Stiri despre andrei vieru

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scrisoare deschisă semnată de Andrei Vieru: Văduva compozitorului Anatol Vieru stă în frig, la vârsta de 92 de ani, într-un imobil de pe bulevardul Ştirbei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare deschisă semnată de Andrei Vieru: Văduva compozitorului Anatol Vieru stă în frig, la vârsta de 92 de ani, într-un imobil de pe bulevardul Ştirbei

  Într-o scrisoare deschisă adresată principalelor autorităţi ale statului, pianistul şi filozoful român Andrei Vieru, stabilit în Franţa, face un apel disperat în ce priveşte situaţia mamei sale, văduva marelui compozitor Anatol Vieru, precum şi asupra degradării unei clădiri istorice de patrimoniu de pe bulevardul Ştirbei.

 • Cioran. De la Răşinari la Odéon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cioran. De la Răşinari la Odéon

  Născut la Răşinari pe 8 aprilie 1911, Cioran ar fi împlinit, azi, 105 ani. Nu l-a canonizat nimeni, pe scena Ambasadei României de la Paris, deşi acordurile de Bach ale lui Andrei Vieru o legitimau: de fapt, i-am putut vizita biroul de la mansarda din 21 rue de l’Odéon, unde George Banu i s-a uitat peste umăr şi a văzut că Cioran îşi „corecta”, într-o zi, cartea „Schimbarea la faţă a României”.

 • Cioran, sărbătorit la Paris. Pe 8 aprilie ar fi împlinit 105 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cioran, sărbătorit la Paris. Pe 8 aprilie ar fi împlinit 105 ani

  În data de 8 aprilie, scriitorul român Emil Cioran ar fi împlinit 105 ani. Acest eveniment va fi sărbătorit azi, 6 aprilie, la Paris printr-o serată aniversară la care vor participa renumiţii autori Georges Banu şi Andrei Vieru, care l-au cunoscut bine pe marele scriitor.

 • Top 100 FP România/ 2014 - Cultură; versiune extinsă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 100 FP România/ 2014 - Cultură; versiune extinsă

  Avem restauratori de fresce medievale şi arhitecţi care ne arată cât de modernişti suntem. Avem muzicieni străini care ne deschid ochii la minunăţiile folclorice locale şi muzicieni români care ne racordează la artele noi ale lumii. Avem un nou moralist român la Paris şi un danez la bagheta baletului naţional – şi un fizician care scrie pe limba noastră.

 • Pianistul şi eseistul Andrei Vieru: „Nu-mi place să mângâi publicul pe creştet“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul şi eseistul Andrei Vieru: „Nu-mi place să mângâi publicul pe creştet“

  Pianistul Andrei Vieru, autor al volumului de eseuri „Ecleziastul vesel“, un „ultim mohican“ al moralismului de sorginte franceză, este socotit de comunitatea intelectuală pariziană „noul Cioran“, datorită lipsei sale de compromisuri cu aşa-zisele valori culturale la modă. Pianistul Andrei Vieru va susţine în seara zilei de luni, 20 octombrie, un recital pe scena Ateneului Român şi va lansa volumul „Ecleziastul vesel", publicat de Curtea Veche.

Modifică Setările