Stiri despre andrei serban

  194 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Regizorul Andrei Şerban, alături de actorii demisionari: Poate, sub puterea exemplului vostru, Bulandra îşi va regăsi demnitatea şi forţa creatoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Andrei Şerban, alături de actorii demisionari: Poate, sub puterea exemplului vostru, Bulandra îşi va regăsi demnitatea şi forţa creatoare

  Nume importante de la Teatrul Bulandra, Constantin Dogioiu, Alin State, Alexandra Fasolă, şi-au dat demisia, protestând faţă de acţiunile directorului interimar de la Bulandra, Catinca Nistor. Alte personalităţi, Şerban Pavlu, Rodica Lazăr, Marius Manole, Ana Ularu, Vlad Zamfirescu, Ana Ioana Macaria,  s-au solidarizat cu aceştia. Andrei Şerban admiră, într-o scrisoare deschisă, curajul acestor actori.

 • Spectacole de Andrei Şerban şi Anca Maria Colţeanu de la Bulandra, jucate în grădina TVR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacole de Andrei Şerban şi Anca Maria Colţeanu de la Bulandra, jucate în grădina TVR

  După o lungă perioadă în care spectatorii au putut urmări spectacolele Teatrului Bulandra doar online, în această săptămână au ocazia de a-şi revedea actorii favoriţi în aer liber, în curtea TVR. „Zadarnicele chinuri ale dragostei” de William Shakespeare, regia Andrei Şerban, se joacă marţi, miercuri, joi, de la ora 20.00. Un al doilea spectacol, "Treapta a noua", este programat vineri, 24 iulie.

 • Jurnal de Timişoara.
Nouă zile din noiembrie VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de Timişoara. Nouă zile din noiembrie VIDEO

  Parafrazând titlul unui superb film uitat al lui Mihail Romm, „Nouă zile dintr-un an“, reiau aici jurnalul ţinut „la cald“, scris pe telefon, al celor nouă zile petrecute la ediţia a 24-a a Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), care s-a desfăşurat între 3 şi 11 noiembrie la Teatrul Naţional din Timişoara (manager: regizoarea Ada Lupu-Hausvater, selecţioner unic: teatrologul Oana Borş).

 • „Sunt o babă
comunistă“, premieră pe scenă. Sărbătoarea teatrului românesc începe la Timişoara
VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Sunt o babă comunistă“, premieră pe scenă. Sărbătoarea teatrului românesc începe la Timişoara VIDEO

  Duminică seară se deschide, la Teatrul Naţional din Timişoara, o nouă ediţie a Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festivalul Dramaturgiei Româneşti, cu montarea „Pansion Eden“, regia Arpad Schilling (ZKM Teatr, Croaţia), la ora 18, la Sala Mare, urmată de „Sunt o babă comunistă“ după Dan Lungu, regia Antonella Cornici (Teatrul Naţional Timişoara, spectacol în premieră), la ora 20, în Sala 2.

 • FNT După „sanctificarea“ lui Alexandru Darie, Andrei Şerban condamnă „trivialitatea şi fenomenul de isterie colectivă ce se naşte la moartea artiştilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FNT După „sanctificarea“ lui Alexandru Darie, Andrei Şerban condamnă „trivialitatea şi fenomenul de isterie colectivă ce se naşte la moartea artiştilor“

  Declaraţiile lui Andrei Şerban, în cadrul dezbaterii pe tema dictaturii şi manipulării, în FNT, după cele două spectacole cu "Richard III", de la Bucureşti şi, respectiv, Budapesta, au stârnit mari controverse în mediul treatral. Teatrul Bulandra a transformat cele două săli de la Izvor, respectiv, din Grădina Icoanei, în adevărate sanctuare, cu postere mari ale regizorului care a murit pe 18 septembrie.

