Stiri despre altruism

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fiecare cu durerea lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fiecare cu durerea lui

  În societatea românească se resimte o acută lipsă de omenie! Tot mai puţini dintre noi mai facem lucrurile bune, omeneşti de ajutorare reciprocă. Dimpotrivă, realitatea publică ne demonstrează că la nivel de societate ne manifestăm mai antisocial, antiuman, ne manifestăm tot mai agresiv, suntem mai lacomi, indiferenţi la suferinţele semenilor sau la faptul că poate facem rău celor din jur prin atitudinea noastră.

 • Omul, cea mai egoistă fiinţă din Lume! Mai ales de Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul, cea mai egoistă fiinţă din Lume! Mai ales de Crăciun

  ...şi de Paşte, fireşte! Îmi amintesc o anecdotă clasică în care era (parcă) considerat ca fiind o “culme” (a ghinionului omenesc), să ai “cu cine” şi “cu ce”, dar “să n-ai unde”...  Sau o fi fost oare “să ai cu cine şi unde, dar să n-ai cu ce...”?! Hm... Mai bine alegeţi domniile voastre, între toate combinaţiile posibile...

 • O asistentă face voluntariat pentru bolnavii de 
cancer, după ce a fost diagnosticată cu aceeaşi boală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O asistentă face voluntariat pentru bolnavii de cancer, după ce a fost diagnosticată cu aceeaşi boală

  Plină de energie şi optimism, la 40 de ani, Ştefania Radu pare o adolescentă. Tonică, pozitivă, mereu dispusă să sară în ajutor, călărăşeanca nu trădează nicio clipă faptul că este bolnavă. A dat uitării calvarul unei boli necruţătoare pe care a descoperit-o în urmă cu 3 ani şi s-a hotărât să ajute din tot sufletul bolnavii de cancer.

 • Cum reacţionează creierul atunci când iubim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum reacţionează creierul atunci când iubim

  Hormonul asociat cu iubirea şi cu legăturile sociale dintre oameni determină asupra creierului o serie de efecte similare acelora care sunt cauzate de consumul de alcool, potrivit unui studiu realizat de curând în Marea Britanie, informează site-ul atlantico.fr.

 • De la ce vârstă suntem altruişti?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la ce vârstă suntem altruişti?

  În secolul XVII, John Locke spunea că ne naştem tabula rasa, iar de atunci s-a presupus că bebeluşii se nasc fără cunoştinţe, tot conţinutul mental fiind acumulat prin experienţă şi percepţie. Unul dintre aceste concepte, acumulate via experienţă, se crede a fi altruismul.

 • Helper-ul de serviciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Helper-ul de serviciu

  Ni se cere uneori nejustificat ajutorul iar alteori îl oferim la fel. Acţionăm în numele altruismului, iar acest lucru nu generează întotdeauna cele mai benefice rezultate. Tu eşti un helper?

 • De ce mimează femeile orgasmul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce mimează femeile orgasmul?

  Întrebarea care încă mai preocupă reprezentanţii sexului tare primeşte un răspuns ştiinţific, care explică de ce majoritatea femeilor recurg la acest gest. Spre deosebire de ceea ce se credea, mimarea orgasmului are un fundament mai puţin altruist.

 • Micul voluntar de la Urgenţe. Nici nu se vede de după targa cu care duce bolnavii la analize sau în secţiile spitalului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Micul voluntar de la Urgenţe. Nici nu se vede de după targa cu care duce bolnavii la analize sau în secţiile spitalului

  Costel Călin (22 de ani) are un metru şi-un pic şi lucrează de aproape şase luni ca brancardier voluntar în secţia UPU-SMURD a Spitalului Judeţean. A reuşit să se facă iubit de colegi şi pacienţi deopotrivă. Munceşte doar pentru satisfacţia de a ajuta. „Pe cât este el de mic, pe atât de mare e sufletul lui", afirmă una dintre asistentele medicale de la Urgenţe

 • VIDEO Dana Nălbaru, start la donaţia de jucării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dana Nălbaru, start la donaţia de jucării

  Dana Nălbaru a demarat, ieri, campania de donare de jucării „Faptele bune să ­ne-adune“, organizată de Asociaţia „Ana şi Copiii“. Evenimentul a avut loc la Băneasa Shopping City, acolo unde este amenajată o urnă specială.

Modifică Setările