Stiri despre analisti politici

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Plagiatul lui Victor Ponta „ar trebui taxat şi în justiţie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plagiatul lui Victor Ponta „ar trebui taxat şi în justiţie“

  Specialiştii în educaţie şi analiştii politici consideră că urmarea corectă a verdictului de plagiat dat tezei de doctorat a fostului premier Victor Ponta este ca organele judiciare să preia cazul. Potrivit acestora, Ponta trebuie să dea înapoi fiecare bănuţ pe care l-a primit ca avocat, lector universitar şi procuror.

 • „Avem de-a face
doar cu spectacole şi mimări”. Ce spun experţii despre audierile cu uşile
închise din Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Avem de-a face doar cu spectacole şi mimări”. Ce spun experţii despre audierile cu uşile închise din Parlament

  Analiştii politici susţin că decizia de astăzi a deputaţilor de a audia şefii mai multor instituţii de stat privind investigarea fraudelor din sistemul financiar-bancar este în mare parte justificată, însă aceste audieri nu vor mişca lucrurile în ceea ce ţine de aflarea adevărului şi pedepsirea vinovaţilor care au comis aceste ilegalităţi.

 • De ce şi-a schimbat Iohannis stilul de comunicare. Ce spun specialiştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce şi-a schimbat Iohannis stilul de comunicare. Ce spun specialiştii

  După multiple critici la adresa stilului său prezidenţial, perceput ca fiind prea moale, Klaus Iohannis face o schimbare: promite că va motiva promulgarea sau nepromulgarea fiecărei legi importante ajunse la Preşedinţie în faţa presei. Specialiştii contactaţi de „Adevărul“ cred că schimbarea atitudinii preşedintelui în ceea ce priveşte comunicarea este binevenită.

 • De ce Iurie Leancă îşi creează partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Iurie Leancă îşi creează partid

  În contextul erodării încrederii faţă de partidele proeuropene, ideea unui nou partid politic de orietare europeană îşi face simtiţă prezenţa pe scena politică a Republicii Moldova. În timp ce orientarea sa vestică nu face subiectul unei discuţii, poziţionarea viitorului partid pe plan intern şi sub aspect financiar stârneşte discuţii.

 • VIDEO Dezbatere Live. Întrebari şi soluţii pentru reforma clasei politice: cât de vizionar este Noul Cod Electoral?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dezbatere Live. Întrebari şi soluţii pentru reforma clasei politice: cât de vizionar este Noul Cod Electoral?

  Pornită dintr-o dorinţă a societăţii, o posibilă reformă a clasei politice se va opri mereu în actele şi deciziile oamenilor politici. Chiar şi în cazul în care clasa politică acceptă fără rezerve ceea ce îi transmite societatea civilă, implementarea concretă a unor măsuri are nevoie de un consens politic manifestat printr-un vot parlamentar.

 • Analiştii politici: Pe cine ţinteşte jihadul Elenei Udrea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiştii politici: Pe cine ţinteşte jihadul Elenei Udrea

  La 47 de zile după ce a postat pe Facebook mesajul „Justiţie până la capăt înseamnă şi adevăr până la capăt! Tic tac...tic tac“, Elena Udrea l-a atacat extrem de dur pe directorul interimar al SRI, Florian Coldea. Specialiştii contactaţi de „Adevărul“ au tradus mesajul lansat de fosta „sursă altenativă de informaţii a preşedintelui Traian Băsescu“.

 • Moldova, ţară candidată a UE în 2015: realitate sau iluzie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova, ţară candidată a UE în 2015: realitate sau iluzie

  Preşedintele Nicolae Timofti a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să depună cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în anul 2015. Analiştii politici şi liderii din raioane salută această idee. Cu toate acestea, unii dintre ei rămân sceptici în ceea ce priveşte termenul de depunere a cererii şi decizia pe care o va lua Uniunea Europeană.

 • Oligarhul rus Vladimir Ievtuşenkov a fost arestat la domiciliu. Analiştii politici vorbesc despre o repetare a cazului Hodorkovski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oligarhul rus Vladimir Ievtuşenkov a fost arestat la domiciliu. Analiştii politici vorbesc despre o repetare a cazului Hodorkovski

  Miliardarul rus Vladimir Ievtuşenkov, considerat al 15-lea cel mai bogat om din Federaţia Rusă, a fost plasat recent sub arest la domiciliu pentru spălare de bani şi deturnare de fonduri, într-un dosar în care unii analiştii politici îl consideră ca fiind motivat politic şi asemănător cu procesul lui Hodorkovski, relatează AFP.

 • Ce gândeşte suveranul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce gândeşte suveranul

  România îşi stoarce creierii să afle ce gândesc Ponta, Antonescu sau Băsescu. Trudă inutilă. Ei nu gândesc, ci acţionează!

 • În cazul alegerilor anticipate PLDM, PDM şi PL vor ajunge în
opoziţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În cazul alegerilor anticipate PLDM, PDM şi PL vor ajunge în opoziţie

  Alegerea lui Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru este ultima şansă de menţinere la putere a foştilor aliaţi politici. Însă în cazul în care alegerile anticipate vor avea loc, toate cele trei partide (PLDM, PDM, PL) vor ajunge în opoziţie. De această părere au fost mai mulţi invitaţi ai emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune PublikaTV, notează IPN.

 • O planetă suprapopulată şi cu farfuriile goale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O planetă suprapopulată şi cu farfuriile goale

  „Full Planet, Empty Plates” este titlul ultimei cărţi semnată de Lester Brown, preşedintele lui Earth Policy Institute, un semnal de alarmă în plus faţă de ceea ce foarte mulţi analişti politici socotesc că va fi marea criză globală de care ne apropiem foarte repede, inevitabilă şi cu consecinţe dramatice.

 • „Corabia comuniştilor este trasă la fund de AIE“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Corabia comuniştilor este trasă la fund de AIE“

  Plecarea lui Sergiu Sârbu din PCRM i-a făcut pe cei rămaşi în partid să acuze încă o dată liderii coaliţiei de guvernământ de implicare în destrămarea formaţiunii. Foştii membri, dar şi unii analişti nu exclud acest scenariu.

 • Analiștii politici: „Tactica PCRM: dezbină și domină“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiștii politici: „Tactica PCRM: dezbină și domină“

  Analiștii consideră că opoziția își dorește menținerea stării de haos pentru a reveni la putere după anticipate. Comuniștii au respins trei invitații la negocieri într-o săptămână, deși declară că vor să găsească o soluție pentru alegerea președintelui.

 • Republica Moldova a rămas asemenea „unei familii fără tată“, de doi ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova a rămas asemenea „unei familii fără tată“, de doi ani

  Aşa-şi văd ţara oamenii de la sat, care spun că s-au săturat să tot audă la știri că aleșii poporului nicidecum nu pot găsi un președinte. „Suntem ca o casă fără stăpân. Norodul nostru nu poate fără conducător", exclamă într-un glas ţăranii obosiţi de atâta gâlceavă la vârf.

 • De ce moare mişcarea sindicală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce moare mişcarea sindicală

  Lipsa cronică de încredere între conducătorii marilor confederaţii sindicale, dar şi între lideri şi mase, la care se adaugă interesele politice sau personale ale aceloraşi lideri au decredibilizat mişcarea sindicală. În primăvară, când Executivul a anunţat măsurile de austeritate, toată lumea, de la lideri şi până la analişti politici, s-a grăbit să prezică „reînvierea" şi revenirea în forţă a sindicatelor pe sce

Modifică Setările