Stiri despre andrei rus

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO #30 de ani. Cum am construit democraţia după 1989? Filmele
documentare la One World Romania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO #30 de ani. Cum am construit democraţia după 1989? Filmele documentare la One World Romania

  Andrei Rus şi Vanina Vignal au vorbit, la Adevărul Live, despre filmele şi evenimentele speciale din cadrul celei de-a 12-a ediţie a Festivalului One World Romania. În acest an, tema principală a festivalului de filme documentare dedicate drepturilor omului, care va avea loc între 15 şi 24 martie în Bucureşti, o reprezintă cei 30 de ani trecuţi de la Revoluţia din 1989.

 • UNATC a pierdut procesul cu Andrei Rus. Ce se va întâmpla în continuare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UNATC a pierdut procesul cu Andrei Rus. Ce se va întâmpla în continuare?

  Lectorul universitar Andrei Rus a câştigat recursul împotriva Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), în  scandalul în care a fost implicat. Ce urmează în continuare şi ce daune are de plătit instituţia de învăţământ?

 • Andrei Rus a câştigat procesul cu UNATC. Ce daune morale va plăti Universitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Rus a câştigat procesul cu UNATC. Ce daune morale va plăti Universitatea

  Lectorul universitar Andrei Rus a câştigat azi procesul său împotriva Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) "I. L. Caragiale" din Bucureşti. Informaţia a fost făcută publică de criticul de film Andrei Gorzo, aflat la rându-i în proces cu instituţia mai sus amintită.

 • Patru membri interimari, numiţi în Consiliul de Administraţie al RADEF
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru membri interimari, numiţi în Consiliul de Administraţie al RADEF

  Patru membri interimari au fost numiţi, joi, în Consiliul de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) ”RomâniaFilm”, după ce Tudor Giurgiu, Eugen Mugurel Şerbănescu, Alexandru - Constantin Spătaru şi Valerica Florentina Poncea Andronescu au demisionat la jumătatea lunii octombrie, potrivit unor declaraţii ale consilierului Andrei Rus din Ministerul Culturii, preluate de agenţia News.ro.

 • Florin Zamfirescu, la Adevărul Live: „Dacă eram eu rector n-ar fi ieşit nicio discuţie din birou”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florin Zamfirescu, la Adevărul Live: „Dacă eram eu rector n-ar fi ieşit nicio discuţie din birou”

  Scandalul de la UNATC, soldat cu demisii, penalizări şi multe vorbe urâte aruncate public pe reţelele de socializare, este departe de a se fi terminat. După ce zilele trecute profesorul Andrei Rus a fost prezent în studioul Adevărul Live, unde a declarat că va da universitatea în judecată, astăzi, de la ora 15.00, profesorul Florin Zamfirescu îi va da replica în acest conflict care a zgâlţâit din temelii UNATC-ul.

 • Andrei Rus, la Adevărul Live: „Voi
da în judecată UNATC“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Rus, la Adevărul Live: „Voi da în judecată UNATC“

  Andrei Rus şi Iulia Popovici au fost invitaţi, luni, în studioul Adevarul Live, pentru a discuta despre scandalul de la Universitatea Nationala de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale (UNATC), care s-a transformat într-un război între generaţiile de artişti.

 • Scandalul UNATC: Senatul a decis să nu-l concedieze pe profesorul Andrei Rus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandalul UNATC: Senatul a decis să nu-l concedieze pe profesorul Andrei Rus

  Senatul UNATC s-a întrunit miercuri pentru a discuta situaţia profesorului Andrei Rus, acuzat de conducerea universităţii că ar fi lezat prin acţiunile şi declaraţiile sale imaginea instituţiei. La capătul unei şedinţe care a durat mai multe ore, cadrul didactic a rămas în funcţie, dar a fost sancţionat pe cale disciplinară, inclusiv cu o tăiere din salariu.

