Stiri despre angajator

  228 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Aţi angaja un CEO care răstoarnă pe jos o cutiuţă de lemn?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aţi angaja un CEO care răstoarnă pe jos o cutiuţă de lemn?

  Fază: mă văd cu un candidat pentru un post de country manager. Firma nemţească, destul de mare. CV potrivit, experienţa chiar în domeniul lor de activitate, tot director general, ani buni. Întreb, răspunde, chestiile obişnuite.

 • Detaliile care te pot ajuta să fii un candidat de succes la interviu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Detaliile care te pot ajuta să fii un candidat de succes la interviu

  Interviurile de angajare pentru un job pot fi foarte stresante, solicitante, te pot lua prin surprindere şi îţi vor testa cu siguranţă nervii, chiar şi atunci când ştii că eşti pregătit pentru jobul pe care ţi-l doreşti. Realitatea la un interviu de angajare este că detaliile ajung să facă diferenţa.

 • Cum îi evaluaţi pe cei care lucrează la stat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îi evaluaţi pe cei care lucrează la stat?

  Surprinzător de mulţi sunt cei care încă nu ştiu că firmele de recrutare şi fetele din departamentele de HR nu evaluează competenţele tehnice ale candidaţilor, cât de bine ştiu ei meseria pentru care sunt recrutaţi, adică. Sau dacă încearcă, o fac destul de superficial, adesea, pentru că nu au cum, evident.

 • Noi veşti proaste pentru angajaţii cu multă experienţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi veşti proaste pentru angajaţii cu multă experienţă

  Puţini observă că vechimea în muncă (numită fără excepţie „experienţa profesională“), bunul lor cel mai de preţ şi adesea singurul argument pe care îl au, se devalorizează într-un ritm pe care nimeni nu l-ar fi bănuit cu puţini ani în urmă. Ba uneori aceasta se devalorizează, de fapt, chiar atunci când proprietarul e convins că ea sporeşte.

 • Puneţi toate competenţele care vă trec prin minte în CV, că recrutorul e fraier!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puneţi toate competenţele care vă trec prin minte în CV, că recrutorul e fraier!

  O metodă foarte simplă prin care cei care îmi trimit CV-urile adesea îmi semnalează, încă de la început, că nu sunt în stare să gândească singuri, e modă de a-ţi face un autoportret sintetic la începutul lui, cu titluri de rubrică de genul profile summary, summary profile, resume summary  etc. Ce citesc eu de câteva zeci de ori pe zi, deci:

 • De ce m-am uitat lung la picioarele şi la fundul candidatei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce m-am uitat lung la picioarele şi la fundul candidatei

  Acum câteva zile, o candidată a schimbat brusc subiectul şi m-a întrebat de ce m-am uitat lung la picioarele şi la fundul ei. Şi mi-a venit din nou în minte o întâmplare de acum aproape treizeci de ani, una dintre acelea pe care nu le mai uiţi vreodată, dacă ţi se întâmplă într-un moment anume din viaţă.

 • Vă asigur că în noul job voi gândi în permanenţă, fără întrerupere!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă asigur că în noul job voi gândi în permanenţă, fără întrerupere!

  Sunteţi angajator şi primiţi un CV care începe astfel. „SUMMARY: Management and sales professional with over 18 years of experience în services and energy sector, recognized for excepţional capability to identify strengths and weaknesses of business processes and realize sales revenues-even in sluggish

 • Neurotic search for job
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neurotic search for job

  Am citit Karen Horney când eram student şi de atunci teoria sa despre neurotic search for love îmi revine obsesiv în faţa ochilor. Şi în descrierea sa originară, când îi văd pe subiecţii venerabilei Doamne căutând compulsiv „formula secretă“ care să-i facă până la urmă să găsească ceea ce caută, însă şi în reflexiile ei surprinzător de fidele din alte compartimente ale existenţei nefericiţilor „pacienţi“.

 • Companiile unde vor românii să lucreze. Cum îi atrag pe angajaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Companiile unde vor românii să lucreze. Cum îi atrag pe angajaţi

  Deşi începutul de an este în mod tradiţional uşor mai greoi pentru angajatori, volumul de aplicări la joburi este mai mare decât în alte perioade din an, luna ianuarie aducând BestJobs un plus de 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 • Am fost 7 ani în iad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am fost 7 ani în iad

  Am spus de câte ori am avut ocazia că o firmă trebuie să încerce prin toate mijloacele, cu toată forţa şi în permanenţă să evite să ajungă să depindă prea mult de angajaţii ei. Sau, că să folosesc o expresie uzată de ipocrizia şi cinismul cu care e aruncată în joc, să ajungă ca angajaţii să nu mai fie „cel mai important capital“ al acelei companii.

