Stiri despre antisistem

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum am scris o carte despre USR PLUS sub embargou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am scris o carte despre USR PLUS sub embargou

  Interesul academic faţă de fenomenul partidelor anti-sistem din Europa mi-a îndreptat atenţia către USR, partidul care se autodefineşte ca fiind anti-sistem şi care, alături de PLUS cu care va fuziona, reprezintă a treia forţă politică din România. Concluziile acestei investigaţii în istoria şi prezentul USR şi PLUS explică măcar în parte comportamentul lor la guvernare.

 • Fostul strateg-şef al lui Trump, aflat în Europa, promite o „minunată lume nouă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul strateg-şef al lui Trump, aflat în Europa, promite o „minunată lume nouă“

  Steve Bannon, fostul strateg-şef al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, înlăturat de la Casa Albă în vara anului trecut, a revenit în Europa, după vizita făcută în martie în Elveţia, într-un tur care sugerează că are planuri mari pentru mişcarea populistă pe care o percepe de multă vreme ca fiind transatlantică.

 • Nicuşor Dan şi Clotilde Armand rămân datori bucureştenilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicuşor Dan şi Clotilde Armand rămân datori bucureştenilor

  Simt că oamenii încearcă să se dezmeticească după ziua de ieri. Că e Bucureştiul roşu, că s-au câştigat alegeri din închisoare, că nu a ieşit lumea la vot (tinerii), acestea sunt lucruri care vor rămâne o necunoscută pentru o parte dintre alegători. Ce se va întâmpla de azi încolo este cel mai important.

 • Candidatul „nebun” din oraşul de la gurile Deltei Dunării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Candidatul „nebun” din oraşul de la gurile Deltei Dunării

  Se declară anti-sistem, anti-şpagă şi voluntar DNA. Este unul dintre românii întorşi din Diaspora aşa cum le cere statul să se întoarcă şi celorlalţi români plecaţi din ţară. S-a luat la trântă cu morile de vânt, candidează ca independent la Primăria oraşului Tulcea. Fără sponsori, fără partid în spate, fără susţinerea unor organizaţii sau a unor nume cu influenţă.

 • Legătura dintre Nicuşor Dan
şi MRU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legătura dintre Nicuşor Dan şi MRU

  Dacă ai urmărit în ultimii ani încercările sisifice de spargere a monopolului politic deţinut de Sistemul transpartinic, prin venele căruia curge blatul, legătura dintre cei doi îţi sare în ochi. Se poate citi în felul în care Sistemul, când se află în pericol de a fi penetrat, reacţionează pentru că nu tolerează spărgătorii de monopol, ci îi înghite şi anihilează, cu ajutorul victimelor. Cauza: căderea în hybris.

 • Partid local cu iz de multinaţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partid local cu iz de multinaţională

  Nu ştiu dacă aţi observat, dar în România se construieşte o platformă politică. E o imitaţie a mişcărilor antisistem din Europa occidentală. O generaţie de manageri şi „businessmeni” susţine că poate să aducă un suflu nou, de care are nevoie politica noastră. Numai că mişcările de protest care au dus la răsturnarea guvernului Ponta nu au aparţinut unor foşti şefi de multinaţionale, nici unor publicitari din diverse agenţii de public relations.

 • Constanţa vie. Manifestaţia de stradă a continuat sâmbătă, fără marş de protest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa vie. Manifestaţia de stradă a continuat sâmbătă, fără marş de protest

  Constanţa a furnizat cea mai mare surpriză a protestelor din România, depăşind ca participare oraşe cu tradiţie în mobilizarea de stradă. Aproape 8.000 constănţeni au ieşit să demonstreze în seara de vineri, 6 noiembrie, la o săptămână de la tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti. Sâmbătă este a cincea zi de proteste, de mai mică amploare.

 • Mesajul emoţionant al preoţilor bistriţeni pentru tineri: „Iubiţi-vă mult! Viaţa este scurtă şi trebuie s-o trăieşti frumos!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajul emoţionant al preoţilor bistriţeni pentru tineri: „Iubiţi-vă mult! Viaţa este scurtă şi trebuie s-o trăieşti frumos!”

