Stiri despre anii 70

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Câteva cuvinte despre Augustin Buzura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva cuvinte despre Augustin Buzura

  Nu e în intenţia mea ca în aceste cuvinte scrise la aflarea veştii morţii lui Augustin Buzura să încerc o sinteză evaluatoare asupra a ceea ce au însemnat scrierile lui pentru evoluţia romanului românesc din anii 70-80 ai secolului trecut.

 • Teatru
adevărat - emoţie, bucurie şi tristeţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru adevărat - emoţie, bucurie şi tristeţe

  Castingul dracului, spectacol montat în anul 2014 de regizorul Radu Afrim la Teatrul Naţional din Târgu Mureş - Compania Tompa Miklós -, dădea expresie interesului unuia dintre cei mai importanţi creatori de care dispune la ora actuală scena românească pentru înnoirea mijloacelor lui de exprimare.

 • Burebista şi ceauşismul „belle époque“, delicatese pentru publicul polonez al Capitalei Culturale Europene 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Burebista şi ceauşismul „belle époque“, delicatese pentru publicul polonez al Capitalei Culturale Europene 2016

  Înregistrarea spectacolului „2050 de ani de la întemeierea primului stat centralizat dac“, care a avut loc în 1980, pe Stadionul Naţional din Bucureşti, va fi proiectată la Wrocław, Capitală Culturală Europeană 2016, în cadrul unei expoziţii care prezintă viaţa de zi în statele blocului comunist, atât cea oficială, de partid, cât şi cea ascunsă, neatinsă de propagandă.

 • PORTRET David Bowie, 
un om cât o revoluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET David Bowie, un om cât o revoluţie

  David Bowie a murit pe 10 ianuarie 2016, la numai două zile după ce a împlinit 69 de ani, când a lansat ultimul său album, „Blackstar“. David Bowie a transformat pop-rock-ul cuminte într-o scenă futuristă romantică şi schizoidă deopotrivă, a fost un pionier în materie de vestimentaţie de scenă şi a schimbat percepţia şi deschiderea lumii faţă de sexualitate. David Bowie a fost revoluţia deceniului ’70 al secolului trecut, aşa cum şi-a dorit.

 • FOTO VIDEO Trupa Phoenix azi şi ieri: „La începutul anilor `70 era purtătoare de stindard rock”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Trupa Phoenix azi şi ieri: „La începutul anilor `70 era purtătoare de stindard rock”

  Unul dintre darurile pe care ni le oferă muzica este şi faptul că te poate transpune imediat prin intermediul unei melodii, undeva în trecutul tău, pe aleea amintirilor. Phoenix era pentru noi purtătoare de stindard rock, era trupa care cuteza să compună, să arate, să cânte altfel decât puteai auzi şi vedea în acel început al anilor ’70, era legătura firească cu ceea ce se întâmplă în lume.

 • Pe vremea mea (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe vremea mea (II)

  Să se fi simţit oare chiar aşa de bine tinerii în România anilor `70 după cum pretind cei ce idealizează acum acea perioadă? Să le fi ajuns lor oare emisiunile muzicale de la TVR, chiar şi cele mai non-conformiste realizate de Petre Magdin?

 • Pe vremea mea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe vremea mea

  O fantomă bântuie România. Nu, nu neapărat aceea a comunismului ce bântuia Europa în 1848, atunci când Marx şi Engels scriau Manifestul Partidului Comunist, ci aceea a unor ani ce se suprapun cu perioada socotită de foarte mulţi drept cea mai bună a socialismului românesc- anii ’70.

 • VIDEO Trafic infernal în Capitală: se circulă ca acum 40 de ani! Vezi înregistrări de pe şosele din anii '70 şi de acum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Trafic infernal în Capitală: se circulă ca acum 40 de ani! Vezi înregistrări de pe şosele din anii '70 şi de acum

  „V-ați gândit vreodată în timp ce așteptați autobuzul sau tramvaiul că acestea nu întârzie din cauza neglijenței angajaților ITB?“, este o întrebare valabilă și acum 40 de ani, dar și în prezent. Mașinile încurcau și atunci și acum traficul, iar călătorii se îmbulzeau să prindă mijloacele de transport în comun. Existau însă și unele diferențe.

Modifică Setările