 • Cum pot verifica angajaţii ce taxe le plătesc angajatorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum pot verifica angajaţii ce taxe le plătesc angajatorii

  Angajaţii din România pot afla rapid de la ANAF dacă angajatorii le-au plătit taxele, în contextul în care majoritatea dărilor sunt reţinute la sursă, iar angajatul nu vede decât ce primeşte „în mână“.

 • De ce încep românii să lucreze pe cont propriu şi ce dificultăţi întâmpină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce încep românii să lucreze pe cont propriu şi ce dificultăţi întâmpină

  Există 1,743 milioane de persoane în România care nu sunt salariaţi, ci desfăşoară o activitate independentǎ, fie în calitate de lucrǎtor pe cont propriu (1,651 milioane persoane), fie de patron (92 mii persoane). Cei mai mulţi spun că au ajuns în această situaţie din cauză că nu au găsit unde să se angajeze, arată un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Sclavie în Germania. Un muncitor român, care a cerut contractul de muncă angajatorului, a ajuns să doarmă trei săptămâni pe o bancă, în pădure
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sclavie în Germania. Un muncitor român, care a cerut contractul de muncă angajatorului, a ajuns să doarmă trei săptămâni pe o bancă, în pădure

  Caz cutremurător în Germania, unde un muncitor român a dormit trei săptămâni pe o bancă, în pădure. Bărbatul ar fi dormit în pădurea de lângă Offenbach la temperaturi ce se apropiau de valorile negative, asta după ce angajatorul şi un alt român, care i-a facilitat angajarea în Germania, l-au dat afară fără motiv.

 • Faceţi întotdeauna contract prenupţial!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faceţi întotdeauna contract prenupţial!

  Românii folosesc foarte rar contractele prenupţiale! Articolul acesta e un îndemn pentru folosirea lor pe scară largă, în special de către tineri…

 • Am trecut în CV doar ce am considerat eu relevant...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am trecut în CV doar ce am considerat eu relevant...

  Primesc adesea CV-uri incomplete, în care nu sunt trecute perioade întregi din activitatea profesională şi uneori nici măcar studiile. De cele mai multe ori le arunc, fără să mai ajung cu cititul până la capăt.

 • Ce să înţelegi dintr-un anunţ de recrutare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să înţelegi dintr-un anunţ de recrutare?

  Nu vă străduiţi să înţelegeţi de ce un anunţ de recrutare este făcut într-un fel şi peste o zi, la acelaşi angajator sau recrutor, vedeţi exact opusul primului. Pentru că nu aveţi cum, iar dacă forţaţi o ghicire cu orice preţ, şi mai luaţi şi nişte decizii pe baza ei, s-ar putea să fie păcat.

 • M-am potrivit perfect cu cerinţele jobului, deci nu m-au chemat la interviu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  M-am potrivit perfect cu cerinţele jobului, deci nu m-au chemat la interviu

  Am foarte des discuţii, dispute şi chiar conflicte cu candidaţi care îmi reproşează, direct sau indirect, voalat, aluziv, sau ironic, frontal şi uneori chiar cu înjurături, că se potriveau „perfect“ cu cerinţele jobului din anunţ şi totuşi nu au fost chemaţi la interviu. Dovada clară pentru ei că jobul fusese dat deja „cui trebuie“ - subînţeles că acela cu un profil care nu avea cum să se potrivească „perfect“ - sau alte asemenea.

 • De ce nu a vrut managerul să-şi strice un weekend acum 15 ani?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu a vrut managerul să-şi strice un weekend acum 15 ani?

  În urmă cu vreo 20 de ani, cred, când primeam toate CV-urile pe hârtie, cele cu dimensiuni Letter îmi atrăgeau mereu atenţia, pentru că erau extrem de rare, şi adesea ţineam minte ale cui erau. S-a întâmplat ca într-o zi să vorbesc una-alta la o cafea cu asistenta unuia dintre aceştia, şi să-mi spună că era stresata că nu prea găsea hârtie Letter în România. Chiar că, de multe ori trebuia să o comande din străinătate.

 • Un manager e un manager?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un manager e un manager?

  Un manager e un manager, poate conduce aproape orice business dacă i se dă puţin timp să-l înţeleagă şi dacă primeşte toate informaţiile şi resursele pe care le cere. Spun asta managerii de câte ori au pe cineva alături să-i asculte. Şi chiar dacă nu o spun, cei mai mulţi o cred cu ardoare.

 • Cât de mari ar trebui să fie salariile mari?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mari ar trebui să fie salariile mari?

  Discuţiile despre salariu. Şi ce salariu vreţi? Păi depinde de job, nu? Păi cum depinde de job? Pentru două joburi diferite cereţi două salarii diferite? Păi nu e logic aşa? Dacă e un job cu responsabilitate mai mare, trebuie să primesc un salariu mai mare, evident! Şi se uită ironic şi cu subînţeles la mine, ia uite şi la ăsta ce întrebare stupidă îmi pune...