Stiri despre an electoral

  28 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bilanţ al Guvernului, la final de mandat. Tudorache: „MAI şi-a atins obiectivele fixate – un grad înalt de siguranţă a cetăţenilor şi organizarea alegerilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţ al Guvernului, la final de mandat. Tudorache: „MAI şi-a atins obiectivele fixate – un grad înalt de siguranţă a cetăţenilor şi organizarea alegerilor“

  Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a transmis, sambătă, un mesaj în care susţine că 2016 a fost un an încărcat de evenimente, un an al schimbărilor, al înnoirii, precizând că la final de an, poate afirma că ministerul pe care l-a condus în ultimele luni şi-a atins obiectivele fixate, cele mai importante fiind „asigurarea unuigrad înalt de siguranţă pentru cetăţeni şi organizarea în deplină legalitate a celor două procese electorale“.

 • Numărătoarea inversă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numărătoarea inversă

  „Tot înainte că înapoi nu se mai poate!“ este o expresie des repetată, cu plăcere, pe care am auzit-o prima dată, cu nişte ani în urmă, la unul dintre miliardarii de carton ai României noi, spusă cu siguranţa omului de „afaceri“, obişnuit cu urcatul în avionul prezidenţial, cu afacerile cu statul, cu folosirea şi încălcarea legilor după bunul plac şi manipularea crasă.

 • Bătălia pe „reformă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia pe „reformă”

  „Un alt mod de a face politică” a părut a fi doar o metodă de profilare a candidatului Iohannis. Chiar şi imediat după alegeri, tema nu părea a fi decât o frică pasageră pentru politicieni, sub impulsul emoţiei. Însă mişcările de stradă de după Colectiv şi răspunsul preşedintelui, prin desemnarea unui premier tehnocrat, au dat conţinut sloganului şi l-au transformat în firul roşu al anului electoratul 2016, sub umbrela „reformei clasei politice”.

 • PNL: FMI a transmis că un nou acord nu este posibil. PSD: Sunt trei obstacole, dar ele pot fi depăşite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL: FMI a transmis că un nou acord nu este posibil. PSD: Sunt trei obstacole, dar ele pot fi depăşite

  Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a declarat miercuri, după o întâlnire a comisiilor de buget cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), că reprezentanţii instituţiei au transmis că un nou acord „nu este posibil“ cu România, în timp ce deputatul PSD Viorel Ştefan neagă o astfel de afirmaţie tranşantă, dar recunoaşte că există trei „obstacole“.

 • Promisiunile făcute băcăuanilor de premierul Victor Ponta, neonorate până la sfârşitul 
anului electoral 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promisiunile făcute băcăuanilor de premierul Victor Ponta, neonorate până la sfârşitul  anului electoral 2014

  Victor Ponta a promis la vizitele din aprilie şi octombrie că vor începe lucrările la centura ocolitoare a Bacăului, vor fi continuate investiţiile la Aeroportul Bacău, la Spitalul Municipal Bacău şi la Sala Polivalentă dar şi că va fi realizat proiectul autostrăzii Bacău-Braşov. Ponta a avut o premoniţie în urmă cu o lună: „Nu voi pleca de la Palatul Victoria la Cotroceni până nu se semnează contractul pentru şoseaua de centură a Bacăului“.

 • „Lucy” de Luc Besson. O cronică
estivală electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lucy” de Luc Besson. O cronică estivală electorală

  M-am dus să văd fimul „Lucy” pentru că vreau să votez la toamnă şi greaţa (politică, de societate) se tratează. Triumful de zile mari al filmului, ca-ntr-o cursă electorală prea evident dezechilibrată, e manipulator. Cei mulţi au întotdeauna dreptate?

 • Statul de drept se îndoaie sub loviturile corupţilor aleşi şi nealeşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul de drept se îndoaie sub loviturile corupţilor aleşi şi nealeşi

  Ceea ce se întâmplă în România, în acest an, care nu se dovedeşte doar electoral cu tot ceea ce decurge de aici, ci un an de o importanţă capitală pentru viitorul ţării. Este ceva nemaiîntâlnit, de neimaginat într-o societate în care mult propăvăduita democraţie devine tot mai fragilă şi victimă a propriilor alegeri ale românilor.

 • Europarlamentarele din România, vedere de la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europarlamentarele din România, vedere de la Bruxelles

  Pentru forţele politice din România, alegerile europene sunt primul şi cel mai important test înaintea scrutinului prezidenţial de la sfârşitul anului, relatează publicaţia online EurActiv, într-o analiză dedicată scenei politice româneşti.

 • Alegeri 2014 sub semnul întrebării „Vă e teamă de puşcărie?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri 2014 sub semnul întrebării „Vă e teamă de puşcărie?“

  Anul electoral 2014 se dovedeşte, aşa cum au prezis mulţi observatori ai scenei politice şi societăţii româneşti, unul extrem de greu, cu multe evenimente neprevăzute, cu frici şi spaime pentru mulţi regizori, actori, păpuşari şi figuranţi implicaţi.

 • Radu Magdin: 
 
	Partide şi lideri în România anului electoral 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Magdin: Partide şi lideri în România anului electoral 2014

  Vă propunem, în cele de mai jos, o analiză la început de an electoral 2014 (cu două rînduri de alegeri – europarlamentare şi prezidenţiale) a partidelor şi liderilor lor. Vă propunem, în cazul partidelor, analiza unor chestiuni-cheie pentru succes, precum organizarea (naţională şi locală), capacitatea de finanţare şi potenţialul de a crea „magie“ (de a antrena, printr-o poveste, electoratul)