Stiri despre arta contemporana

  117 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Un artist a plantat o pădure în mijlocul unui stadion din Austria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Un artist a plantat o pădure în mijlocul unui stadion din Austria

  Într-o încercarea de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi a defrişărilor masive, artistul elveţian Klaus Littmannn a transformat gazonul unui stadion din Austria într-o pădure. Acesta s-a inspirat dintr-un desen distopic din urmă cu mai bine de patru decenii.

 • Andrei Tudoran,
„fără memorie“, o expoziţie-eveniment
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Tudoran, „fără memorie“, o expoziţie-eveniment

  Galeria Annart (Paris 39) prezintă miercuri, 26 iunie, de la ora 18.00, vernisajul expoziţiei personale „Out of Memory“ a artistului Andrei Tudoran, asistent universitar al UNARTE Bucureşti. Cum orice expoziţie în Bucureşti şi în ţară a tânărului artist este o rara avis, cea de la AnnArt, prima sa personală aici, se constituie automat într-un eveniment al acestei veri artistice şi expoziţionale.

 • Iubitorii artelor
contemporane se strâng din nou la Cetate Arts Danube, la 418 Gallery
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubitorii artelor contemporane se strâng din nou la Cetate Arts Danube, la 418 Gallery

  Sâmbătă, 1 iunie, de la ora 14.00, la Cetate Arts Danube, va avea loc deschiderea expoziţiei retrospective de artă cinetică „Unknown Creatures“ a tânărului artist Ştefan Radu Creţu, curator Victoria Dejaco. Expoziţia este organizată de galeria de artă contemporană 418 Gallery, galerie curatoriată de expertul de artă Joana Grevers.

 • „Istoria
voastră e greşită“, spune Anna Khodorkovskaya la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Istoria voastră e greşită“, spune Anna Khodorkovskaya la Bucureşti

  Galeria Mobius, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, prezintă expoziţia „Your History is Wrong“, cu noi lucrări ale artistei vieneze de origine rusă Anna Khodorkovskaya. Vernisajul va avea loc joi, 9 mai, la orele 19.00. Intrarea este liberă. „Evadată“ din „imperiul răului“ (R. Reagan), Khodorkovskaya are toată legimitatea să ne spună că ne raportăm greşit la „teroarea istoriei“ (concept al lui Mircea Eliade).

 • Expoziţie şi performance de excepţie,
cu artistele Diana Tudose şi Irinel Anghel, la Kube Musette de pe Calea
Victoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie şi performance de excepţie, cu artistele Diana Tudose şi Irinel Anghel, la Kube Musette de pe Calea Victoriei

  Excelenta expoziţie „Inside II“ a artistei Diana Tudose poate fi vizitată la Kube Musette Gallery (Calea Victoriei 114) până vineri, 22 martie, artista fiind prezentă la galerie zilnic între orele 13.00 şi 19.00, iar finisajul are loc joi, 21 martie, de la ora 19.00, prezentând un performance de şi cu Irinel Anghel, acompaniată de muzica interpretată live de Călin Torsan.

 • „Ekphrasis“ se întoarce,
de data aceasta cu percuţie rock şi pictură live, tot la ETAJ artist-run space
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ekphrasis“ se întoarce, de data aceasta cu percuţie rock şi pictură live, tot la ETAJ artist-run space

  După evenimentul inedit de sâmbăta trecută, care a avut mare succes, de la hub-ul ETAJ artist-run space, din George Enescu 43, în care Constantin Rusu, membru al grupului ETAJ, a făcut live-painting, acompaniat de un recital de muzică de flaut, artistul îi prezintă acum, tot sâmbătă de la ora 19, pe invitaţii săi: bateristul Vlad Bolborea şi artistul vizual Răzvan Năstase, într-un demers „Ekphrasis #2“ similar, dar şi cu particularităţile lui.

 • Concert din muzică
de flaut şi live-painting cu Constantin Rusu, la ETAJ artist-run space VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert din muzică de flaut şi live-painting cu Constantin Rusu, la ETAJ artist-run space VIDEO

  Un eveniment inedit are loc sâmbătă seară, pe 2 martie, de la ora 19.00, la deja celebrul (pentru tinerii artişti şi hipsteri bucureşteni) ETAJ artist-run space, din George Enescu 43. De data aceasta, pe ideea sinesteziei simţurilor şi a convergenţei artelor, veţi putea asista la un moment de pictură live al cunoscutului Constantin Rusu, membru al grupului ETAJ, acompaniat de un concert cu muzică de flaut susţinut de doi tineri artişti flautişti.

 • Modreanu aduce „apocalipsul
acum“ al armelor de foc de jucărie la ETAJ artist-run space
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modreanu aduce „apocalipsul acum“ al armelor de foc de jucărie la ETAJ artist-run space

  Un nou vernisaj, primul pe 2019, are loc marţi, la ora 19, la deja celebrul (pentru tinerii artişti şi hipsteri bucureşteni) ETAJ artist-run space, din George Enescu 43. De data aceasta, expune chiar Mircea Modreanu, proprietarul spaţiului şi coordonatorul grupului de artişti, artist cu studii la Cluj, petroşenean de origine. „Vârsta de aur a armelor de foc“ este o instalaţie interactivă care aduce aminte că toţi am fost copii războinici odată.

