Stiri despre antoaneta ralian

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Antoaneta Ralian şi arta traducerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antoaneta Ralian şi arta traducerii

  De 1 decembrie, iarăşi, pe la radio şi la televizor s-a vorbit despre chestii româneşti. Şi-a făcut loc – cum nu se întâmplă în celelalte zile – şi niscaiva cultură: şi-a adus aminte lumea de scriitori, artişti, oameni de ştiinţă cu care ne mândrim. Mi se pare un pic ipocrită dragostea de cultură folosită o dată pe an din “mândria de a fi român”şi neglijată în restul zilelor.

 • Starea de
bine - In memoriam Antoaneta Ralian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Starea de bine - In memoriam Antoaneta Ralian

  Primul lucru pe care simt nevoia să-l spun despre extraordinara, superba, minunata carte a doamnei Antoaneta Ralian, Amintirile unei nonagenare- Călătoriile mele, scriitorii mei apărută în colecţia de Memorii-Jurnale a editurii Humanitas (2014), e că lectura lor are rara capacitate de a-şi da ţie, cititor, o reconfortantă stare de bine.

 • A murit Antoaneta Ralian, „doamna seducătoare a traducerilor româneşti“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Antoaneta Ralian, „doamna seducătoare a traducerilor româneşti“

  Una dintre cele mai importante traducătoare din România, Antoaneta Ralian, a murit joi noapte, la vârsta de 91 de ani. Un premiu de traducere, acordat de  Târgul de Carte Gaudemaus, îi poartă numele. Antoaneta Ralian a semnat peste 120 de traduceri din autori prestigioşi, printre care D.H. Lawrence, Thomas Hardy, Henry James, Virginia Woolf, J.D. Salinger, Lawrence Durrell, Salman Rushdie,Tennessee Williams, Saul Bellow, Iris Murdoch.

 • Librăria şi sex-shopul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Librăria şi sex-shopul

  Cartea pe care Editura Trei a publicat-o fără nicio inhibiţie n-are nicio legătură cu seria de cărţi celebre cu subiect erotic, considerate cîndva „murdare” în istoria literaturii lumii. Limbajul nu e pornografic, e scabros. Cartea nu e erotică, e scatologică. Gestul editurii Trei nu are nimic de-a face cu cultura ci cu copro-cultura.

 • Seară Oscar Wilde la Librăria Humanitas Cişmigiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seară Oscar Wilde la Librăria Humanitas Cişmigiu

  Miercuri, 21 ianuarie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi gazda unei seri dedicate ediţiei de colecţe a romanului Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde, apărut la Humanitas Fiction într-o nouă traducere de Antoaneta Ralian.

 • Scriitorii îşi amintesc despre „casele vieţii“ lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorii îşi amintesc despre „casele vieţii“ lor

  Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu şi Dan C. Mihăilescu sunt printre cei care povestesc despre locuinţele unde şi-au petrecut ani esenţiali din viaţă, în volumul „Casele vieţilor noastre“.

 • AVANPREMIERĂ „Amintirile unei nonagenare“, de Antoaneta Ralian, cea mai prestigioasă traducătoare din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVANPREMIERĂ „Amintirile unei nonagenare“, de Antoaneta Ralian, cea mai prestigioasă traducătoare din România

  Lansarea cărţii „Amintirile unei nonagenare. Călătoriile mele, scriitorii mei“ de Antoaneta Ralian va avea loc sâmbătă, 17 mai, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. La eveniment vor participa Antoaneta Ralian, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu şi Lidia Bodea. Pe 24 mai, traducătoarea de limba engleză va împlini 90 de ani. Adevărul vă prezintă câteva fragmente în avanpremieră.

 • CHESTIONAR Antoaneta Ralian: „La coafor, fetele mă porecliseră «doamna cu ochi frumoşi». Azi, ochii mei sunt simple unelte de lucru“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CHESTIONAR Antoaneta Ralian: „La coafor, fetele mă porecliseră «doamna cu ochi frumoşi». Azi, ochii mei sunt simple unelte de lucru“

  Gâtuit de emoţie pentru transcrierea celui mai frumos chestionar, îndrept degrabă inadvertenţa dintr-o confesiune a Antoanetei Ralian („sunt o cretină în materie de Internet“). De fapt, Internetul e cretin în materie de Antoaneta Ralian, doamnă a literelor româneşti şi cea mai de seamă traducătoare de limbă engleză de la noi.

 • Fumatul, permis!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fumatul, permis!

  Cele 26 de texte semnate de autori cu vârste cuprinse între 30 şi 70 de ani şi publicate în plină cruciadă europeană împotriva fumatului alcătuiesc a patra antologie a seriei „Prima dată“. Primul fum stă în acelaşi timp sub semnul interdicţiei şi al iniţierii, este un act deopotrivă interzis, dar şi ritualic.

 • Spaimele şi deliciile traducătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spaimele şi deliciile traducătorilor

  Şase traducători cu stil vorbesc despre relaţia care se creează între un autor şi cel care îl „descifrează“. De la agonie la extaz, o traducere înseamnă confruntarea dintre două identităţi, intimităţi, caractere. Când citeşti o carte bună eşti parte din poveste. Dar ca cititorul să ajungă acolo, cineva s-a luptat cu sine şi cu autorul. Traducătorul. Iată câteva dintre secretele celor mai talentaţi traducători român

Modifică Setările