stiri despre antonis samaras

Ne aflăm în cea mai plină de primejdii perioadă a Europei de după cel de-al doilea Război Mondial. Şi asta ne prinde dezbinaţi şi fără alte perspective decât cele deschise de scandalurile majore care apar cu o frecvenţă neobişnuită, într-atât de mare încât dau apă la moară adepţilor teoriilor conspiraţiei.

acum 13 ore · comentarii (12)

În plin război hibrid între Est şi Vest, România pare să nu înţeleagă ce i se întâmplă nu doar pe plan militar, dar mai ales pe plan psihologic. Estul foloseşte de mulţi ani cu cinism viteza de transmitere a informaţiei în scopuri propagandistice; Vestul încă se gândeşte cum să contracareze; România nici nu se mai gândeşte. Deloc.

Conform editorialului publicat ieri de ziarul "The Guardian", Dmitri Kozak, adjunctul şefului de cabinet al Kremlinului, avea în program, pentru 26.01.2022, o întâlnire cu oficiali francezi, germani şi ucraineni, în formatul Normandia. Editorialul menţionat prezintă "Viziunea The Guardian asupra ameninţării la adresa Ucrainei: ridicată şi în creştere". Să fie jurnaliştii britanici mai puţin informaţi decât alţi pământeni geopoliticieni?...

Trăim într-o ţară a tuturor posibilităţilor! O România simplă, complicată, idilică, apostolică, ţara oamenilor decenţi, a hoţilor şi a dacilor liberi. Viaţa este palpitantă până la lacrimi de boşi şi sfinţii şi merge înainte. O ţară cu oameni educaţi, alfabetizaţi, digitalizaţi, culturalizaţi în masă, natural, la firul ierbii!

acum 11 ore · comentarii (1)

Este indamisibil. România, cu un PIB de 1300 de miliarde de lei, cu fonduri europene în pregătire de  80 de miliarde euro, nu este capabilă să găsească soluţii pentru frigul din şcolile şi spitalele Timisoarei. Coaliţia „mea”, guvernul „meu”, premierul „meu” nu rezolvă nici o problemă măruntă în fond, dar care afectează câteva sute de şcoli şi spitale. Elevii trec în online, vorba vine.

acum 14 ore · comentarii (18)

Să recapitulăm: am ajuns ţintă a Rusiei, care refuzase în 1989 să intre peste noi chiar cînd îi pofteau generalul Guşe şi preşedintele Iliescu, pentru că ne-am băgat în linia întîi să adăpostim noi baza de rachete dirijată contra lor, iar acuma strigăm să vină francezii şi americanii să ne apere, că suntem expuşi.

Cunoscutul jurnalist de ştiinţă şi scriitor împlineşte astăzi 80 de ani. Dumitru-Dorin Prunariu: Alexandru Mironov, Alec cum îi spun apropiaţii, este un împătimit al transmiterii cunoştinţelor ştiinţifice şi al declanşării în tineri a dorinţei de a afla mai mult, de a descoperi, de a visa la lumi viitoare care par acum fantastice dar incitante şi care pot fi realizate cu tehnologii viitoare.

acum 13 ore · comentarii (2)

Cerul nu este brăzdat nici de rachete supersonice, nici de elicoptere de atac sau Suhoi-uri ruseşti. Căci nu va fi o invazie - şi nici nu era menită să fie. Riscul nu este astăzi un război convenţional, ci faptul că, vrăjiţi de spectrul unui război „iminent” în regiune, şi ocupaţi cu iluzorii măsuri de contracarare, să ratăm pregătirea pentru... pace.

acum 2 zile · comentarii (86)

Acasă, în SUA, preşedintele Biden nu poate convinge doi senatori democraţi rebeli, Kyrsten Sinema şi Joe Manchin, să voteze marele său plan de redresare economică, ”Built Back Better”, lăsând în stand-by proiectul democraţilor de a avea o variantă americană a iniţiativei chineze ”Belt and Road”

În numărul de astăzi, am selectat pentru publicul nostru o serie de articole recente consacrate relaţiilor bilaterale sino-ruse. Mesajul (oficios) pe care autorităţile chineze vor să îl transmită prin preluarea şi propagarea acestor texte este că relaţia sino-rusă devine tot mai solidă, strategică, iar Occidentul este principalul vinovat.

acum 2 zile · comentarii (12)

Peste drum de curtea bunicilor mei locuiau, într-o casă cu trei camere, trei familii cu 14 membri, din care majoritatea erau copii. Adulţii nu aveau loc de muncă, copiii umblau dezbrăcaţi şi iarna şi doar unul a terminat 8 clase, după care a abandonat şcoala în clasa a IX-a.

acum 2 zile · comentarii (4)

Prioritatea trebuie să fie consolidarea mişcării conservatoare ca fenomen politic şi curent de gândire, dincolo de un partid “conservator” sau altul. Testul din perspectiva opiniei publice va fi măsura în care conservatorii români vor reuşi să prezinte soluţii concrete la problemele ţării, împreună cu o viziune politică pragmatică şi credibilă pentru viitor.

acum 2 zile · comentarii (11)
Modifică Setările