00, la Atelier 030202 (str. Sfânta Vineri, nr. 11), în organizarea galeriei coordonate de Mihai Zgondoiu şi a Forumului Cultural Austriac, are loc deschiderea expoziţiei româno-austriece „How We Look at Things“. Expozanţi: artiştii Beate Hecher & Markus Keim (Austria), Cătălin Burcea (România), Ivelina Ivanova (Bulgaria), curatoriaţi de românul Răzvan Ion. Lucrările rămân expuse până pe 23 februarie.

 • Cafeneaua Critică
are „Afinităţi elective“. Întâlnire la Galeriile Carol cu marii artişti
plastici Mircea Roman şi Aurel Vlad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cafeneaua Critică are „Afinităţi elective“. Întâlnire la Galeriile Carol cu marii artişti plastici Mircea Roman şi Aurel Vlad

  Miercuri seară, între orele 18.30 şi 21.30, Cafeneaua coordonată de criticul Ion Bogdan Lefter, în deplasare la Galeriile Carol (bulevardul Carol I, nr. 59), propune o întâlnire cu mari artişti plastici români, rămaşi în ţară sau stabiliţi în străinătate, în cadrul expoziţiei acestora deschisă aici din primăvara anului trecut, coordonată de curatorul Raluca Băloiu şi intitulată goethean „Afinităţi elective“.

 • „Cuiburile“ Maiei Ştefana Oprea se văd la
Palatul Mogoşoaia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cuiburile“ Maiei Ştefana Oprea se văd la Palatul Mogoşoaia

  Zgribuliţii care vizitează în aceste zile grele de iarnă Palatul Mogoşoaia au şansa de a vedea, în galeria Foişor de la baza monumentalei clădiri, şi expoziţia „Nest(s)“ a tinerei artiste Maia Ştefana Oprea, una dintre cele mai interesante propuneri expoziţionale ale anului care se încheie, venind de la una dintre cele mai importante artiste „ale momentului“. Expoziţia e deschisă până pe 8 ianuarie 2019.

 • „Vernisaj
pentru insomniaci“, prezentat de Ilina Schileru la ETAJ artist-run space
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vernisaj pentru insomniaci“, prezentat de Ilina Schileru la ETAJ artist-run space

  Un nou vernisaj, ultimul pe anul acesta, are loc miercuri seară, de la ora 19.00 până târziu în noapte, la deja celebrul (pentru tinerii artişti şi hipsteri bucureşteni) ETAJ artist-run space, din George Enescu 43. Este una dintre cele mai interesante expoziţii de anul acesta, a tinerei Ilina Schileru, proaspăt cooptată în grup, una dintre cele mai interesante artiste „ale momentului“.

 • Prima apariţie în Bucureşti a grupului Baraka provoacă un scandal „monstru“. Un nou „ponei roz“ pune la încercare
toleranţa la artă a bucureştenilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima apariţie în Bucureşti a grupului Baraka provoacă un scandal „monstru“. Un nou „ponei roz“ pune la încercare toleranţa la artă a bucureştenilor

  Sâmbătă seara a avut loc, la galeria Atelier 35 din Şelari 13 (Centrul Vechi), vernisajul expoziţiei de grup „Sanguinaccio Dolce: Kitchen for a despicable ruse“, curator Carmen Casiuc. Una dintre lucrări, aparţinând controversatului şi provocatorului grup timişorean Baraka, aflat la primul eveniment în Bucureşti, a stârnit deja reacţii de o violenţă extremă, mergând până la telefoane de ameninţare şi ameninţări scrise pe Facebook cu moartea.

Modifică Setările