amidon - ultimele știri
Paleo, Dukan, Montignac sau cu mese gata preparate? Decât să sărim de la o dietă la alta, în funcţie de modă, mai bine luăm în considerare „dieta fără dietă“, adică, în principiu, un set de reguli de alimentaţie care să ne ajute să pierdem în greutat...
Carbohidratii pot fi impartite in trei categorii principale: zahar, fibre si amidon. Cerealele contin cca 70% amidon. De asemenea, furnizeaza un continut variat in fibre dietetice, proteine, vitaminele B si E si elemente diverse pentru tranzit. Proce...
Procesul de preparare este puţin mai îndelungat, fiind nevoie de aproximativ două ore de la pregătire până la servire.
Renunţarea la carbohidraţi, implicit la amidon, poate să ducă la topirea grăsimilor şi la scăderea apetitului, darm pe termen lung, poate provoca probleme de sănătate....
Cum bine se spune că ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, dacă vrei să faci mici schimbări pentru a te menţine în formă şi a scăpa de un surplus de kilograme este necesar să introduci în dieta ta un obicei pe cât de simplu pe atât de sănătos şi anume ...
Despre alimentele cu amidon circulă o mulţime de mituri. Unii spun că acesta este bun pentru siluetă, alţii că, dimpotrivă, îngraşă. Acest carbohidrat este complex sănătos şi aduce mai rapid senzaţia de saţietate.
Sosurile pe care le preparăm pentru diferite mâncăruri au mai multe metode de a fi îngroşate, de a fi aduse la textura dorită. În bucătărie se folosesc, de regulă, făina de grâu sau amidonul de porumb pentru acest pas. Care variantă este mai sănătoas...
Parlamentul a votat joi, 25 mai, un proiect de lege ce prevede interzicea treptată a pungilor din plastic de unică folosinţă la punctele de vânzare. Acestea vor fi înlocuite cu cele din hârtie, amidon sau stofă. Din 1 ianuarie 2019, restricţiile vor ...
Cei care obişnuiesc să consume pâine prăjită ar trebui să seteze prăjitorul doar până ce aceasta devine aurie şi nicidecum maronie. Aceasta pentru că, în acest din urmă caz în felia de pâine se eliberează acrilamidă, o substanţă care creşte riscul de...
Câteva trucuri utile recomandate de nutriţionistul american Brian Wansink te pot ajuta să renunţi la prostul obicei de a mânca peste măsură.
Periajul dentar regulat, corect efectuat, precum şi utilizarea aţei dentare rămân cele mai eficiente moduri de a ne proteja dantura împotriva cariei dentare şi a bolii parodontale. Sănătatea zâmbetului trece însă şi prin farfurie. O spun chiar stomat...
Plantele posedă capacitatea de a efectua calcule matematice, lucru care le ajută să îşi raţionalizeze rezervele de mâncare în timpul nopţii, susţin cercetătorii britanici, potrivit BBC....
În prezent, oferta de specialităţi din carne este foarte variată. Însă, deşi sunt bune la gust, nutriţioniştii ne recomandă să le consumăm foarte rar sau deloc. Ele sunt pe cât de gustoase, pe atât de nocive.
Indiferent că suferi de gastrită, de ulcer, de migrenă sau de diabet, cartofii îţi pot fi de ajutor. Află în continuare cum poţi prepara cu uşurinţă şi cum poţi folosi leacurile pe bază de cartofi....
Boabele de linte oferă o cantitate mare de proteine (24%) şi de amidon şi sunt o sursă excelentă de energie (394 kcal/100 g boabe). De asemenea, lintea mai conţine hidraţi de carbon (56%), vitamine (A, B1, B2, B6, B12 şi C), minerale (calciu, potasi...