Stiri despre analiza oecd

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • PISA 2012 Cum vrea să crească Japonia interesul elevilor pentru matematică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PISA 2012 Cum vrea să crească Japonia interesul elevilor pentru matematică

  După ce rezultatele analizei PISA 2012 au arătat că elevii japonezi, deşi stau bine la nivel mondial în privinţa ştiinţelor şi a cititului, nu mai au aceeaşi motivaţie pentru a învăţa, oficialii niponi din educaţie au pus la punct un plan de stimulare a elevilor: reintroducerea cursurilor de sâmbătă, în care învaţă abilităţile necesare în viaţă şi cum îi poate ajuta şcoala.

 • ANALIZĂ Ţările cu cea mai mare eficienţă în domeniul cercetării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Ţările cu cea mai mare eficienţă în domeniul cercetării

  Ţările cu cel mai ridicat nivel al eficienţei în cercetare sunt Franţa, Germania, Danemarca, Irlanda sau Elveţia, toate fiind cu mult peste SUA sau Marea Britanie, statele cu cele mai multe universităţi în topul mondial şi investiţii masive, arată o analiză OECD. România nu figurează pe harta eficienţei în cercetare, însă Europa a reuşit să detroneze Asia la acest capitol.

 • ANALIZĂ Cauzele unei „generaţii pierdute“: de ce ajung absolvenţii şomeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Cauzele unei „generaţii pierdute“: de ce ajung absolvenţii şomeri

  Tinerii între 15 şi 29 de ani care nu au un loc de muncă şi nici nu studiază reprezintă o adevărată problemă, atât pentru societate, cât şi pentru buna lor dezvoltare, arată o analiză a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare (OECD). Experţii au găsit o serie de factori care favorizează fenomenul şomajului în rândul tinerilor, o problemă identificată la nivel global sub numele de „generaţia pierdută“.

Modifică Setările