Stiri despre armata nationala a republicii moldova

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Drobul de sare aninat peste ţinutul dintre Prut şi Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drobul de sare aninat peste ţinutul dintre Prut şi Nistru

  Ceea ce pentru unii este imprevizibilitatea lui Putin, pentru alţii este minuţiozitatea sa machiavelică, cu care a pregătit campania Rusiei în Ucraina, inclusiv operaţiuni adiacente, care sunt menite a spori şansele - deocamdată slabe -, de neutralizare a forţelor armate ucrainene şi de înglobare în Federaţia Rusă a unor teritorii cândva sovietice, dar care au fost marcate, în ultimele trei decenii, de o respiraţie geopoltică relativ liberă.

 • Drapelul de stat al Republicii Moldova este Tricolorul românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drapelul de stat al Republicii Moldova este Tricolorul românesc

  În fiecare an, pe 27 aprilie, în stânga Prutului este marcată ziua drapelului naţional al Republicii Moldova, care a fost stabilită de legislativul de la Chişinău, pe 23 iulie 2010, în condiţiile în care, anterior, Tricolorul românesc a fost adoptat ca flamură a actualei entităţi statale europene, din Basarabia istorică, pe 27 aprilie 1990.

 • Un test pentru guvernarea de la
Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un test pentru guvernarea de la Chişinău

  În perioada 25 aprilie-6 iunie, în România şi Republica Moldova se desfăşoară un exerciţiu militar numit ”Dragon Pioneer 2016", la care participă trupe ale României, Republicii Moldova şi Statelor Unite ale Americii. Componenta acestui exerciţiu care are loc în Republica Moldova presupune participarea a aproximativ 200 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al Forţelor Armate ale SUA.

 • 390 de militari din Republica Moldova au donat sânge pentru suferinzii din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  390 de militari din Republica Moldova au donat sânge pentru suferinzii din Bucureşti

  Militarii din Republica Moldova s-au alăturat moldovenilor care au venit în ajutorul suferinzilor de pe urma tragicului eveniment din clubul „Colectiv” din Bucureşti. 390 de militari din toată ţara au donat astăzi sânge pentru victimele incendiului devastator de vineri seara aflate în spitalele din capitala României.

 • Aşteptările Armatei Naţionale a Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşteptările Armatei Naţionale a Republicii Moldova

  Europenii dintre Prut şi Nistru aniversează Ziua Armatei Naţionale a Republicii Moldova. Un eveniment care a prilejuit, la Chişinău - dincolo de ceremoniile oficiale, la care, ca la Bucureşti, preşedintele şi premierul au fost prezenţi, printre militari, în momente diferite - exprimarea unor opinii care vizează nu doar viitorul oastei Basarabiei ciuntite, ci şi modul în care liderii celui de-Al Doilea Stat Românesc văd pericolul din Est.

 • Am cunoscut un moldovean liber
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am cunoscut un moldovean liber

  Liber de prejudecăţi. Un european ai cărui părinţi au vorbit iniţial, înainte de a folosi graiul iubirii, limbi diferite. Dar au înţeles să trăiască pe acelaşi tărâm frumos al Moldovei răsăritene.

 • Imaginea României şi a Republicii Moldova - la 24 ianuarie 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imaginea României şi a Republicii Moldova - la 24 ianuarie 2014

  Am dorit să ilustrez gândurile mele cu ceea ce ar putea fi, din punct de vedere imagologic, fotografia anului 2014, tocmai pentru că simbolizează imaginea celor două state româneşti, la 155 de ani distanţă de la Unirea Principatelor Române.

 • Republica Moldova - stat ostil României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova - stat ostil României?

  Un conaţional aflat la studii peste Ocean indica două decenii până la reunirea plaiurilor româneşti. Un fost consilier prezidenţial la Chişinău, recompensat de actualul preşedinte, de la Bucureşti, cu un institut... zero substitut, ca să fiu elegant, tot ne învaţă că dincolo de Prut răsăritenii rămân stăpâni. După gafa antologică a lui Iurie leancă, priviţi clepsidra următorilor cinci ani...

 • De Ziua Armatei României, ministrul Armatei de peste Prut îi felicită pe fraţii de arme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Armatei României, ministrul Armatei de peste Prut îi felicită pe fraţii de arme

  La 25 Octombrie, militarii activi şi în rezervă salută Drapelele de luptă, onorând astfel Ziua Armatei României, garantul suprem al existenţei statului naţional unitar român. La 24 octombrie am luat legătura la Chişinău, cu liderul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, care, prin intermediul cotidianului ADEVĂRUL a transmis un mesaj emoţionant fraţilor de arme, din dreapta Prutului.

 • Mitropolitul Basarabiei şi ministrul armatei de peste Prut - garanţii aducerii moaştelor Sfintei Parascheva la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mitropolitul Basarabiei şi ministrul armatei de peste Prut - garanţii aducerii moaştelor Sfintei Parascheva la Chişinău

  Documentarea intensivă şi exhaustivă efectuată, acum o săptămână, la Chişinău a inclus şi ceea ce ar fi putut face, de multă vreme, un emisar oficial de la Bucureşti, după 1989, indiferent de guvernul aflat în exerciţiu, la Palatul Victoria. Dialoguri cu concluzii pragmatice şi medieri necesare, mai ales în viitor. Impuse de interesul naţional.

Modifică Setările