 • RICHARD III sau nimicul care pustieşte o
lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RICHARD III sau nimicul care pustieşte o lume

  Măcar în această privinţă istoricii de teatru sunt unanimi. Nu e loc de controverse. William Shakespeare a scris „Richard III” în 1593, servindu-se ca mai întotdeauna de felurite documente, de o mulţime de letopiseţi. O parte dintre ele enumerate de Haig Acterian în atât de actuala şi mereu citabila lui monografie.

 • A câta parte
din Richard III e în fiecare dintre noi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A câta parte din Richard III e în fiecare dintre noi?

  Nu voi insista în spaţiul acestei cronici asupra cercetării miracolului graţie căruia importantul spectacol Richard III, realizat la Teatrul bucureştean „L.S. Bulandra” de marele regizor Andrei Şerban, a apărut în cele din urmă în oferta ediţiei din anul 2019 a Festivalului Naţional de Teatru.

 • Spectacole străine invitate la Festivalul Naţional de Teatru. Richard al III-lea, de Andrei Şerban, în dublă versiune, ungară şi românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacole străine invitate la Festivalul Naţional de Teatru. Richard al III-lea, de Andrei Şerban, în dublă versiune, ungară şi românească

  Cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru aduce şi anul acesta în Capitală, între 18 şi 27 octombrie, producţii internaţionale de prestigiu, în buna tradiţie de a prezenta mari spectacole ale lumii la Bucureşti în cadrul FNT, iniţiată în 2006 de criticul Marina Constantinescu, în primul mandat de director al Festivalului.  Spectacolul lui Andrei Şerban, Richard al III-lea, va fi prezentat în versiunea din Ungaria, cât şi din România.

 • Final en beauté la Opera Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Final en beauté la Opera Iaşi

  Cum Lucia di Lammermoor a dispărut din repertoriul ONB, lăsând locul unor producţii vetuste şi înţepenite în clişee scenice deplorabile, am făcut un drum la Iaşi pentru a revedea punerea în scenă a lui Andrei Şerban.

 • Teatrul galant al lui Andrei Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul galant al lui Andrei Şerban

  În aproape o lună, Andrei Şerban trece de la teatrul politic la comedia filosofică şi arta pentru artă, prin textele aceluiaşi Shakespeare, la aceeaşi companie (Bulandra). O distanţă mai mare între Richard 3 şi aceste Zadarnice chinuri ale dragostei, cu greu s-ar putea imagina.

 • Criticul de artă George Banu despre spectacolul lui Andrei Şerban: „Richard III, de foc şi de gheaţă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul de artă George Banu despre spectacolul lui Andrei Şerban: „Richard III, de foc şi de gheaţă“

  "După Iulius Cesar, văzut în urmă cu nişte decenii, drumul vieţii mă convoacă acum la întâlnirea cu Richard, maestrul politic, propus azi tot de Andrei Şerban. Repertoriul unui regizor nu e arbitrar, ci trasează  un parcurs, solicită o interpretare. Regizorul ascultă Istoria cu majusculă, dar şi pe sine...", scrie criticul de artă George Banu despre "Richard al III-lea", spectacolul lui Andrei Şerban de la Teatrul Bulandra.

 • Fascismul ca
permanenţă a istoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fascismul ca permanenţă a istoriei

  Un teribil avertisment asupra esenţei fasciste a luptei pentru putere lansează regizorul Andrei Şerban în noua sa producţie, „Richard al III-lea“ de la Teatrul Bulandra, cu atât mai necesar în condiţiile degradării accentuate a climatului politic, la noi şi în întreaga lume, Occidentul de data aceasta nemaifăcând excepţie.

 • Cronica unui spectacol politic: Richard 3 la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronica unui spectacol politic: Richard 3 la Teatrul Bulandra

  Andrei Şerban este regizorul român cu cea mai importantă şi complexă carieră internaţională din toate timpurile. Importantă pentru că este lungă, consistentă, cu momente de intensitate extraordinare. Complexă, pentru că succesul din teatru l-a propulsat în lumea operei, unde o cercetare în arhivele publicaţiilor muzicale n-ar încăpea în spaţiulunui articol, ci ar cere o carte, nescrisă încă.