 • „Cum privim la
lucruri“,  la Atelier 030202
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cum privim la lucruri“,  la Atelier 030202

  Joi seară, de la ora 19.00, la Atelier 030202 (str. Sfânta Vineri, nr. 11), în organizarea galeriei coordonate de Mihai Zgondoiu şi a Forumului Cultural Austriac, are loc deschiderea expoziţiei româno-austriece „How We Look at Things“. Expozanţi: artiştii Beate Hecher & Markus Keim (Austria), Cătălin Burcea (România), Ivelina Ivanova (Bulgaria), curatoriaţi de românul Răzvan Ion. Lucrările rămân expuse până pe 23 februarie.

 • Cafeneaua Critică
are „Afinităţi elective“. Întâlnire la Galeriile Carol cu marii artişti
plastici Mircea Roman şi Aurel Vlad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cafeneaua Critică are „Afinităţi elective“. Întâlnire la Galeriile Carol cu marii artişti plastici Mircea Roman şi Aurel Vlad

  Miercuri seară, între orele 18.30 şi 21.30, Cafeneaua coordonată de criticul Ion Bogdan Lefter, în deplasare la Galeriile Carol (bulevardul Carol I, nr. 59), propune o întâlnire cu mari artişti plastici români, rămaşi în ţară sau stabiliţi în străinătate, în cadrul expoziţiei acestora deschisă aici din primăvara anului trecut, coordonată de curatorul Raluca Băloiu şi intitulată goethean „Afinităţi elective“.

 • „Cuiburile“ Maiei Ştefana Oprea se văd la
Palatul Mogoşoaia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cuiburile“ Maiei Ştefana Oprea se văd la Palatul Mogoşoaia

  Zgribuliţii care vizitează în aceste zile grele de iarnă Palatul Mogoşoaia au şansa de a vedea, în galeria Foişor de la baza monumentalei clădiri, şi expoziţia „Nest(s)“ a tinerei artiste Maia Ştefana Oprea, una dintre cele mai interesante propuneri expoziţionale ale anului care se încheie, venind de la una dintre cele mai importante artiste „ale momentului“. Expoziţia e deschisă până pe 8 ianuarie 2019.

 • „Vernisaj
pentru insomniaci“, prezentat de Ilina Schileru la ETAJ artist-run space
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vernisaj pentru insomniaci“, prezentat de Ilina Schileru la ETAJ artist-run space

  Un nou vernisaj, ultimul pe anul acesta, are loc miercuri seară, de la ora 19.00 până târziu în noapte, la deja celebrul (pentru tinerii artişti şi hipsteri bucureşteni) ETAJ artist-run space, din George Enescu 43. Este una dintre cele mai interesante expoziţii de anul acesta, a tinerei Ilina Schileru, proaspăt cooptată în grup, una dintre cele mai interesante artiste „ale momentului“.

 • Prima apariţie în Bucureşti a grupului Baraka provoacă un scandal „monstru“. Un nou „ponei roz“ pune la încercare
toleranţa la artă a bucureştenilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima apariţie în Bucureşti a grupului Baraka provoacă un scandal „monstru“. Un nou „ponei roz“ pune la încercare toleranţa la artă a bucureştenilor

  Sâmbătă seara a avut loc, la galeria Atelier 35 din Şelari 13 (Centrul Vechi), vernisajul expoziţiei de grup „Sanguinaccio Dolce: Kitchen for a despicable ruse“, curator Carmen Casiuc. Una dintre lucrări, aparţinând controversatului şi provocatorului grup timişorean Baraka, aflat la primul eveniment în Bucureşti, a stârnit deja reacţii de o violenţă extremă, mergând până la telefoane de ameninţare şi ameninţări scrise pe Facebook cu moartea.

 • „Sexul şi arta sunt acelaşi lucru“. Pe 24 noiembrie,
Timişoara face faţă provocării Baraka
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Sexul şi arta sunt acelaşi lucru“. Pe 24 noiembrie, Timişoara face faţă provocării Baraka

  Un nou eveniment expoziţional şi de tip happening propus de „colonia artistică“ timişoreană Baraka are loc sâmbătă, 24 noiembrie, în spaţiul artiştilor din vecinătatea Memorialului Revoluţiei. Provocarea acestor tineri artişti, pe care-o practică într-un gest în acelaşi timp artistic şi existenţial, este necesară oraşului bănăţean, care, cu toată apropierea Capitalei Culturale 2021, este foarte slab reprezentat în ce priveşte arta contemporană.

 • „Cât de adâncă este arta“ lui Roman Tolici? Răspunsul, la
Mobius Gallery
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cât de adâncă este arta“ lui Roman Tolici? Răspunsul, la Mobius Gallery

  O nouă „sesiune de informare şi împrietenire cu arta“, din seria „How Deep Is Your Art“, care-a debutat la galeria Mobius în iarnă cu artista Lea Rasovszky, are loc în acest spaţiu vineri, 9 noiembrie, de la ora 19.00, avându-l de data aceasta ca artist invitat pe Roman Tolici, în interiorul excepţionalei sale expoziţii de pictură care rămâne deschisă aici până la sfârşitul anului.

 • Arantxa
Etcheverria „deschide uşile“
la creart-ul Primăriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arantxa Etcheverria „deschide uşile“ la creart-ul Primăriei

  În micuţul, dar extrem de solicitantul (intelectual şi artistic) spaţiu expoziţional de la creart, din Piaţa Lahovary, care aparţine Primăriei, dar unde galeristul Răzvan Ion a făcut minuni, expune astăzi (miercuri), de la ora 19.00, artista franceză stabilită în România Arantxa Etcheverria, sub genericul „Red Door/Blue Door“. Expoziţia rămâne deschisă până pe 5 august.