Stiri despre angajat

  348 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce m-am uitat lung la picioarele şi la fundul candidatei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce m-am uitat lung la picioarele şi la fundul candidatei

  Acum câteva zile, o candidată a schimbat brusc subiectul şi m-a întrebat de ce m-am uitat lung la picioarele şi la fundul ei. Şi mi-a venit din nou în minte o întâmplare de acum aproape treizeci de ani, una dintre acelea pe care nu le mai uiţi vreodată, dacă ţi se întâmplă într-un moment anume din viaţă.

 • Vă asigur că în noul job voi gândi în permanenţă, fără întrerupere!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă asigur că în noul job voi gândi în permanenţă, fără întrerupere!

  Sunteţi angajator şi primiţi un CV care începe astfel. „SUMMARY: Management and sales professional with over 18 years of experience în services and energy sector, recognized for excepţional capability to identify strengths and weaknesses of business processes and realize sales revenues-even in sluggish

 • Profilul solicitat angajatului român în 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profilul solicitat angajatului român în 2019

  În cea mai mare criză de forţă de muncă prin care trece România, angajatul român trebuie să ştie că, atunci când se află faţă în faţă cu potenţialul angajator, trebuie să demonstreze că deţine experienţă, că este interesat de programele de formare şi că este orientat spre rezultate.

 • Am fost 7 ani în iad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am fost 7 ani în iad

  Am spus de câte ori am avut ocazia că o firmă trebuie să încerce prin toate mijloacele, cu toată forţa şi în permanenţă să evite să ajungă să depindă prea mult de angajaţii ei. Sau, că să folosesc o expresie uzată de ipocrizia şi cinismul cu care e aruncată în joc, să ajungă ca angajaţii să nu mai fie „cel mai important capital“ al acelei companii.

 • Cum pot verifica angajaţii ce taxe le plătesc angajatorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum pot verifica angajaţii ce taxe le plătesc angajatorii

  Angajaţii din România pot afla rapid de la ANAF dacă angajatorii le-au plătit taxele, în contextul în care majoritatea dărilor sunt reţinute la sursă, iar angajatul nu vede decât ce primeşte „în mână“.

 • Faceţi întotdeauna contract prenupţial!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faceţi întotdeauna contract prenupţial!

  Românii folosesc foarte rar contractele prenupţiale! Articolul acesta e un îndemn pentru folosirea lor pe scară largă, în special de către tineri…

 • Nu daţi vina pe chelner dacă...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu daţi vina pe chelner dacă...

  …nu le daţi toate procedurile în scris chiar în prima zi de la angajare. Dacă aşteptaţi să ştie deja ce au de făcut, să reţină ce le spuneţi la trainingul de „induction“, să deducă singuri sau să „fure“ meseria uitându-se cum fac ceilalţi chelneri, cum se tot vehiculează prin comentariile de la articolele despre

 • Ce să înţelegi dintr-un anunţ de recrutare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să înţelegi dintr-un anunţ de recrutare?

  Nu vă străduiţi să înţelegeţi de ce un anunţ de recrutare este făcut într-un fel şi peste o zi, la acelaşi angajator sau recrutor, vedeţi exact opusul primului. Pentru că nu aveţi cum, iar dacă forţaţi o ghicire cu orice preţ, şi mai luaţi şi nişte decizii pe baza ei, s-ar putea să fie păcat.

 • M-am potrivit perfect cu cerinţele jobului, deci nu m-au chemat la interviu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  M-am potrivit perfect cu cerinţele jobului, deci nu m-au chemat la interviu

  Am foarte des discuţii, dispute şi chiar conflicte cu candidaţi care îmi reproşează, direct sau indirect, voalat, aluziv, sau ironic, frontal şi uneori chiar cu înjurături, că se potriveau „perfect“ cu cerinţele jobului din anunţ şi totuşi nu au fost chemaţi la interviu. Dovada clară pentru ei că jobul fusese dat deja „cui trebuie“ - subînţeles că acela cu un profil care nu avea cum să se potrivească „perfect“ - sau alte asemenea.

 • De ce nu a vrut managerul să-şi strice un weekend acum 15 ani?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu a vrut managerul să-şi strice un weekend acum 15 ani?

  În urmă cu vreo 20 de ani, cred, când primeam toate CV-urile pe hârtie, cele cu dimensiuni Letter îmi atrăgeau mereu atenţia, pentru că erau extrem de rare, şi adesea ţineam minte ale cui erau. S-a întâmplat ca într-o zi să vorbesc una-alta la o cafea cu asistenta unuia dintre aceştia, şi să-mi spună că era stresata că nu prea găsea hârtie Letter în România. Chiar că, de multe ori trebuia să o comande din străinătate.

 • Cât de mari ar trebui să fie salariile mari?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mari ar trebui să fie salariile mari?

  Discuţiile despre salariu. Şi ce salariu vreţi? Păi depinde de job, nu? Păi cum depinde de job? Pentru două joburi diferite cereţi două salarii diferite? Păi nu e logic aşa? Dacă e un job cu responsabilitate mai mare, trebuie să primesc un salariu mai mare, evident! Şi se uită ironic şi cu subînţeles la mine, ia uite şi la ăsta ce întrebare stupidă îmi pune...

 • VIDEO Misterioasa istorie a funcţionarei de la primărie acuzate că nu dă niciodată pe la birou. „Ea vine doar în
vizită“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Misterioasa istorie a funcţionarei de la primărie acuzate că nu dă niciodată pe la birou. „Ea vine doar în vizită“

  Un consilier PSD acuză că o funcţionară a Primăriei Ploieşti, care figurează pe statul de plată al Direcţiei de Urbanism, este pontată ca prezentă la serviciu, dar nimeni nu confirmă c-a văzut-o vreodată prin birou. Şi şeful direct al funcţionarei spune că doamna în discuţie vine la serviciu doar „în vizită“.