Stiri despre an electoral

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Anul electoral 1946 pe unde radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul electoral 1946 pe unde radio

  În cartea “Alegeri fără opţiune. Primele scrutinuri parlamentare din Centrul şi Estul Europei după cel de-al Doilea Război Mondial”, apărută în anul 2005 la editura Eikon, autorul ei, profesorul clujean Virgil Ţărău, făcea o observaţie importantă.

 • Bilanţ al Guvernului, la final de mandat. Tudorache: „MAI şi-a atins obiectivele fixate – un grad înalt de siguranţă a cetăţenilor şi organizarea alegerilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţ al Guvernului, la final de mandat. Tudorache: „MAI şi-a atins obiectivele fixate – un grad înalt de siguranţă a cetăţenilor şi organizarea alegerilor“

  Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a transmis, sambătă, un mesaj în care susţine că 2016 a fost un an încărcat de evenimente, un an al schimbărilor, al înnoirii, precizând că la final de an, poate afirma că ministerul pe care l-a condus în ultimele luni şi-a atins obiectivele fixate, cele mai importante fiind „asigurarea unuigrad înalt de siguranţă pentru cetăţeni şi organizarea în deplină legalitate a celor două procese electorale“.

 • Numărătoarea inversă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numărătoarea inversă

  „Tot înainte că înapoi nu se mai poate!“ este o expresie des repetată, cu plăcere, pe care am auzit-o prima dată, cu nişte ani în urmă, la unul dintre miliardarii de carton ai României noi, spusă cu siguranţa omului de „afaceri“, obişnuit cu urcatul în avionul prezidenţial, cu afacerile cu statul, cu folosirea şi încălcarea legilor după bunul plac şi manipularea crasă.

 • Bătălia pe „reformă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia pe „reformă”

  „Un alt mod de a face politică” a părut a fi doar o metodă de profilare a candidatului Iohannis. Chiar şi imediat după alegeri, tema nu părea a fi decât o frică pasageră pentru politicieni, sub impulsul emoţiei. Însă mişcările de stradă de după Colectiv şi răspunsul preşedintelui, prin desemnarea unui premier tehnocrat, au dat conţinut sloganului şi l-au transformat în firul roşu al anului electoratul 2016, sub umbrela „reformei clasei politice”.

 • PNL: FMI a transmis că un nou acord nu este posibil. PSD: Sunt trei obstacole, dar ele pot fi depăşite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL: FMI a transmis că un nou acord nu este posibil. PSD: Sunt trei obstacole, dar ele pot fi depăşite

  Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a declarat miercuri, după o întâlnire a comisiilor de buget cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), că reprezentanţii instituţiei au transmis că un nou acord „nu este posibil“ cu România, în timp ce deputatul PSD Viorel Ştefan neagă o astfel de afirmaţie tranşantă, dar recunoaşte că există trei „obstacole“.

 • Promisiunile făcute băcăuanilor de premierul Victor Ponta, neonorate până la sfârşitul 
anului electoral 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promisiunile făcute băcăuanilor de premierul Victor Ponta, neonorate până la sfârşitul  anului electoral 2014

  Victor Ponta a promis la vizitele din aprilie şi octombrie că vor începe lucrările la centura ocolitoare a Bacăului, vor fi continuate investiţiile la Aeroportul Bacău, la Spitalul Municipal Bacău şi la Sala Polivalentă dar şi că va fi realizat proiectul autostrăzii Bacău-Braşov. Ponta a avut o premoniţie în urmă cu o lună: „Nu voi pleca de la Palatul Victoria la Cotroceni până nu se semnează contractul pentru şoseaua de centură a Bacăului“.

 • „Lucy” de Luc Besson. O cronică
estivală electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lucy” de Luc Besson. O cronică estivală electorală

  M-am dus să văd fimul „Lucy” pentru că vreau să votez la toamnă şi greaţa (politică, de societate) se tratează. Triumful de zile mari al filmului, ca-ntr-o cursă electorală prea evident dezechilibrată, e manipulator. Cei mulţi au întotdeauna dreptate?

 • Statul de drept se îndoaie sub loviturile corupţilor aleşi şi nealeşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul de drept se îndoaie sub loviturile corupţilor aleşi şi nealeşi

  Ceea ce se întâmplă în România, în acest an, care nu se dovedeşte doar electoral cu tot ceea ce decurge de aici, ci un an de o importanţă capitală pentru viitorul ţării. Este ceva nemaiîntâlnit, de neimaginat într-o societate în care mult propăvăduita democraţie devine tot mai fragilă şi victimă a propriilor alegeri ale românilor.

 • Europarlamentarele din România, vedere de la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europarlamentarele din România, vedere de la Bruxelles

  Pentru forţele politice din România, alegerile europene sunt primul şi cel mai important test înaintea scrutinului prezidenţial de la sfârşitul anului, relatează publicaţia online EurActiv, într-o analiză dedicată scenei politice româneşti.

