Stiri despre antonella cornici

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O
Hedda Gabler în cheie cehoviană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Hedda Gabler în cheie cehoviană

  După ce, cum se zice, şi-a făcut mâna pe o seamă de texte contemporane sau chiar extrem contemporane, montate în felurite teatre din ţară (de la Naţionalul din Timişoara la Teatrul „Mihai Eminescu“ din Botoşani, de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad la Teatrul „Matei Vişniec“ din Suceava), Antonella Cornici nu a pierdut vremea lamentându-se pe tema tristei soarte a femeilor regizoare.

 • Cehov – o
lume scoasă din ţâţâni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cehov – o lume scoasă din ţâţâni

  Devenită un familiar al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani (a realizat deja aici încă vreo două sau trei spectacole), regizoarea Antonella Cornici îşi încearcă acum puterile, dar şi norocul cu un text de Cehov.

 • ”Unchiul Vanea”, o dramă universală, într-o premieră teatrală. Conflictul între două lumi, drama ratării şi tirania imposturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ”Unchiul Vanea”, o dramă universală, într-o premieră teatrală. Conflictul între două lumi, drama ratării şi tirania imposturii

  Duminică, la Botoşani, va avea loc o premieră teatrala de excepţie, construită pe un text clasic. Este vorba despre spectacol ”Unchiul Vanea”, o punere în scenă inedită despre angoasă, ratare, frustrare, conflictul dintre urban şi rural, lipsa de perspectivă dar şi despre iubire. Totul, într-un spaţiu de joc construit într-un mod total aparte.

 • O
poveste din Ballyliford
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O poveste din Ballyliford

  Se joacă destul de mult, adesea se joacă bine, dramaturgie irlandeză de dată foarte recentă. Dau în cele ce urmează câteva exemple, la care oricând, fireşte, ar putea fi adăugate multe altele.

 • Premiere la
Arad şi la Petroşani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiere la Arad şi la Petroşani

  Analizez astăzi două recente premiere. Spectacolele Oraşul nostru de la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad şi Alte trei surori de la Teatrul I.D. Sârbu din Petroşani. Ambele semnate regizoral de tineri - Cristian Ban, respectiv Antonella Cornici.

 • Revolte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revolte

  Scrisă în 1956, atunci când autorul ei, John Osborne, nu avea decât 25 de ani, ecranizată trei ani mai târziu, amplificându-şi astfel încă şi mai mult celebritatea şi datorită prezenţei pe genericul filmului a marelui actor Richard Burton, Priveşte înapoi cu mânie a devenit, la vremea ei, ceea ce lesne s-ar putea numi o piesă-cult.

 • Un spectacol aproape de noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol aproape de noi

  Îi datorăm lui Cristi Juncu, în calitate de regizor, multe, tot mai multe spectacole bune, chiar foarte bune. Spectacole-bijuterie, în care directorul de scenă mizează mult pe actori, investeşte substanţial în lucrul cu aceştia.