Stiri despre apostolii lui stalin

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Apostolii Epocii de Aur, episodul #31. Ce greu era să fii fiul dictatorului! Nicu Ceauşescu, „prinţişorul“ care n-a domnit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii Epocii de Aur, episodul #31. Ce greu era să fii fiul dictatorului! Nicu Ceauşescu, „prinţişorul“ care n-a domnit

  În anul 1985, Nicu Ceauşescu a fost surprins, în mijlocul găştii, în situaţia de gânditor, spre surprinderea tuturor. „A fi sau a avea“, a întrebat, cu importanţa unei grave dileme lăuntrice. Subtil, profund, Shakespeare direct! Sfâşietoare trebuie să fi fost această incertitudine. Pentru că era printre puţinele. În rest, Nicu Ceauşescu, băiat de Comitet Central, era ceva mai destins.

 • „Apostolii Epocii de Aur“, episodul #1: Scurt dicţionar de servilism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Apostolii Epocii de Aur“, episodul #1: Scurt dicţionar de servilism

  Îi putem numi canaliile din jurul Ceauşeştilor, primii adulatori, subordonaţii unei dictaturi cu două feţe: Nicolae şi Elena Ceauşescu. Sunt cei care au construit soclul unor lideri prea alienaţi ca să mai înţeleagă ceva din ţara pe care o conduceau. O să-i numim „Apostolii Epocii de Aur“ şi o să vi-i arătăm dezgoliţi, în plinătatea slugărniciei care i-a ţinut în viaţă şi în putere. În fiecare săptămână, în „Weekend Adevărul“.

 • „Apostolii Epocii de Aur“, un nou
serial-documentar în „Weekend Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Apostolii Epocii de Aur“, un nou serial-documentar în „Weekend Adevărul“

  În iulie 2010, 63% din români spuneau că se trăia mai bine în comunism (sondaj IRES). În noiembrie 2013, 44,7% spuneau că regimul comunist a fost bun în România (sondaj INSCOP). În decembrie 2014, 40,7% încă mai credeau că le-a fost/le-ar fi fost mai bine în comunism (sondaj INCSOP). Ştiţi pe cine regretă, de fapt, aceşti oameni?

 • Apostolii lui Stalin. Câtă şcoală aveau comuniştii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Câtă şcoală aveau comuniştii?

  Stângăciile şi bufoneriile celor mai puternici comunişti ai României staliniste au devenit proverbiale şi în epocă, şi azi. Explicaţia cel mai des întâlnită: educaţia lor precară. Totuşi, cât de strânsă era legătura bolşevicilor din România cu învăţământul?

 • Apostolii lui Stalin. Cum se distrau comuniştii în comunism?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Cum se distrau comuniştii în comunism?

  La sfârşitul anilor ’40, tovarăşii au făcut totul pentru a pune mâna pe putere. Aproape că nu mai exista altceva în afară de Moscova şi Stalin. Totuşi, în pauzele luptelor lor subterane, comuniştii au avut timp şi pentru plăceri mai umane. S-au distrat cu sânge rece. Ca-n ultima zi a vieţii lor. Acestea sunt câteva crâmpeie de la petrecerile lor.

 • Adevărul Live: Cum au ajuns bolşevicii lui Stalin să stăpânească România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Cum au ajuns bolşevicii lui Stalin să stăpânească România?

  Cine sunt cei care au condus România în perioada 1945-1965? Ce înseamnă teoria iudeo-bolşevismului? Se poate vorbi de o pregătire precară a cadrelor din Partidul Comunist Român (PCR)? Cât de important era rolul Uniunii Sovietice pentru formaţiunea comunistă română? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care răspund, la Adevărul Live, jurnaliştii Laurenţiu Ungureanu şi Radu Eremia.

 • Comunismul sau încremenirea timpului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comunismul sau încremenirea timpului

  Au spus-o mulţi şi de multe ori: comunismul nu este o ideologie politică asemeni altora. Adică nu pleacă de la un set de principii recognoscibile, fie şi cu accente diferite, în mai toate ofertele electorale.