  Vineri, la exact o săptămână de la tragedia din Club Colectiv, în urma căreia 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, peste 10 preoţi bistriţeni s-au rugat pentru sufletele celor care au pierit, dar şi pentru cei care încă se luptă să trăiască. Protestele au continuat şi vineri, cei prezenţi aprinzând şi câte o lumânare pentru decedaţi.

 • Peste 500 de băimăreni au manifestat împotriva corupţiei în  treia zi de proteste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 500 de băimăreni au manifestat împotriva corupţiei în  treia zi de proteste

  Seria protestelor continuă în Baia Mare, unde se anunţă manifestări în stradă din nou, pentru a treia zi consecutiv. Protestul organizat împotriva sistemului a fost iniţiat de vloggerul Mihai Ţăranu, cunoscut în mediul virtual ca Zmenta. În jurul orei 21.20, peste 500 de persoane mărşăluiesc spre Centrul Vechi.

 • Proteste antisistem. Mii de oameni au ieşit în stradă. Momente tensionate între manifestanţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proteste antisistem. Mii de oameni au ieşit în stradă. Momente tensionate între manifestanţi

  Peste 10.000 de oameni au protestat, joi seara, în Piaţa Universităţii, scandând „Colectiv“, „Solidaritate“ şi „Singura soluţie, înc-o revoluţie“. Prin mulţime au circulat multe liste cu revendicări ale străzii, însă protestatarii nu şi-au desemnat lideri, iar atmosfera a fost marcată de informaţiile conform cărora în mulţime s-ar fi infiltrat persoane cu rol de agitatori.

 • Disidenţi vs sectanţi: „Disidenţa din România şi URSS este joacă de copii pe lângă ce au făcut sectanţii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Disidenţi vs sectanţi: „Disidenţa din România şi URSS este joacă de copii pe lângă ce au făcut sectanţii”

  La editura Polirom a apărut „Sectanţii”, primul volum din „Mică trilogie a marginalilor”, în care vor mai apărea „Bandiţii ”şi „Izgoi-Jidî”. Lansarea are loc astăzi, miercuri, 13 mai, la ora 19.00, la Terasa J’ai Bistrot (Calea Grivitei 55), din Bucureşti. De ce sectanţii au fost mai importanţi decât disidenţii din România şi URSS?

 • Două „busole” similare indică modificări radicale de atitudine faţă de Roşia Montană între 2012 şi 2014!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două „busole” similare indică modificări radicale de atitudine faţă de Roşia Montană între 2012 şi 2014!

  Proiectul exploatării de la Roşia Montană a fost în ultimii ani una dintre temele cele mai vizibile din politica românească. Dincolo de importanţa evidentă în termeni de beneficii, costuri şi riscuri, proiectul este şi un test pentru calitatea interacţiunilor dintre instituţii, actori politici şi cetăţeni la două decenii după schimbarea de regim.

 • Reviriment anti-sistem: Ciclicitate şi
liniaritate (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reviriment anti-sistem: Ciclicitate şi liniaritate (II)

  Istoria umanităţii poate fi imaginată, abstract, atât ca o linie dreaptă, eventual cu vector, adică direcţie de dezvoltare socială, politică, economică, instituţională, care să reprezinte dintr-o perspectivă pozitivistă şi deterministă  traseul de evoluţie al unui grup (comunitate, naţiune), plecând dintr-un punct iniţial numit, convenţional, A (sau X, de exemplu) şi ajungând într-un punct final B (sau Y).

 • Faţa hâdă a capitalismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faţa hâdă a capitalismului

  Umerii ei goi şi tricoul meu gri şi ros Belomorkanal 32, un drum istovitor a imaginaţiei dezordonate. Ana are 22 de ani şi îi place „jos corporatismul!” Mie îmi place mai mult de ea.

Modifică Setările