Stiri despre apostolii lui stalin

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Apostolii Epocii de Aur, episodul #31. Ce greu era să fii fiul dictatorului! Nicu Ceauşescu, „prinţişorul“ care n-a domnit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii Epocii de Aur, episodul #31. Ce greu era să fii fiul dictatorului! Nicu Ceauşescu, „prinţişorul“ care n-a domnit

  În anul 1985, Nicu Ceauşescu a fost surprins, în mijlocul găştii, în situaţia de gânditor, spre surprinderea tuturor. „A fi sau a avea“, a întrebat, cu importanţa unei grave dileme lăuntrice. Subtil, profund, Shakespeare direct! Sfâşietoare trebuie să fi fost această incertitudine. Pentru că era printre puţinele. În rest, Nicu Ceauşescu, băiat de Comitet Central, era ceva mai destins.

 • „Apostolii Epocii de Aur“, episodul #1: Scurt dicţionar de servilism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Apostolii Epocii de Aur“, episodul #1: Scurt dicţionar de servilism

  Îi putem numi canaliile din jurul Ceauşeştilor, primii adulatori, subordonaţii unei dictaturi cu două feţe: Nicolae şi Elena Ceauşescu. Sunt cei care au construit soclul unor lideri prea alienaţi ca să mai înţeleagă ceva din ţara pe care o conduceau. O să-i numim „Apostolii Epocii de Aur“ şi o să vi-i arătăm dezgoliţi, în plinătatea slugărniciei care i-a ţinut în viaţă şi în putere. În fiecare săptămână, în „Weekend Adevărul“.

 • „Apostolii Epocii de Aur“, un nou
serial-documentar în „Weekend Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Apostolii Epocii de Aur“, un nou serial-documentar în „Weekend Adevărul“

  În iulie 2010, 63% din români spuneau că se trăia mai bine în comunism (sondaj IRES). În noiembrie 2013, 44,7% spuneau că regimul comunist a fost bun în România (sondaj INSCOP). În decembrie 2014, 40,7% încă mai credeau că le-a fost/le-ar fi fost mai bine în comunism (sondaj INCSOP). Ştiţi pe cine regretă, de fapt, aceşti oameni?

 • Apostolii lui Stalin. Câtă şcoală aveau comuniştii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Câtă şcoală aveau comuniştii?

  Stângăciile şi bufoneriile celor mai puternici comunişti ai României staliniste au devenit proverbiale şi în epocă, şi azi. Explicaţia cel mai des întâlnită: educaţia lor precară. Totuşi, cât de strânsă era legătura bolşevicilor din România cu învăţământul?

 • Apostolii lui Stalin. Cum se distrau comuniştii în comunism?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Cum se distrau comuniştii în comunism?

  La sfârşitul anilor ’40, tovarăşii au făcut totul pentru a pune mâna pe putere. Aproape că nu mai exista altceva în afară de Moscova şi Stalin. Totuşi, în pauzele luptelor lor subterane, comuniştii au avut timp şi pentru plăceri mai umane. S-au distrat cu sânge rece. Ca-n ultima zi a vieţii lor. Acestea sunt câteva crâmpeie de la petrecerile lor.

 • Adevărul Live: Cum au ajuns bolşevicii lui Stalin să stăpânească România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Cum au ajuns bolşevicii lui Stalin să stăpânească România?

  Cine sunt cei care au condus România în perioada 1945-1965? Ce înseamnă teoria iudeo-bolşevismului? Se poate vorbi de o pregătire precară a cadrelor din Partidul Comunist Român (PCR)? Cât de important era rolul Uniunii Sovietice pentru formaţiunea comunistă română? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care răspund, la Adevărul Live, jurnaliştii Laurenţiu Ungureanu şi Radu Eremia.

 • Comunismul sau încremenirea timpului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comunismul sau încremenirea timpului

  Au spus-o mulţi şi de multe ori: comunismul nu este o ideologie politică asemeni altora. Adică nu pleacă de la un set de principii recognoscibile, fie şi cu accente diferite, în mai toate ofertele electorale.

