Stiri despre angajator

  197 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • După câte păţanii generalizezi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După câte păţanii generalizezi?

  Singurele judecăţi, comentarii şi reacţii pe care cei mai mulţi sunt în stare să le emită pe marginea unui articol sau în urma unei discuţii cât de cât centrate pe un singur subiect sunt „Nu mai generalizaţi!“. Atât, nimic mai mult. Desigur, iată, încă de la această primă frază a articolului am comis deja păcatul capital al generalizării pentru ei,şi îmi vor şi atrage imediat atenţia...

 • Uite, de asta!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uite, de asta!

  Am scris sute de articole în care am arătat de ce vor angajatorii oameni tineri şi vor vrea asta cât va ţine lumea de acum încolo. Reacţiile cititorilor sunt previzibile, tot timpul aceleaşi, sistematic identice ca formă şi cantitate de fiere consumată.

 • ANALIZĂ Diferenţa medie dintre salariile
bărbaţilor şi ale femeilor din România este de 5%, sub media UE. Vârsta,
criteriu de discriminare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Diferenţa medie dintre salariile bărbaţilor şi ale femeilor din România este de 5%, sub media UE. Vârsta, criteriu de discriminare

  România înregistrează un decalaj de 5% raportat la diferenţele salariale medii între bărbaţi şi femei, fiind mult sub pragul înregistrat la nivel european, potrivit unei analize Smartree. Pe de altă parte, unul dintre elementele discriminatorii în procesele de recrutare la nivel local este vârsta, fapt pentru care procentul angajaţilor de peste 55 de ani este de doar 40%, spre deosebire de 55% la nivelul Uniunii Europene.

 • Circa 80% din
angajatori au majorat salariile brute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Circa 80% din angajatori au majorat salariile brute

  Aproximativ 80% din cele 6,3 milioane de contracte de muncă existente în România au fost modificate în Revisal, angajatorii majorând salariile brute, în contextul transferului contribuţiilor la angajat, scrie profit.ro.

 • Cum îţi faci profilul de pe LinkedIn mai interesant pentru angajatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îţi faci profilul de pe LinkedIn mai interesant pentru angajatori

  E probabil evident pentru toată lumea că LinkedIn reprezintă mai mult decât o platformă de networking pentru zona de business, funcţionând adesea ca o bază de date pentru angajatori, atât pentru procese de recrutare active, cât şi pentru comunicarea cu candidaţi pasivi cu profile interesante.

 • Nu vă faceţi că nu există clase sociale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu vă faceţi că nu există clase sociale

  Experienţa îmi arată că e riscantă amestecarea claselor şi grupurilor sociale într-un business, într-o companie sau un departament al acestora, şi în cea mai mare parte a organizaţiilor, oricare ar fi ele, la modul general. Asta după ce, ani de-a rândul, am preluat şi eu necondiţionat discursurile mobilizatoare despre beneficiile diversităţii, ale multiculturalismului, ale transferului intergeneraţional şi toate celelalte asemenea.

 • Cine îi învaţă pe studenţi eleganţa, arta conversaţiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine îi învaţă pe studenţi eleganţa, arta conversaţiei?

  Dacă un angajator ar ajunge faţă în faţă cu un student sau tânăr absolvent cu stil, cu eleganţă, rafinament, care stăpâneşte bine arta conversaţiei inteligente, cu o exprimare elevată şi expresivă, care ştie bine gramatică şi subtilităţile limbilor străine, care ştie să zâmbească, care miroase frumos,

 • Vremuri grele pentru oamenii de HR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vremuri grele pentru oamenii de HR

  Am citit multe cărţi de resurse umane până acum, însă nu îmi aduc aminte ca vreuna dintre ele să vorbească despre împărţirea angajaţilor pe clase sociale şi să spună cum ar trebui oamenii de HR să administreze o astfel de relaţie. Dar cred că a venit timpul şi pentru asta...

 • 10 lucruri pe care trebuie să le ştii, ca angajator, în 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 lucruri pe care trebuie să le ştii, ca angajator, în 2018

  În 2018, accentul în HR va cădea pe wellbeing, deoarece angajatorii îşi doresc echipe mai creative şi mai implicate. Printre schimbările majore ce se vor înregistra la nivel global se numără dispariţia organigramelor, managementul performanţei şi redefinirea conceptului de recrutare.  Iată 10 predicţii identificate de SAP în urma analizei dezvoltate cu ajutorul soluţiilor de Human Capital Management în peste 60 de ţări.

 • Angajatorii achită pentru ultima oară taxele salariale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angajatorii achită pentru ultima oară taxele salariale

  Termenul limită pentru declararea şi achitarea taxelor salariale aferente lunii decembrie de către angajatori expiră joi, 25 ianuarie, din februarie această atribuţie revenind angajaţilor.