Stiri despre andrei nastase

  461 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce spun analiştii despre nevalidarea alegerilor locale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spun analiştii despre nevalidarea alegerilor locale

  Nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chişinău de către instanţa de fond şi susţinută de Curtea de Apel, este percepută diferit de analişti. În timp ce unii spun că instanţa a procedat just, alţii consideră că hotărârile poartă caracter politic. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

 • Preşedintele CALR al Consiliului Europei, îngrijorat de situaţia de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele CALR al Consiliului Europei, îngrijorat de situaţia de la Chişinău

  Ca reacţie la decizia Curţii de Apel Chişinău de a menţine nevalidarea alegerilor primarului din capitala Republicii Moldova, preşedintele Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale, Gudrun Mosler-Tornstrom, şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu ultimele evoluţii post-electorale la Chişinău, se spune într-un comunicat de presă al Consiliului Europei.

 • Experţi: Practicile negative de la
alegerile locale se pot extinde asupra parlamentarelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţi: Practicile negative de la alegerile locale se pot extinde asupra parlamentarelor

  Practicile negative constatate ca urmare a alegerilor locale noi din Chişinău ar putea să se extindă şi asupra apropiatului scrutin parlamentar, care va avea loc în condiţiile sistemului electoral mixt. Un exemplu în acest sens ar putea fi aplicarea unei justiţii selective de către sistemul judecătoresc, practică ce poate fi folosită în circumscripţiile uninominale.

 • Viitorul Republicii Moldova, la mâna justiţiei aservite intereselor lui Vladimir Plahotniuc?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul Republicii Moldova, la mâna justiţiei aservite intereselor lui Vladimir Plahotniuc?

  Decizia justiţiei moldovene de a invalida alegerile pentru primăria Chişinăului şi, implicit, mandatul candidatului PPDA-PAS, Andrei Năstase, ridică multe semne de întrebare cu privire la viitorul european al Republicii Moldova şi anulează firavul stat de drept moldav, construit în ultimii nouă ani de la debarcarea regimului comunist al lui Vladimir Voronin.

 • Susţinătorii primarului
ales se pregătesc pentru proteste de amploare duminică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Susţinătorii primarului ales se pregătesc pentru proteste de amploare duminică

  Susţinătorii primarului ales, Andrei Năstase, iau o pauză vineri şi sâmbătă, în care nu vor protesta faţă de invalidarea rezultatelor alegerilor, pentru a se pregăti de acţiunea de protest de duminică, care se anunţă una de amploare. Într-o conferinţă de presă, susţinută vineri la prânz în faţa Primăriei municipiului Chişinău, Andrei Năstase, dar şi lidera PAS, Maia Sandu, au făcut apel la solidarizare, transmite IPN.

 • Oazu Nantoi: Situaţia din
Republica Moldova balansează în pragul catastrofei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oazu Nantoi: Situaţia din Republica Moldova balansează în pragul catastrofei

  Situaţia din Republica Moldova balansează în pragul unei catastrofe. Statul de drept nu există, iar perspectiva alegerilor parlamentare este distrusă. Declaraţia a fost făcută de directorul de programe al Institutului pentru Politici Publice, Oazu Nantoi, referindu-se la decizia instanţelor de judecată privind nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chişinău, transmite IPN.

 • Protestele în Chişinău vor
continua şi în următoarele zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protestele în Chişinău vor continua şi în următoarele zile

  Protestul de joi seara de la Primăria capitalei a durat mai bine de cinci ore, încheindu-se aproape de ora 23.00. Reprezentanţii Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr anunţă că oamenii nemulţumiţi de hotărârea de invalidare a alegerilor locale se vor aduna în faţa Primăriei şi vineri, şi sâmbătă, iar pentru duminică este planificat un protest masiv.

 • PL, PSRM şi PLDM despre
nevalidarea mandatului de primar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PL, PSRM şi PLDM despre nevalidarea mandatului de primar

  Reprezentanţii Partidului Liberal, Partidului Socialiştilor şi Partidului Liberal Democrat sunt nedumeriţi de faptul că instanţa de apel Chişinău a menţinut hotărârea instanţei de fond privind nevalidarea scrutinului electoral local, transmite IPN.

 • A doua zi de proteste la Chişinău. Susţinătorii lui Andrei Năstase cer în stradă validarea mandatului de primar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A doua zi de proteste la Chişinău. Susţinătorii lui Andrei Năstase cer în stradă validarea mandatului de primar

  Susţinătorii primarului ales Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, cer validarea mandatului. Zeci de oameni au venit, joi seara, în faţa Primăriei Capitalei, dar şi în faţa Curţii de Apel Chişinău,. Curtea de Apel a confirmat decizia Judecătoriei Chişinău, care a anulat, marţi seară, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase.

 • Igor Boţan: Din acest
exerciţiu trebuie să ieşim cu primarul capitalei ales
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Boţan: Din acest exerciţiu trebuie să ieşim cu primarul capitalei ales

  Procesul electoral care a fost iniţiat în primăvară privind alegerea noului primar de Chişinău trebuie încheiat. Astfel, conform legislaţiei în vigoare, chişinăuienii trebuie să se aleagă cu un primar din acest exerciţiu electoral, a declarat directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă „ADEPT”, Igor Boţan, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, transmite IPN.

 • Reprezentanţi ai PSRM şi
PPDA nu exclud că mandatul primarului ar putea fi validat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reprezentanţi ai PSRM şi PPDA nu exclud că mandatul primarului ar putea fi validat

  Reprezentanţi de marcă ai PSRM şi PPDA nu exclud că mandatul primarului ales Andrei Năstase ar putea fi validat până la urmă. Şeful fracţiunii PSRM din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, fost contracandidat al lui Andrei Năstase, spune că nu înţelege acest joc prin care s-au declarat nule alegerile locale.

 • Reacţia Ambasadei SUA la decizia instanţei de a nu valida alegerile din Chişinău: Este o evoluţie îngrijorătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţia Ambasadei SUA la decizia instanţei de a nu valida alegerile din Chişinău: Este o evoluţie îngrijorătoare

  Amabasada SUA la Chişinău a emis un comunicat din presă miercuri, 20 iunie, unde anunţă că „învalidarea neaşteptată şi netransparentă de ieri a alegerilor pentru primarul de Chişinău, în urma cărora s-a determinat un învingător cert, este o evoluţie îngrijorătoare, care continuă şi în prezent erodarea încrederii cetăţenilor moldoveni în procesul democratic”.