 • „Pescăruşul“ lui Andrei Şerban are cinci nominalizări la Premiile UNITER. Lista completă spectacolelor şi artiştilor nominalizaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pescăruşul“ lui Andrei Şerban are cinci nominalizări la Premiile UNITER. Lista completă spectacolelor şi artiştilor nominalizaţi

  Spectacolul Pescăruşul regizat de Andrei Şerban, pus în scenă la Unteatru, are cinci nominalizări la premiile UNITER, la categoriile Cel mai bun spectacol, Cea mai bună actriţă în rol principal - Claudia Ieremia, Cel mai bun actor în rol principal Emilian Oprea, Cea mai bună actriţă în rol secundar - Sabrina Iaşchievici, Cel mai bun actor în rol secundar- Ionuţ Vişan.

 • Andrei Şerban pune în scenă spectacolul „Richard al III-lea“ la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Şerban pune în scenă spectacolul „Richard al III-lea“ la Teatrul Bulandra

  „Richard al III-lea", de William Shakespeare, un nou spectacol în regia lui Andrei Şerban, va fi din luna martie în repertoriul Teatrului Bulandra. Marius Manole va fi în rol titular, iar din distribuţie mai fac parte actorii George Ivaşcu, Rodica Lazăr, Cornel Scripcaru, Alexandra Fasolă, Cătălin Babliuc, Adrian Ciobanu, Constantin Dogioiu, Alin State, Lucian Ifrim, Mirela Gorea, Catinca Maria Nistor.

 • Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?

  Cea mai mare greşeală pe care-am putea-o face despre spectacolul „Pescăruşul“, montat recent de Andrei Şerban la unteatru, ar fi să căutam în acesta realismul cehovian (nici măcar cel stanislavskian, şi cu atât mai puţin cel atât de dorit şi clamat de marxiştii timpurii). Dar, dacă acesta nu este un spectacol „realist“, atunci ce este? Mai degrabă unul conceptual, cum rar se vede cu succes în teatrul românesc.

 • CRONICĂ Pescăruşul minimalist şi dus la esenţe de Andrei Şerban, la Unteatru FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Pescăruşul minimalist şi dus la esenţe de Andrei Şerban, la Unteatru FOTO

  Zilele acestea, la Unteatru, a avut loc premiera spectacolului „Pescăruşul”, de Anton Cehov, regizat de Andrei Şerban, cu regizorul secund în persoana Sânzianei Stoican, şi asistat de Florin Liţă şi Cosmin Alexandru Purice. Un Cehov atipic, adus, în anumite privinţe, în prezent, spectacolul lui Andrei Şerban, care are două distribuţii, mizează în totalitate pe jocul actorilor, decorul fiind inexistent, iar recuzita minimală.

 • Unpescăruşlaunteatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unpescăruşlaunteatru

  Prima colaborare a lui Andrei Şerban cu un teatru independent românesc e o întoarcere la rădăcinile sale americane, ale experimentelor de la teatrul La MaMa. De aceea, afirmaţia sa că Pescăruşul lui Cehov este o piesă pe care n-a înţeles-o pe deplin niciodată trebuie luată în sens metaforic. Probabil sunt puţini regizori, chiar şi în lume, care s-o fi pus în scenă de cinci ori.

 • Omagiu lui Lucian Pintilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omagiu lui Lucian Pintilie

  Lucian Pintilie a fost înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Bellu. De la ceremonie au lipsit mulţi dintre tinerii artişti şi regizori de teatru. Nici ministrul Culturii nu a fost prezent. Pintilie a fost condus pe ultimul drum de doar o mână de oameni - familie, câţiva actori şi regizori ai noului val. Printre aceştia, s-a aflat Andrei Şerban, care, în exclusivitate pentru „Adevărul“, scrie rânduri emoţionante despre marele regizor.

Modifică Setările