Stiri despre angajator

  210 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce încep românii să lucreze pe cont propriu şi ce dificultăţi întâmpină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce încep românii să lucreze pe cont propriu şi ce dificultăţi întâmpină

  Există 1,743 milioane de persoane în România care nu sunt salariaţi, ci desfăşoară o activitate independentǎ, fie în calitate de lucrǎtor pe cont propriu (1,651 milioane persoane), fie de patron (92 mii persoane). Cei mai mulţi spun că au ajuns în această situaţie din cauză că nu au găsit unde să se angajeze, arată un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Sclavie în Germania. Un muncitor român, care a cerut contractul de muncă angajatorului, a ajuns să doarmă trei săptămâni pe o bancă, în pădure
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sclavie în Germania. Un muncitor român, care a cerut contractul de muncă angajatorului, a ajuns să doarmă trei săptămâni pe o bancă, în pădure

  Caz cutremurător în Germania, unde un muncitor român a dormit trei săptămâni pe o bancă, în pădure. Bărbatul ar fi dormit în pădurea de lângă Offenbach la temperaturi ce se apropiau de valorile negative, asta după ce angajatorul şi un alt român, care i-a facilitat angajarea în Germania, l-au dat afară fără motiv.

 • Faceţi întotdeauna contract prenupţial!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faceţi întotdeauna contract prenupţial!

  Românii folosesc foarte rar contractele prenupţiale! Articolul acesta e un îndemn pentru folosirea lor pe scară largă, în special de către tineri…

 • Am trecut în CV doar ce am considerat eu relevant...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am trecut în CV doar ce am considerat eu relevant...

  Primesc adesea CV-uri incomplete, în care nu sunt trecute perioade întregi din activitatea profesională şi uneori nici măcar studiile. De cele mai multe ori le arunc, fără să mai ajung cu cititul până la capăt.

 • Ce să înţelegi dintr-un anunţ de recrutare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să înţelegi dintr-un anunţ de recrutare?

  Nu vă străduiţi să înţelegeţi de ce un anunţ de recrutare este făcut într-un fel şi peste o zi, la acelaşi angajator sau recrutor, vedeţi exact opusul primului. Pentru că nu aveţi cum, iar dacă forţaţi o ghicire cu orice preţ, şi mai luaţi şi nişte decizii pe baza ei, s-ar putea să fie păcat.

 • M-am potrivit perfect cu cerinţele jobului, deci nu m-au chemat la interviu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  M-am potrivit perfect cu cerinţele jobului, deci nu m-au chemat la interviu

  Am foarte des discuţii, dispute şi chiar conflicte cu candidaţi care îmi reproşează, direct sau indirect, voalat, aluziv, sau ironic, frontal şi uneori chiar cu înjurături, că se potriveau „perfect“ cu cerinţele jobului din anunţ şi totuşi nu au fost chemaţi la interviu. Dovada clară pentru ei că jobul fusese dat deja „cui trebuie“ - subînţeles că acela cu un profil care nu avea cum să se potrivească „perfect“ - sau alte asemenea.

 • De ce nu a vrut managerul să-şi strice un weekend acum 15 ani?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu a vrut managerul să-şi strice un weekend acum 15 ani?

  În urmă cu vreo 20 de ani, cred, când primeam toate CV-urile pe hârtie, cele cu dimensiuni Letter îmi atrăgeau mereu atenţia, pentru că erau extrem de rare, şi adesea ţineam minte ale cui erau. S-a întâmplat ca într-o zi să vorbesc una-alta la o cafea cu asistenta unuia dintre aceştia, şi să-mi spună că era stresata că nu prea găsea hârtie Letter în România. Chiar că, de multe ori trebuia să o comande din străinătate.

 • Un manager e un manager?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un manager e un manager?

  Un manager e un manager, poate conduce aproape orice business dacă i se dă puţin timp să-l înţeleagă şi dacă primeşte toate informaţiile şi resursele pe care le cere. Spun asta managerii de câte ori au pe cineva alături să-i asculte. Şi chiar dacă nu o spun, cei mai mulţi o cred cu ardoare.

 • Cât de mari ar trebui să fie salariile mari?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mari ar trebui să fie salariile mari?

  Discuţiile despre salariu. Şi ce salariu vreţi? Păi depinde de job, nu? Păi cum depinde de job? Pentru două joburi diferite cereţi două salarii diferite? Păi nu e logic aşa? Dacă e un job cu responsabilitate mai mare, trebuie să primesc un salariu mai mare, evident! Şi se uită ironic şi cu subînţeles la mine, ia uite şi la ăsta ce întrebare stupidă îmi pune...

 • Cât îţi atârnă de coadă o prostie scrisă pe Internet?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât îţi atârnă de coadă o prostie scrisă pe Internet?

  Ce credeţi despre omul din scenariul următor? Pun eu un anunţ de recrutare pe site-ul meu, să zicem o poziţie cu greutate, director general la o companie mare, cu salariu cât alţii câştigă într-un an. Desigur, pe site scrie în detaliu cum trebuie să aplici, la ce adresă de e-mail să trimiţi CV-ul, cum să fie acesta şi ce să conţină aplicaţia. Mură-n gură, ar spune mulţi.

 • După câte păţanii generalizezi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După câte păţanii generalizezi?

  Singurele judecăţi, comentarii şi reacţii pe care cei mai mulţi sunt în stare să le emită pe marginea unui articol sau în urma unei discuţii cât de cât centrate pe un singur subiect sunt „Nu mai generalizaţi!“. Atât, nimic mai mult. Desigur, iată, încă de la această primă frază a articolului am comis deja păcatul capital al generalizării pentru ei,şi îmi vor şi atrage imediat atenţia...

 • Uite, de asta!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uite, de asta!

  Am scris sute de articole în care am arătat de ce vor angajatorii oameni tineri şi vor vrea asta cât va ţine lumea de acum încolo. Reacţiile cititorilor sunt previzibile, tot timpul aceleaşi, sistematic identice ca formă şi cantitate de fiere consumată.