Stiri despre antivirale

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Remedii naturiste care
calmează tusea şi durerile în gât
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturiste care calmează tusea şi durerile în gât

  Dacă am avut ghinionul să ne îmbolnăvim în această perioadă în care virusurile gripale şi virozele îşi fac de cap, alături de medicina alopată, remediile naturale vin să dea o mână de ajutor în ţinerea sub control a simptomelor.

 • Mituri despre
gripă şi imunizarea antigripală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mituri despre gripă şi imunizarea antigripală

  Aproape 40 de persoane şi-au pierdut viaţa în România, până acum, în urma complicaţiilor date de gripa sezonieră. Imunizarea rămâne singura soluţie eficientă pentru cei care vor să prevină îmbolnăvirea, atrag atenţia medicii infecţionişti.

 • În ce situaţii se folosesc antiviralele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce situaţii se folosesc antiviralele

  Spre deosebire de antibiotice, care pot fi eficiente în cazul mai multor tipuri de bacterii, antiviralele sunt ţintite pe anumite tipuri de virus. HIV/SIDA, herpesul, hepatitele B şi C şi gripa pot fi tratate cu ajutorul unor medicamente antivirale ţintite. Folosite incorect, acestea pot crea rezistenţă la tratament.

 • Antivirale cu spectru larg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antivirale cu spectru larg

  Cercetătorii americani dezvoltă şi testează un tip de antivirale cu spectru larg de acţiune, capabile să stopeze evoluţia unor virusuri periculoase, printre care şi Ebola, HIV, virusul hepatitic C, virusul Nipah (periculos, comparabil cu Ebola) şi virusul febrei galbene.

 • În ce situaţii sunt indicate antiviralele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce situaţii sunt indicate antiviralele

  Se prescriu pentru a trata infecţiile virale, distrugând sau cel puţin împiedicând multiplicarea virusurilor. Pentru fiecare tip de microb există şi un antiviral specific.

Modifică Setările