 • Trilogia „Apostolii lui Stalin“, din 19 iunie, cu „Weekend
Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trilogia „Apostolii lui Stalin“, din 19 iunie, cu „Weekend Adevărul“

  Cine au fost, de unde au venit şi ce-au vrut comuniştii care au vopsit România în roşu-moscovit? „Weekend Adevăul“ şi IICCMER vă prezintă prima antologie a cruciadei comuniste şi a cruciaţilor ei: 90 de biografii ale nomenclaturiştilor bolşevici din România, reunite pentru prima dată în acelaşi loc. Sunt istoriile lor grandioase, dar, mai ales, istoriile lor de oameni mici.

 • Apostolii lui Stalin. Dragoste, sex şi dominaţie 

în
nomenclatura comunistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Dragoste, sex şi dominaţie în nomenclatura comunistă

  Comuniştii au făcut şi dragoste, nu doar război. Au făcut dragoste din pasiune arzătoare, din viciu, ca răzbunare ori, pur şi simplu, pentru că se putea. Vă prezentăm câteva dintre umbrele inimilor acestor oameni fără inimă. Amor nebun din vremea comunismului înstrăinat lui Stalin. Aceste episoade – aici, microscopice, congestionate – sunt prezentate, cu angajament, în trilogia „Apostolii lui Stalin“. Din 19 iunie, cu „Weekend Adevărul“.

 • Apostolii
lui Stalin. Ce-a vrut să spună autorul Mihail Sadoveanu despre comunism? Biografia incomodă a „Ceahlăului oportunismului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Ce-a vrut să spună autorul Mihail Sadoveanu despre comunism? Biografia incomodă a „Ceahlăului oportunismului“

  Mihail Sadoveanu a nemurit zeci de cărţi pe care şi-a scris numele. Volumele din prima jumătate de secol XX sunt dovada de necontestat geniului său publicistic. Pentru opera sa însă, literatura angajată politic a fost ca o cămaşă de forţă pentru o cămaşă. Aceasta este biografia incomodă a autorului, versantul josnic al masivului Ceahlău.

 • 61 de ani de la moartea lui Pătrăşcanu. „În dragoste, ca şi în politică, trebuie să ştii unde să te opreşti“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  61 de ani de la moartea lui Pătrăşcanu. „În dragoste, ca şi în politică, trebuie să ştii unde să te opreşti“

  Lucreţiu Pătrăşcanu e primul ministru comunist în guvernele postbelice, persoana care controlează Justiţia timp de patru ani. În februarie 1948, e îndepărtat din funcţie, iar după şase ani de anchetă, în urma unui proces-spectacol, e luată decizia condamnării sale la moarte. În noaptea de 16 spre 17 aprilie 1954, la ora 03.00, intelectualul comunist e împuşcat.

 • Apostolii lui Stalin. Profeţii despre trecutul lui Silviu Brucan: „Aşa s-a făurit în mod sistematic societatea docilă şi conformistă a erei comuniste“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Profeţii despre trecutul lui Silviu Brucan: „Aşa s-a făurit în mod sistematic societatea docilă şi conformistă a erei comuniste“

  În anii ’90, Silviu Brucan era cel mai vocal lector televizat al valorilor democratice româneşti. Făcea ample exerciţii de ştiinţă politică şi le prezicea românilor ieşirea din peştera ignoranţei. Ca un prooroc venit din alte vremuri. Mai precis, din vremurile în care România devenea bolşevică, iar crima era justificată chiar de publicisitica sa. Era stalinistul vopsit. Acesta este trecutul său, fără fard.

 • 50 de ani de la moartea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  50 de ani de la moartea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej

  La 19 martie 1965, ora 17.53, Gheorghe Gheorghiu-Dej, liderul comunist care a condus România aproape 20 de ani moare. Despre cauzele decesului nomenclaturistului au circulat mai multe ipoteze, adevărate teorii ale conspiraţiei: lăsat să moară de medici,iradiere sau ucis de prin intervenţia agenţilor sovietici.