 • Trilogia „Apostolii lui Stalin“, din 19 iunie, cu „Weekend
Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trilogia „Apostolii lui Stalin“, din 19 iunie, cu „Weekend Adevărul“

  Cine au fost, de unde au venit şi ce-au vrut comuniştii care au vopsit România în roşu-moscovit? „Weekend Adevăul“ şi IICCMER vă prezintă prima antologie a cruciadei comuniste şi a cruciaţilor ei: 90 de biografii ale nomenclaturiştilor bolşevici din România, reunite pentru prima dată în acelaşi loc. Sunt istoriile lor grandioase, dar, mai ales, istoriile lor de oameni mici.

 • Apostolii lui Stalin. Dragoste, sex şi dominaţie 

în
nomenclatura comunistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Dragoste, sex şi dominaţie în nomenclatura comunistă

  Comuniştii au făcut şi dragoste, nu doar război. Au făcut dragoste din pasiune arzătoare, din viciu, ca răzbunare ori, pur şi simplu, pentru că se putea. Vă prezentăm câteva dintre umbrele inimilor acestor oameni fără inimă. Amor nebun din vremea comunismului înstrăinat lui Stalin. Aceste episoade – aici, microscopice, congestionate – sunt prezentate, cu angajament, în trilogia „Apostolii lui Stalin“. Din 19 iunie, cu „Weekend Adevărul“.

 • Apostolii
lui Stalin. Ce-a vrut să spună autorul Mihail Sadoveanu despre comunism? Biografia incomodă a „Ceahlăului oportunismului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Ce-a vrut să spună autorul Mihail Sadoveanu despre comunism? Biografia incomodă a „Ceahlăului oportunismului“

  Mihail Sadoveanu a nemurit zeci de cărţi pe care şi-a scris numele. Volumele din prima jumătate de secol XX sunt dovada de necontestat geniului său publicistic. Pentru opera sa însă, literatura angajată politic a fost ca o cămaşă de forţă pentru o cămaşă. Aceasta este biografia incomodă a autorului, versantul josnic al masivului Ceahlău.

 • 61 de ani de la moartea lui Pătrăşcanu. „În dragoste, ca şi în politică, trebuie să ştii unde să te opreşti“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  61 de ani de la moartea lui Pătrăşcanu. „În dragoste, ca şi în politică, trebuie să ştii unde să te opreşti“

  Lucreţiu Pătrăşcanu e primul ministru comunist în guvernele postbelice, persoana care controlează Justiţia timp de patru ani. În februarie 1948, e îndepărtat din funcţie, iar după şase ani de anchetă, în urma unui proces-spectacol, e luată decizia condamnării sale la moarte. În noaptea de 16 spre 17 aprilie 1954, la ora 03.00, intelectualul comunist e împuşcat.

 • Apostolii lui Stalin. Profeţii despre trecutul lui Silviu Brucan: „Aşa s-a făurit în mod sistematic societatea docilă şi conformistă a erei comuniste“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Profeţii despre trecutul lui Silviu Brucan: „Aşa s-a făurit în mod sistematic societatea docilă şi conformistă a erei comuniste“

  În anii ’90, Silviu Brucan era cel mai vocal lector televizat al valorilor democratice româneşti. Făcea ample exerciţii de ştiinţă politică şi le prezicea românilor ieşirea din peştera ignoranţei. Ca un prooroc venit din alte vremuri. Mai precis, din vremurile în care România devenea bolşevică, iar crima era justificată chiar de publicisitica sa. Era stalinistul vopsit. Acesta este trecutul său, fără fard.

 • 50 de ani de la moartea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  50 de ani de la moartea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej

  La 19 martie 1965, ora 17.53, Gheorghe Gheorghiu-Dej, liderul comunist care a condus România aproape 20 de ani moare. Despre cauzele decesului nomenclaturistului au circulat mai multe ipoteze, adevărate teorii ale conspiraţiei: lăsat să moară de medici,iradiere sau ucis de prin intervenţia agenţilor sovietici.

 • Urmaşii lui Elţin: Nemţov şi Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urmaşii lui Elţin: Nemţov şi Putin

  Subteranele puterii de la Kremlin sunt mult mai complicate şi oferă multe surprize pentru profani. Asasinarea lui Boris Nemţov este doar vârful icebergului, însă istoria relaţiei lui Putin cu Nemţov este mult mai lungă, datând încă de la primul preşedinte al Federaţiei Ruse, Boris Elţîn. Într-o analiză despre cum Putin şi Nemţov s-au întâlnit, realizată de analistul în spaţiul estic, Constantin Uzdriş, aflăm detalii şocante.

