Stiri despre anatol vieru

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scrisoare deschisă semnată de Andrei Vieru: Văduva compozitorului Anatol Vieru stă în frig, la vârsta de 92 de ani, într-un imobil de pe bulevardul Ştirbei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare deschisă semnată de Andrei Vieru: Văduva compozitorului Anatol Vieru stă în frig, la vârsta de 92 de ani, într-un imobil de pe bulevardul Ştirbei

  Într-o scrisoare deschisă adresată principalelor autorităţi ale statului, pianistul şi filozoful român Andrei Vieru, stabilit în Franţa, face un apel disperat în ce priveşte situaţia mamei sale, văduva marelui compozitor Anatol Vieru, precum şi asupra degradării unei clădiri istorice de patrimoniu de pe bulevardul Ştirbei.

 • Care-i cea
mai „deşartă deşertăciune“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care-i cea mai „deşartă deşertăciune“?

  „Filozofie cu ciocanul“ şi-ar dori să facă Andrei Vieru în volumul de eseuri „Ecleziastul vesel“, dar îl împiedică delicateţea sa structurală, căreia îi datorează şi formaţia de pianist. Autorul indică clar cultul faimei şi gustul publicului ca fiind relele cărora ar trebui să ne opunem. Dezinteresul său faţă de valorile culturale la modă l-a făcut să fie supranumit în Franţa „noul Cioran“.

 • Pianistul şi eseistul Andrei Vieru: „Nu-mi place să mângâi publicul pe creştet“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul şi eseistul Andrei Vieru: „Nu-mi place să mângâi publicul pe creştet“

  Pianistul Andrei Vieru, autor al volumului de eseuri „Ecleziastul vesel“, un „ultim mohican“ al moralismului de sorginte franceză, este socotit de comunitatea intelectuală pariziană „noul Cioran“, datorită lipsei sale de compromisuri cu aşa-zisele valori culturale la modă. Pianistul Andrei Vieru va susţine în seara zilei de luni, 20 octombrie, un recital pe scena Ateneului Român şi va lansa volumul „Ecleziastul vesel", publicat de Curtea Veche.

 • 15 ani fără Anatol Vieru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  15 ani fără Anatol Vieru

  Greu de crezut, greu de acceptat! Un deceniu şi jumătate s-a scurs de la plecarea în eternitate a compozitorului Anatol Vieru; artistul, însă, a rămas în inima noastră, a rămas în realitatea vieţii de concert. De îi cunoşti numai opera nu poţi să nu intuieşti că autorul este un mare om. Dacă ai fi cunoscut omul îţi dădeai seama că ai în faţă un artist dintre cei însemnaţi.

 • Compozitorii George Enescu şi Anatol Vieru, omagiaţi la ICR New York
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Compozitorii George Enescu şi Anatol Vieru, omagiaţi la ICR New York

  Institutul Cultural Român din New York găzduieşte două evenimente muzicale dedicate compozitorilor români Anatol Vieru şi George Enescu, pe 22, respectiv 23 noiembrie. Violonistul Sherban Lupu va cânta în ambele zile, în Sala Auditorium a ICR New York.

 • Ansamblul „Arcadia“ face muzica secolulului XXI, la Universitatea de Muzică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ansamblul „Arcadia“ face muzica secolulului XXI, la Universitatea de Muzică

  Evoluţia cvartetului de coarde „Arcadia“, format din instrumentişti tineri, este una chiar notabilă. În cei câţiva ani de existenţă, formaţia clujeană, care abordează un repertoriu diversificat, a reuşit să cucerească importante premii în ţară şi străinătate şi să participe la manifestări muzicale de notorietate.

Modifică Setările