 • Alegeri 2014 sub semnul întrebării „Vă e teamă de puşcărie?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri 2014 sub semnul întrebării „Vă e teamă de puşcărie?“

  Anul electoral 2014 se dovedeşte, aşa cum au prezis mulţi observatori ai scenei politice şi societăţii româneşti, unul extrem de greu, cu multe evenimente neprevăzute, cu frici şi spaime pentru mulţi regizori, actori, păpuşari şi figuranţi implicaţi.

 • Radu Magdin: 
 
	Partide şi lideri în România anului electoral 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Magdin: Partide şi lideri în România anului electoral 2014

  Vă propunem, în cele de mai jos, o analiză la început de an electoral 2014 (cu două rînduri de alegeri – europarlamentare şi prezidenţiale) a partidelor şi liderilor lor. Vă propunem, în cazul partidelor, analiza unor chestiuni-cheie pentru succes, precum organizarea (naţională şi locală), capacitatea de finanţare şi potenţialul de a crea „magie“ (de a antrena, printr-o poveste, electoratul)

 • Capcana
lui Băsescu: Justiţia ca temă centrală în 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capcana lui Băsescu: Justiţia ca temă centrală în 2014

  Anul 2014 se anunţă a fi unul fierbinte din punct de vedere politic. Foarte probabil, vom avea de a face poate cu cea mai violentă dezbatere politică de după Revoluţie încoace. De ce spun asta? Pentru că, inevitabil, 2014 înseamnă sfârşitul mandatului lui Traian Băsescu, fapt care pune în discuţie chestiunea schimbării sistemului generat de actualul preşedinte, dar şi a supravieţuirii sale politice.

 • 2014-an de cotitură?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2014-an de cotitură?

  De obicei, în istorie nu se lucrează cu „ce s-ar fi întâmplat dacă?“ La fel de greu este şi să începi cu „ce va fi oare?“

 • Puterea şi caracterul trebuie să construiască viitorul românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea şi caracterul trebuie să construiască viitorul românilor

  „Sunt român şi ca român mă socot buricul pământului. Că dacă n-aş fi român n-aş fi nimic. Nu mă pot imagina francez, englez, german, adică nu pot extrapola substanţa spiritului meu la alt neam. Sunt român prin vocaţie, că altfel nu pot să ies. Tot ceea ce gândesc devine românesc.“ ‒ Petre Tuţea

 • Pasol, Intercapital: În 2014 mă aştept la continuarea evoluţiilor pozitive de pe Bursă. Sper ca anul electoral să nu afecteze negativ piaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pasol, Intercapital: În 2014 mă aştept la continuarea evoluţiilor pozitive de pe Bursă. Sper ca anul electoral să nu afecteze negativ piaţa

  Continuarea listărilor şi a ofertelor de vânzare de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sunt principalele elemente de care depinde o eventuală evoluţie pozitivă a pieţei de capital româneşti în 2014, consideră Răzvan Pasol, şeful casei de brokeraj Intercapital Invest. Alegerile prezidenţiale şi europarlamentare reprezintă însă marele semn de întrebare care planează asupra anului viitor.

 • Un precedent periculos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un precedent periculos

  Printr-un artificiu, printr-un şiretlic de joasă speţă, începând din data de 6 decembrie, cel de-al treilea canal cu acoperire naţională al Televiziunii publice a fost subordonat la vedere unuia dintre ministerele din componenţa guvernului condus de Victor Viorel Ponta.

 • Numele trandafirului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numele trandafirului

  E greu de crezut că un candidat al opoziţiei de dreapta va câştiga Cotroceniul anul viitor, dar este clar că unul care nu obţine nici măcar nominalizarea unică „întru” candidatură nu va ieşi din cursă nici măcar cu notorietatea dată de eventuala participare la turul doi.

 • În plin an electoral, 60% dintre americani nu au încredere în mass-media
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În plin an electoral, 60% dintre americani nu au încredere în mass-media

  Numărul americanilor care nu au încredere în mass-media a fost în continuă creştere începând cu 2004 şi atinge în prezent nivelul record de 60% din totalul populaţiei SUA, indică un sondaj dat publicităţii vineri de Institutul Gallup, preluat de AFP. 

 • EXCLUSIV „Reîntregirea salariilor” nu tratează problema de fond a coaliţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV „Reîntregirea salariilor” nu tratează problema de fond a coaliţiei

  Discursul preşedintelui Traian Băsescu din Parlament a atins mai multe puncte nevralgice ale dezvoltării româneşti precum reorganizarea administrativă, reducerea numărului de parlamentari , dar şi intrarea în zona euro. Cea mai mare speranţă, însă, insuflată, miercuri, românilor, de Traian Băsescu, este promisiunea reîntregirii salariilor bugetarilor, tăiate de peste un an si jumătate de guvernul Boc, prin adoptarea pachetului

 • 2012, anul eternelor miracole
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2012, anul eternelor miracole

  Pe mayaşi nu-i ştiu prea bine, mai de prin filme, de prin cărţi, poate din acest motiv nu prea am dat importanţă prezicerilor, şi nici îngrijorarea cunoscuţilor nu m-a îngrijorat mai mult decât atunci când îmi povesteau despre cât de succes sunt creditele în franci elveţieni.

Modifică Setările