Stiri despre andrei nastase

  1558 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Proteste la Chişinău. Dodon şi Voronin au scos oamenii în faţa CSJ după ce a fost redus numărul secţiilor de votare pentru alegătorii din Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Proteste la Chişinău. Dodon şi Voronin au scos oamenii în faţa CSJ după ce a fost redus numărul secţiilor de votare pentru alegătorii din Transnistria

  Câteva mii de simpatizanţi ai Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au ieşit în stradă vineri, 9 iulie, în faţa Curţii Supreme de Justiţie, pentru a cere anularea deciziei Curţii de Apel Chişinău, prin care, la solicitarea Platformei DA, a fost redus numărul secţiilor de votare pentru alegătorii din Transnistria, de la 44 de secţii, la 12.

 • Andrei Năstase, către Igor Dodon: Nu ne mai strica somnul cu ameninţări nocturne despre proteste faţă de aşa-numite planuri tainice ale occidentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase, către Igor Dodon: Nu ne mai strica somnul cu ameninţări nocturne despre proteste faţă de aşa-numite planuri tainice ale occidentului

  Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, formaţiunea căruia a obţinut câştig la Curtea de Apel Chişinău şi au fost reduse numărul secţiilor de votare pentru alegătorii din Transnistria, a criticat intenţia lui Igor Dodon de a organiza proteste ca urmare a deciziei Curţii de Apel. Năstase îi cere lui Dodon să nu mai ameninţe cetăţenii cu proteste.

 • Curtea de Apel Chişinău a redus numărul secţiilor de votare pentru alegătorii din Transnistria. Năstase triumfă, iar Dodon ameninţă cu proteste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea de Apel Chişinău a redus numărul secţiilor de votare pentru alegătorii din Transnistria. Năstase triumfă, iar Dodon ameninţă cu proteste

  Curtea de Apel Chişinău a admis integral contestaţia Platformei DA şi a obligat Comisia Electorală Centrală să reducă numărul secţiilor de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană. Prin urmare, de la 44 de secţii de votare ce urmau a fi deschise pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, vor fi deschise doar 12 secţii.

 • Platforma DA şi-a lansat angajamentele pentru concetăţenii din străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA şi-a lansat angajamentele pentru concetăţenii din străinătate

  Platforma DA şi-a lansat angajamentele pentru concetăţenii din străinătate. Strategia prevede implicarea membrilor diasporei în construirea unei economii puternice durabile şi stabile a Republicii Moldova şi în restabilirea, menţinerea, dezvoltarea legăturilor dintre diasporă şi populaţia ţării, în vederea promovării valorilor culturale a legăturilor spirituale şi dezvoltării sentimentului de apartenenţă, transmite IPN.

 • Andrei Năstase: Garanţia unei majorităţi proeuropene este Platforma DA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase: Garanţia unei majorităţi proeuropene este Platforma DA

  Membrii Platformei Demnitate şi Adevăr vin cu un îndemn către cetăţeni – să-i voteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Potrivit liderului Platformei DA, Andrei Năstase, e nevoie de un vot raţional în sprijinul Platformei DA pentru a realiza o majoritate parlamentară pro-europeană, reformatoare, ca mai apoi existe şi un Guvern care să ducă la bun sfârşit toate iniţiativele partidului, transmite IPN.

 • Platforma DA a depus o plângere penală privind secţiile de votare din străinătate şi din regiunea transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA a depus o plângere penală privind secţiile de votare din străinătate şi din regiunea transnistreană

  Reprezentanţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr anunţă că au depus o plângere penală „împotriva celor care au luat o decizie ilegală privind secţiile de votare din diaspora şi din regiunea secesionistă”. Totodată, aceştia anunţă că joi, 1 iulie, vor organiza la Curtea de Apel un protest „împotriva corupţiei în justiţie”, transmite IPN.

 • Argumente pentru sceptici: de ce votul pentru PAS şi puterea totală preşedintelui Maia Sandu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Argumente pentru sceptici: de ce votul pentru PAS şi puterea totală preşedintelui Maia Sandu

  Duminică s-au împlinit 7 ani de la semnarea Acordului de Asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Un pas major, o bornă importantăcare a consemnat ancorarea Chişinăului faţă de comunitatea europeană şi faţăde Occident, ambele făcute prin intermediul României, vecinul său direct, prin frontiera de pe Prut care e şi cea cu Uniunea Europeană.

 • Platforma DA promite majorarea salariul mediu pe economie la 16 mii de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA promite majorarea salariul mediu pe economie la 16 mii de lei

  Candidaţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr la alegerile parlamentare promit modificarea sistemului actual de pensii, astfel încât pensia minimă să fie de cel puţin trei mii de lei. La fel, aceştia promit majorarea salariul mediu pe economie la 16 000 de lei lunar. Angajamentele au fost prezentate astăzi, 24 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute în faţa Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, transmite IPN.

 • Andrei Năstase îşi propune înfiinţarea unui Departament de combatere a drogurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase îşi propune înfiinţarea unui Departament de combatere a drogurilor

  După alegerile din 11 iulie, după accederea în Parlament şi, ulterior, ca parte a Guvernului Moldovei, Platforma DA va propune pedepse mult mai drastice pentru traficanţii de droguri, ani grei de puşcărie şi înfiinţarea unui departament special, cu puteri sporite şi ofiţeri şcoliţi în străinătate, după modelul din SUA (Departamentul de combatere a drogurilor).

