stiri despre anonymous

Este o soluţie cu valoare intermediară destinată, dacă se poate şi cât se poate, să împace pe toată lumea, având meritul să lase oarecare loc de manevră pentru preşedintele nostru care, după ce s-a antepronunţat asigurând că, în România, vaccinarea nu va fi obligatorie, să nu fie pus în poziţia inconfortabilă de a da complet înapoi la presiunile europene în domeniu.

Bugetul pe 2022 şi îndeplinirea ţintelor din PNRR pentru trimestrul IV 2021 aruncă în aer coaliţia PSD-PNL. Programele de guvernare şi principiile celor două partide sunt incompatibile. Se vedea din cer realitatea asta, nu şi  de la Cotroceni. Florin Cîţu le arată deja pisica celor de la PSD. Dacă bugetul pe 2022 şi îndeplinirea angajamentelor luate prin PNRR nu sunt conforme cu filosofia de guvernare a PNL, adio coaliţie!

Insula principală  Taiwan se află în vestul Oceanului Pacific, la aproximativ 180 de kilometri de coasta sud-estică a Chinei continentale şi în ultimii ani a constituit un punct fierbinte în relaţiile internaţionale, în special între SUA şi China, dar afectând deopotrivă toată zona Asiei de sud-est, Australia şi Noua Zeelandă, Asia-Pacific.

acum 3 zile · comentarii (27)

Cărţile cu activităţi recomandate de Oana Moraru, pedagog recunoscut la nivel naţional şi încă două volume pentru copiii sub 4 ani, cu o copertă interactivă, pot fi alegeri inspirate pentru un cadou care să-i atraga pe cei mici în lumea lecturii, chiar de Sărbători.

acum 2 zile · comentarii (0)

De ce ţin dregătorii mâinile la buzunarele din dreptul inimii? Ca să-şi protejeze patriotismul din portofele, clar!” Noi suntem români, noi suntem români! Noi suntem aici pe veci stăpâni!” Cine să fie mai patrioţi, mai mândri de neamul lor cel strămoşesc, de mămăliga dacică, decât marii oameni de partid şi de stat? Demni păstrători ai patrihoţiei naţionale pe care o dau din neam în neam, din grup organizat în grup organizat mai departe alor lor?

acum 2 zile · comentarii (4)

În 1980 sovieticii se pregăteau să invadeze Polonia. Solidaritatea condusă de Lech Walesa era pe val iar Moscova se temea că va pierde controlul politic asupra Varşoviei. Doua divizii sovietice erau staţionate în Polonia şi o construcţie militară masivă la graniţă. La Casa Albă era preşedintele Carter care împreună cu echipa sa condusă de Brzezinski au oprit o invazie iminentă. Ce face Biden acum?

acum 3 zile · comentarii (11)

Există semeni, cândva poate bine intenţionaţi, care anatemizează acum tot ceea ce pot mitralia verbal, în societatea mioritică de azi. Asta din frustrarea de a nu mai fi acolo unde luau decizii. Din orgoliul desuet de a face dezvăluiri exagerate. Din iluzia, amendabilă, că în lumea de acum doar ei deţin adevărul absolut. Din convingerea că până în 1989 era mai bine în România, iar în ultimele trei decenii totul s-a dus pe apa sâmbetei.

acum 3 zile · comentarii (58)

Îndemnul lui Ion Heliade-Rădulescu – „Scrieţi, băieţi, numai scrieţi!” –  a prins de minune în zona administrativ-legislativă a României, unde proiectele se succed cu repeziciune şi, din păcate, se şi aştern pe hârtie în acelaşi ritm. Altminteri nu s-ar explica, prezumând şcolarizarea de bază a celor care le întocmesc, greşelile gramaticale sau contorsiunile de logică strecurate frecvent în texte.

acum 3 zile · comentarii (6)
Modifică Setările