 • Cum dai afară un profesor. De la Comisia de Etică
la plîngerea penală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum dai afară un profesor. De la Comisia de Etică la plîngerea penală

  Mai ţineţi minte cazul din ianuarie 2015, al poliţistei de la Bistriţa, hărţuită de şefii ierarhici care o bănuiau de colaborare cu Corpul de Control al Poliţiei Române? Mai ţineţi minte cum o trimiteau în ture de noapte sau să patruleze singură, ca să-şi „rupă capul“?

 • „Războiul“ cinematografiei continuă: Florin Zamfirescu acuză „grava imixtiune a Universităţii Babeş-Bolyai în autonomia universitară a UNATC“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Războiul“ cinematografiei continuă: Florin Zamfirescu acuză „grava imixtiune a Universităţii Babeş-Bolyai în autonomia universitară a UNATC“

  Mai multe cadre universitare de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj s-au solidarizat, prin intermediul unei scrisori deschise, cu Andrei Rus şi Andrei Gorzo, profesori aflaţi în conflict cu conducerea UNATC. Replica instituţiei din Bucureşti nu a întârziat să apară, din partea lui Florin Zamfirescu, care a postat un nou mesaj pe pagina personală de Facebook.

 • Luiza Vasiliu:
	Abuzuri la UNATC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luiza Vasiliu: Abuzuri la UNATC

  La începutul acestei săptămîni, Andrei Rus a fost convocat în faţa Comisiei de Etică a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale în urma unui denunţ, că nu pot să-i zic altfel, formulat de Sergiu Anghel.

 • Florin Zamfirescu îl acuză pe Andrei Rus că a făcut propagandă homosexuală
în UNATC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florin Zamfirescu îl acuză pe Andrei Rus că a făcut propagandă homosexuală în UNATC

  În urma scandalului declanşat în cea mai importantă instituţie de profil din ţară, Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, în care au fost implicate nume importante, de la Florin Zamfirescu la Adrian Titieni şi Andrei Gorzo, conducerea UNATC a anunţat că se desolidarizează de orice declaraţii discriminatorii.

 • Acuzaţii de xenofobie, homofobie şi rasism la
UNATC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acuzaţii de xenofobie, homofobie şi rasism la UNATC

  De-a lungul celor două luni de când a izbucnit conflictul din UNATC, o altă problemă a ieşit la suprafaţă. Conducerea universităţii a fost acuzată de orientări xenofobe, antisemite şi homofobe, în urma unor postări pe reţeaua de socializare Facebook.

 • Vrăjmăşie în cinematografie. Război între generaţii la UNATC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrăjmăşie în cinematografie. Război între generaţii la UNATC

  Noul val din cinematografia românească, din care fac parte Andrei Rus, Radu Jude, Corneliu Porumboiu şi Ada Solomon, şi vechea şcoală, reprezentată de profesorii din Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), printre care Florin Zamfirescu,  Doru Ana şi Adrian Titieni, se află într-un conflict vehement.

 • Abuz la UNATC. Radu Jude şi Gianina Cărbunariu împotriva conjuraţiei mediocrilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abuz la UNATC. Radu Jude şi Gianina Cărbunariu împotriva conjuraţiei mediocrilor

  Pentru că a adus în discuţie nevoia de reformă a UNATC şi comportamentele neconforme cu o universitate de secol XXI ale unor profesori cu funcţii de conducere, lectorul univ. dr. Andrei Rus a fost convocat în faţa Comisiei de etică a UNATC, care a decis – şi înregistrat oficial – desfacerea disciplinară a contractului său de muncă, pentru prejudicii de imagine aduse şcolii şi jigniri la adresa conducerii.

 • Festivalul de Film NexT, iniţiat în memoria regizorului Cristian Nemescu, începe astă-seară, la Cinema Studio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul de Film NexT, iniţiat în memoria regizorului Cristian Nemescu, începe astă-seară, la Cinema Studio

  Festivalul Internaţional de Film NexT a ajuns la ediţia a noua şi va începe maratonul scurtmetrajelor de calitate în această seară. Până pe 19 aprilie, nu mai puţin de 146 de filme vor rula la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Cinema Pro şi în alte câteva locuri din Bucureşti. La Adevărul LIVE, de la ora 15.00, vine Andrei Rus, unul dintre selecţionerii filmelor din acest an.