antibiotic natural - ultimele știri
Dacă te numeri printre norocoșii care stau la casă, probabil că ai în ograda ta și păsări. Le poți feri de diverse boli cu un produs pe care, cu siguranță, îl ai în cămară.
Tinctura de propolis. O familie de apicultori din județul Arad ne dezvăluie care sunt beneficiile pentru organism atunci când se consumă tinctura de propolis.
Consumată în cantităţi normale, sub formă de salată sau preparată termic, reacţiile neplăcute provocate de ridichea neagră, considerată un antibiotic natural, sunt extrem de rare. Ridichea are efect diuretic, detoxifiant, antiinflamator şi intervine ...
În afară de faptul că dă salatelor un gust delicios, ceapa verde este şi un medicament de excepţie, folosit, fără întrerupere, de mii de ani. Ceapa verde conţine cantităţi însemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu.
Pe lângă supa de pui, specialiştii recomandă şi alte alimente la îndemână care ne pot ajuta să luptăm în mod natural împotriva răcelilor. Printre acestea se numără afinele, o sursă excelentă de aspirină ce acţionează pentru a scădea febra....
O imunitate puternică este cea mai bună armă împotriva virusurilor şi a infecţiilor, mai frecvente în anotimpul rece....
Un excelent antiinflamator, cu miros înţepător şi gust arzător, hreanul este un adevărat medicament pentru organism. Este ideal pentru anemii, sinuzite şi bronşite. Cu toate acestea, medicii spun că persoanele care suferă de boli cardiace ori ale apa...
Un căţel de usturoi pe zi este, de cele mai multe ori, valoarea recomandată în scopuri medicale. Usturoiul conţine o serie de nutrienţi, vitamine şi minerale, dar si fitochimicale. Cultivat încă din Egiptul antic, folosit de români pentru prevenirea ...
Aceste legume conţin flavonoide, vitamina C, seleniu şi compuşi de sulf despre care se crede că au puternice proprietăţi anticancerigene, mai ales în sensul ajutării celulelor în eliminarea carcinogenilor....
Alimentul minune este un produs despre care prea puţini oameni ştiu. De fapt, este un polen modificat biochimic de către albine chiar în interiorul stupului, acest proces durând mai multe luni.
E consumat din Antichitate, încă din anul anul 2205 î.Hr., în timpul împăratului Yu al chinezilor. Era băut pentru gustul său deosebit şi efectul calmant. A fost apreciat de mii de ani pentru efectele sale terapeutice.
Consumul frecvent de usturoi îţi îmbunătăţeşte digestia, funcţionarea ficatului, a pancreasului şi contribuie la buna asimilare a substanţelor nutritive. Acestea nu sunt singurele avantaje. Descoperă care este şi cea mai bună modalitate de a-l mânca ...
Fluctuaţiile gradelor din termometre mai mult ca sigur îţi vor influenţa starea de sănătate, astfel că este recomandat să apelezi la tratamente naturiste pentru a evita răceala sau gripa....
Un tratament natural, cu efect antibiotic poate fi o primă măsură în boli respiratorii şi digestive, cu atât mai mult că folosirea repetată a antibioticelor creşte, în timp, rezistenţa la acest tip de medicamente....
Bogate în ulei volatil, carotinoide, flavonoizi, polizaharide, acizi aromatici, mucilagii, răşină, vitamina C, dar şi saponine, glicozide şi steroli, gălbenelele (calendula officinalis, denumirea ştiinţifică) sunt plante tămăduitoare....
Cu efecte extraordinare în bolile degenerative ale sistemului nervos, lăptişorul de matcă ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind, în opinia specialiştilor în nutriţie, unul dintre cele mai puternice stimulatoare ale celulelor stem....
Menta îmbunătăţeşte funcţionarea fierii, ajută vezica biliară, intestinul subţire, iar organismul are nevoie de o curăţare a acestor componente importante pentru detoxifiere....
Anumite plante au efect antibiotic natural, faţă de tratamentele farmaceutice care sunt supuse proceselor chimice şi care pot da reacţii adverse. Plantele ajută organismul să lupte împotriva microorganismelor care tind să afecteze sistemul imunitar....
Cuvântul propolis înseamnă, în greaca veche, „partea dinaintea cetăţii”, anticii realizând încă din cele mai vechi timpuri că, printr-o metodă numai de ele ştiută, albinele reuşesc să dozeze şi să combine substanţele extrase din mugurii copacilor ast...
Ceapa este bogată în compuşi care conţin sulf, cei care îi dau şi mirosul puternic. Sulful este un element de detoxifiere puternic si ajută organismul să elibereze toxinele, fiind benefic în special pentru ficat. Alimente bogate în sulf, de asemenea,...
Adevărate bariere în calea infecţiilor, multe alimente ne protejează de agenţii patogeni din mediul înconjurător. Ele fortifică sistemul imunitar, alungă viruşii, bacteriile şi fungii şi accelerează vindecarea. Consumate regulat, acestea ne asigură o...
Doctorul Virginia Faur, cercetător şi inventator de medicamente, are două reţete naturale care pot fi folosite cu succes în lupta cu infecţiile respiratorii.
Considerat până nu demult panaceu, argintul coloidal este utilizat în tratamentele homeopatice. Şi pe bună dreptate. Există numeroase studii care arată că acesta distruge aproximativ 650 de tipuri diferite de bacterii, virusuri şi ciuperci....
Pe lângă efectele benefice extraordinare, recunoscute ştiinţific, usturoiul se poate transforma în duşman al sănătăţii. Proprietăţile sale sunt anulate, în cazul consumului exagerat....
Ideal pentru tratarea paraziţilor intestinali, a anemiei, a astmului şi bronşitelor şi a sinuzitelor, hreanul este cunoscut şi sub denumirea de „trusă medicală completă“. Este considerat şi un antibiotic natural, un antiinflamator, dar şi un afrodisi...
Există condimente care, folosite la gătitul de zi cu zi, ne ajută să ne întărim sistemul imunitar şi să trăim o viaţă lungă şi sănătoasă. Usturoiul, rozmarinul sau ghimbirul sunt doar câteva dintre secretele longevităţii.