Stiri despre antoni gaudi

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum a fost lăsat să moară celebrul arhitect Antoni Gaudi pentru că a fost confundat cu un cerşetor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a fost lăsat să moară celebrul arhitect Antoni Gaudi pentru că a fost confundat cu un cerşetor

  Antoni Gaudi (25 iunie 1852- 10 iunie 1926) a fost un arhitect originar din Reus, Catalonia, considerat maestrul modernismului catalan. Majoritatea operelor sale se află în Barcelona, inclusiv celebra Sagrada Familia, aflată şi astăzi în construcţie. În mod ironic, deşi arhitectul era foarte apreciat pentru talentul şi munca sa, acesta a murit după ce, în urma unui accident, nu i s-a oferit ajutor pentru că a fost confundat cu un cerşetor.

 • VIDEO Cum va arăta Sagrada Familia când va fi finalizată în 2026
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum va arăta Sagrada Familia când va fi finalizată în 2026

  Când arhitectul spaniol Antoni Gaudi a murit, lovit de tramvai, pe 10 iunie 1926, coordona procesul de construcţie a catedralei dedicate Sfintei Familii - Sagrada Familia, din Barcelona. Optzeci şi şase de ani mai târziu, catedrala este încă în lucru.

 • VIDEO Catedrala Sagrada Familia va fi sfinţită de Papă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Catedrala Sagrada Familia va fi sfinţită de Papă

  Credincioşii vor asista duminică la ceremonia care va transforma principala atracţie turistică a Barcelonei într-un lăcaş de cult în care se vor putea ruga 14.000 de oameni. Papa Benedict al XVI-lea va vizita Spania la sfârşitul acestei săptămâni şi va oficia o ceremonie îndelung aşteptată de credincioşi.