 • Andrei Năstase: Decizia CEC de a deschide secţii de votare în Transnistria reprezintă un exemplu că Moldova încă este un stat capturat de forţe oligarhice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase: Decizia CEC de a deschide secţii de votare în Transnistria reprezintă un exemplu că Moldova încă este un stat capturat de forţe oligarhice

  Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a avut o nouă întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko. În cadrul acesteia s-a făcut un schimb de opinii despre situaţia politică şi economică din Republica Moldova, cu accent pe campania ce precede alegerile parlamentare din 11 iulie.

 • Platforma Demnitate şi Adevăr anunţă protest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma Demnitate şi Adevăr anunţă protest

  Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) va desfăşura o acţiune de protest la Consiliul Concurenţei luni, 7 iunie, începând cu ora 11.00. Anunţul a fost făcut vineri, 4 iunie, de liderul Platformei DA, Andrei Năstase,  în cadrul unei intervenţii live pe o reţea de socializare. Năstase a atenţionat că preţurile cresc de la o zi la alta, veniturile scad, iar cei lăsaţi să se ocupe de guvernarea ţării, îşi bat joc de oameni, transmite IPN.

 • Andrei Năstase comentează decizia PAS de a merge singur în alegeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase comentează decizia PAS de a merge singur în alegeri

  Liderul Platformei DA Andrei Năstase spune că formaţiunea sa a avut posibilitatea să depună dosarul pentru înregistrarea în cursa electorală din prima zi, însă a aşteptat, până în ultimul moment, „coagularea forţelor de dreapta”. Năstase spune că şi-ar fi dorit un bloc electoral cu PAS, după modelul blocului ACUM, deşi recunoaşte că formaţiunile au agende electorale diferite, notează IPN.

 • Platforma DA, înregistrată de CEC în cursa electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA, înregistrată de CEC în cursa electorală

  Lista de 101 candidaţii la funcţia de deputat în Parlament din partea Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”, dar şi simbolul electoral al formaţiunii au fost înregistrate astăzi, 31 mai, de către Comisia Electorală Centrală (CEC), transmite IPN.

 • Renato Usatîi: Andrei Năstase elabora planul să mă extradeze Rusiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renato Usatîi: Andrei Năstase elabora planul să mă extradeze Rusiei

  Liderul „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, afirmă că preşedintele „Platformei DA”, Andrei Năstase, ar fi pus anterior la cale, pe când era ministru de Interne, un plan de a-l extrăda Federaţiei Ruse, acolo unde Renato Usatîi este urmărit penal. Usatîi a declarat despre aceasta în cadrul emisiunii „Spaţiul Libertăţii” cu Lilia Burakovski.

 • Sesizarea privind scoaterea în afara legii a Partidului Şor, declarată inadmisibilă de CCM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sesizarea privind scoaterea în afara legii a Partidului Şor, declarată inadmisibilă de CCM

  Sesizarea deputaţilor Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr cu privire la scoaterea în afara legii a Partidului Şor a fost declarată inadmisibilă de către Curtea Constituţională. Potrivit Curţii, sesizările ce ţin de controlul constituţionalităţii partidelor politice pot fi depuse de preşedintele ţării, preşedintele Parlamentului, de Guvern, de ministrul justiţiei sau de procurorul general, transmite IPN.

 • PAS cu lista electorală definitivată, Platforma DA încă se mai gândeşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PAS cu lista electorală definitivată, Platforma DA încă se mai gândeşte

  PAS şi Platforma DA merg separat la alegerile parlamentare anticipate. Reprezentanţii PAS spun că şi-au definitivat lista electorală şi în scurt timp o vor depune la CEC. De cealaltă parte, reprezentanţii Platformei DA resping ideea unui bloc electoral cu PLDM, însă aşteaptă ca oamenii profesionişti şi integri din echipa fostului premier Filat să se alăture Platfomei DA pentru a participa la alegeri pe o listă comună, notează IPN.

 • Ion Tăbîrţă: Dreapta politică trebuie să conştientizeze importanţa momentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Tăbîrţă: Dreapta politică trebuie să conştientizeze importanţa momentului

  În condiţiile unei unificări a stângii politice, în preajma alegerilor parlamentare anticipate, dreapta politică trebuie să vină cu un răspuns pe măsură şi să dea dovadă de unitate. Opinia aparţine comentatorului politic Ion Tăbîrţă. Potrivit lui, şi în acest scrutin se va da o bătălie geopolitică, iar unificarea forţelor de stânga ar putea fi proiectul Moscovei de a ţine Republica Moldova sub sfera de influenţă rusească, transmite IPN.

 • Andrei Năstase, despre o coaliţie cu PLDM: Să vină în Platforma DA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase, despre o coaliţie cu PLDM: Să vină în Platforma DA

  Andrei Năstase respinge ideea unui bloc electoral cu PLDM, însă îi îndeamnă membrii „de valoare” să se alăture Platformei DA. Totodată, liderul Platformei DA spune că regretă decizia PAS de a merge pe cont propriu la anticipate, notează IPN.

 • PAS şi Platforma DA vor forma o coaliţie în viitorul Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PAS şi Platforma DA vor forma o coaliţie în viitorul Parlament

  În următorul Parlament va exista o alianţă de guvernământ creată între PAS şi Platforma DA. Reprezentanţii celor două formaţiuni se arată convinşi că în viitorul Legislativ va exista o majoritate proeuropeană, care să susţină un Guvern de profesionişti, un Executiv care va promova reformele în justiţie şi va debloca asistenţa financiară externă, transmite IPN.

Modifică Setările