Stiri despre antrec

  33 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum poţi să faci turism rural la numai 15 kilometri de oraş: povestea pensiunii din Cluj care a obţinut marele premiu ANTREC „Margareta de aur”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poţi să faci turism rural la numai 15 kilometri de oraş: povestea pensiunii din Cluj care a obţinut marele premiu ANTREC „Margareta de aur”

  Nu se află în Maramureşul atât de ofertant în ceea ce priveşte tradiţiile populare, nu are la dispoziţie cetăţile fortificate din sudul Transilvaniei şi nici mănăstirile din nordul Moldovei. Pensiunea “La Mesteceni”, aflată la 15 kilometri de Cluj-Napoca, a primit anul acesta marele premiu “Margareta de Aur” pentru turism rural. Cum a reuşit ne-a explicat proprietara, Ioana Oprea

 • „Vacanţă la ţară“, ediţia de toamnă: turiştii sunt aşteptaţi la pensiuni cu bucate tradiţionale şi mic dejun din partea casei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vacanţă la ţară“, ediţia de toamnă: turiştii sunt aşteptaţi la pensiuni cu bucate tradiţionale şi mic dejun din partea casei

  Turiştii pot redecoperi viaţa şi tradiţiile de la sat în cadrul ediţiei de toamnă a campaniei “Vacanţă la ţară”, cea de-a XXIV-a ediţie a programului organizat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), până pe 31 octombrie. Pensiunile participante oferă preţuri tentate, iar festivalurile şi evenimentele de sezon se ţin lanţ.

 • Turismul rural: de la veşnicia satului la 20 de ani de ANTREC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turismul rural: de la veşnicia satului la 20 de ani de ANTREC

  Îmi place să subliniez, mereu, că turismul rural este unica formă de turism dezvoltată, oficial, după 1989, de la zero. Această formă de turism a căpătat o amploare mare în ultimii 10-15 ani, vacanţele alternative fiind din ce în ce mai solicitate de către români. Îmi place să subliniez, mereu, că turismul rural este unica formă de turism dezvoltată, oficial, după 1989, de la zero.

 • „Zilele Monteoru”, atracţia sfârşitului de săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Zilele Monteoru”, atracţia sfârşitului de săptămână

  În acest sfârşit de săptămână, Consiliul Local Merei, ANTREC Buzău, în parteneriat cu Teatrul de Operetă „Ion Dacian”, organizează cea de-a V-a ediţie a festivalului ”Zilele Monteoru”. Spectacole de operetă, parade de costume de epocă, concerte şi targuri meşteşugăreşti: asta îi aşteaptă pe turiştii care aleg să îşi petreacă acest week-end la Sărata Monteoru.

 • La Domulgeni, Floreşti, va avea loc a V-a ediţie a Festivalului „Duminica Mare”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Domulgeni, Floreşti, va avea loc a V-a ediţie a Festivalului „Duminica Mare”

  Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural invită la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Turistic Naţional al Tradiţiilor „Duminica Mare”, în satul Domulgeni, raionul Floreşti. Evenimentul va începe la duminică, la ora 12.00, iar toţi oaspeţii vor fi aşteptaţi la intrarea în sat de ghizi-copii, care îi vor însoţi pe traseul turistic al satului, transmite IPN.

 • Pensiunile buzoiene, la mare căutare în mini-vacanţa de sărbători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pensiunile buzoiene, la mare căutare în mini-vacanţa de sărbători

  În perioada sărbătorilor, aproximativ 80.000 de turişti au ales pensiunile pentru petrecerea Crăciunului şi Revelionului, pe rit nou şi pe rit vechi, precum şi toată perioada cuprinsă între 20 decembrie şi 15 ianuarie. Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), pensiunile din judeţul Buzău se numără printre cele mai căutate.

 • Festivalul „Cârnaţilor de Pleşcoi” de la Berca are loc în weekend
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul „Cârnaţilor de Pleşcoi” de la Berca are loc în weekend

  Pensiunea „Casa Matei” din Berca organizează, în acest week-end, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Cârnaţilor de Pleşcoi. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), filiala Buzău, Consiliul Judeţean prin Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău şi Primăria Berca.

 • Sărbătoare la Varlaam: „Înţărcatul mieilor”, la a şasea ediţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoare la Varlaam: „Înţărcatul mieilor”, la a şasea ediţie

  Pensiunea Varlaam din Gura Teghii şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Buzău organizează cea de-a şasea ediţie a evenimentului “Înţărcatul mieilor”. Serbarea va avea loc în data de 12 mai, cu începere de la ora 12.00.

 • „Vacanţe la ţară”, ieftine şi atractive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vacanţe la ţară”, ieftine şi atractive

  În perioada 15 aprilie - 15 iunie se desfăşoară cea de a XXI-a ediţie a Programului „Vacanţe la ţară”, organizat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC România. Filialele ANTREC participante la acest program, în prima fază, sunt Argeş, Alba Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Gorj, Maramureş, Neamţ şi Sibiu.

 • „Nebunie” la Săpoca. „Parada Gospodarilor”, la a cincea ediție
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nebunie” la Săpoca. „Parada Gospodarilor”, la a cincea ediție

  Duminică, localnicii din Săpoca vor sărbători cea de-a V-a ediţie a festivalului tradiţional "Parada gospodarilor". Evenimentul este organizat de Primăria comunei Săpoca, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Buzău.