 • Apostolii lui Stalin. Avocatul sibarit: Jenică Maurer, coconaşul roşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Avocatul sibarit: Jenică Maurer, coconaşul roşu

  La început a fost avocatul comuniştilor în procesele din interbelic. Apoi a fost avocatul comuniştilor în cancelariile occidentale. Ion Gheorghe Maurer a fost un burghez rătăcit în mişcarea comunistă. Un baron. A pariat pe prietenia cu Dej şi pe influenţa asupra lui Ceauşescu. A reuşit. Maurer a fost însă un stalinist de bonton, dar unul puternic şi abil. Un hedonist într-o sectă a mizeriilor politice.

 • Apostolii lui Stalin: Omul care s-a născut Apostol şi a murit speranţă. La 97 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin: Omul care s-a născut Apostol şi a murit speranţă. La 97 de ani

  Gheorghe Apostol a fost comunistul-ţintă al celor mai cinice farse politice din comunism. A fost comunistul care n-a fost. A avut doar iluzia puterii, nu şi puterea. A fost mereu în proprietatea politică a lui Gheorghiu-Dej. După moartea mentorului său, ar fi trebuit să fie şeful partidului. Locul său va fi însă ocupat de Nicolae Ceauşescu.

 • „Miron Constantinescu,
o biografie“ Despre secretele economiei româneşti în comunism, la Adevărul
Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Miron Constantinescu, o biografie“ Despre secretele economiei româneşti în comunism, la Adevărul Live

  Miron Constantinescu e unul dintre puţinii intelectuali comunişti care ajung în cercul restrains al puterii după 23 august 1944. Era responsabil cu elaborarea primelor planuri anuale şi cincinale, catastrofale pentru economia Româniai. Istoricul Ştefan Bosomitu a vorbit, la Adevărul Live, despre destinul Miron Constantinescu şi despre secretele lumii închise a nomenclaturii comuniste.

 • Apostolii lui Stalin. Lăcătuşul Alexandru Drăghici, „meşterul“ terorii staliniste: „Securitatea respectă legalitatea, dar legalitatea o întoarcem cum ne convine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Lăcătuşul Alexandru Drăghici, „meşterul“ terorii staliniste: „Securitatea respectă legalitatea, dar legalitatea o întoarcem cum ne convine“

  Alexandru Drăghici a controlat represiunea comunistă de inspiraţie sovietică din 1952 până în 1964. A fost cel mai longeviv ministru de Interne şi patronul absolut al violenţei discreţionare. A sfârşit ca victimă a capriciilor ceauşiste, iar locul său în structuri a fost ocupat de promiţătorul Ion Iliescu.

 • FOTO Apostolii
lui Stalin. Politrucul regimentului: Biografia completă a lui Valter Roman şi
interviu cu fiul său, Petre Roman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Apostolii lui Stalin. Politrucul regimentului: Biografia completă a lui Valter Roman şi interviu cu fiul său, Petre Roman

  Valter Roman a fost unul dintre militarii comunişti pursânge, deşi n-avea stagiul militar. A fost artizanul propagandei în Armată, cu toate că era inginer. A plecat pe frontul antiromânesc din război, chiar dacă era român. A fost mereu obedient partidului şi liderilor lui, însă n-a avut niciodată putere adevărată. Acesta este paradoxalul Valter Roman.

 • Apostolii lui Stalin. Orgoliosul Constantin Doncea, eroul proletar
din umbră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Orgoliosul Constantin Doncea, eroul proletar din umbră

  Individualist, orgolios, carierist, ambiţios. Liderul grevelor de la Atelierele CFR Griviţa din 1933, comisar politic al Cominternului, luptător în Războiul Civil spaniol şi pe frontul de est, în Crimeea. După 23 august 1944, Gheorghiu-Dej şi Ana Pauker îl ţin în poziţii secundare. Nu reuşeşte să iasă din anonimat, să fie ascultat. Constantin Doncea este eroul proletar din umbră.

Modifică Setările