Stiri despre alina nelega

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O reuşită
excepţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O reuşită excepţională

  Acum, dacă oricum m-am pus, pare-se pe viaţă, rău cu feministele din teatru pentru simplul fapt că nu voi da vreodată nici curs, dar nici crezare smintelii în conformitate cu care femeia-regizoare ar trebui promovată, nominalizată, premiată eminamente pe criterii de „gender“, adică numai fiindcă este femeie, de ce nu mi-aş asuma riscul de a proceda deopotrivă cu promotoarele feminismului din literatură?

 • Cel mai bun roman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun roman

  Imediat după ce am terminat de citit romanul „ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, de Alina Nelega* (Editura Polirom, 2019), mi-am spus: „Este cel mai bun roman românesc pe care l-am citit în ultimii 30 de ani!”

 • Povestea unui oraş, povestea unui workshop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea unui oraş, povestea unui workshop

  Până la un punct, spectacolul Double Bind, scris şi regizat de Kincses Réka şi Alina Nelega, autodefinit ca fiind unul „despre convieţuirea româno-maghiară”, este continuarea unei alte încercări de teatru documentar petrecută în urmă cu mai bine cinci ani tot la Târgu Mureş.

 • UNITER caută „Cea mai bună piesă românească a anului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UNITER caută „Cea mai bună piesă românească a anului”

  O nouă ediţie a Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului”, desfăşurat sub egida Casei Regale a României, care finanţează premiul şi tipărirea piesei câştigătoare, a început înscrierile.

 • INTERVIURILE FNT Dramaturgul Alina Nelega: „În textele mele vorbesc despre cum ne afectează şi ne transformă criza societăţii contemporane“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIURILE FNT Dramaturgul Alina Nelega: „În textele mele vorbesc despre cum ne afectează şi ne transformă criza societăţii contemporane“

  Interviurile FNT au continuat şi astăzi, cu trei nume cunoscute ale scenei de teatru: scriitoarea Alina Nelega, regizorul Tudor Lucanu şi actriţa Anca Hanu au venit la Adevărul Live, într-o discuţie despre teatrul tânăr şi plin de ambiţie, care oferă un aer proaspăt celui mai mare festival de teatru din România.

 • PREMIERĂ Opt spectacole din FNT,
transmise în exclusivitate pe Adevărul.ro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PREMIERĂ Opt spectacole din FNT, transmise în exclusivitate pe Adevărul.ro

  În premieră absolută în România, adevarul.ro transmite teatru online, care se va putea vedea acum şi pe plasma amplasată în Pasajul Universităţii. Veţi putea urmări live în următoarele zece zile, opt spectacole din cadrul Festivalului Naţional de Teatru, transmise din sala de spectacol.

 • Un fapt de viaţă, un simplu fapt de viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un fapt de viaţă, un simplu fapt de viaţă

  Nu a trecut prea mult timp de la momentul în care, către sfârşit de aprilie, la Gala UNITER, am aflat care este “piesa anului.” A trecut încă şi mai puţină vreme de când, profitând de faptul că organizatorul concursului are bunul obicei de a tipări în volum scrierea câştigătoare, o comentam.

 • Piesa anului 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piesa anului 2013

  Unul dintre cei mai autentici scriitori de literatură dramatică de azi din România- e vorba despre Alina Nelega - îşi adjudecă pentru a doua oară, la ediţia aferentă lui 2013, premiul Piesa anului, organizat de UNITER.

 • Un spectacol subţire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol subţire

  În 2015 se vor împlini 10 ani de când era lansată pe piaţa de literatură dramatică românească „Amalia respiră adânc“. Piesa Alinei Nelega a prilejuit mai întâi un bun spectacol de teatru radiofonic pentru ca, mai apoi, realizatorii lui, regizorul Gavril Cadariu şi actriţa Monica Ristea, să aibă excelenta idee de a aduce acelaşi text – una dintre cele mai bune monodrame cu care se poate mândri dramaturgia naţională – pe scena de scândură.

 • Salvarea prin sinucidere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvarea prin sinucidere

  La sfârşitul lunii septembrie a anului 2012 vedeam la Sala Studio a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş un foarte bun spectacol cu o nouă piesă a Alinei Nelega- „Efectul Genovese“.

 • FOTO „Demnitatea e doar un cuvânt”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO „Demnitatea e doar un cuvânt”

  Pentru câţi dintre românii de azi mai are însemnătate „legenda” că unul din trei cetăţeni ai acestei ţări a turnat în comunism? Ocupaţi să supravieţuiască, nu mulţi îşi bat capul cu tarele lăsate de vechiul regim.

 • Ce
mai faceţi, Codrina Pricopoaia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai faceţi, Codrina Pricopoaia?

  ”De cîte ori merg la un concert rock, posibilitatea revenirii la adolescenţă îmi înfloreşte în suflet şi zîmbesc ca o bunică încîntată în faţa strănepoţilor”. Ce mai faceţi este un proiect jurnalistic de salut.

 • O expresie a firescului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O expresie a firescului

  Literaturii dramatice româneşti scrisă în vremea din urmă îi lipsesc în principal două lucruri: autenticitatea şi teatralitatea. Textele scrise, premiate, lăudate, promovate, însă foarte puţin jucate, adoptă problematici pretins la modă, cu personaje marginalizate, furioase, supărate, nervoase, defavorizate, dar care nu au o existenţă scenică reală, convingătoare.

 • Românii joacă teatru la Roma
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii joacă teatru la Roma

  Între 15 şi 18 septembrie are loc la Accademia di Romania din capitala Italiei un festival la care participă mai multe teatre româneşti

 • FOTOGALERIE Viaţa scrisă pe ziduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Viaţa scrisă pe ziduri

  Textul Alinei Nelega poetizează break-dance-ul emoţional care ţine universul cartierului în mişcare. „Graffiti.drimz“, spectacol care a avut premiera la Teatrul Odeon din Bucureşti, este o cronică hip-hop a dezrădăcinării.

 • Târgu-Mureş: Programul de azi al Festivalului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Programul de azi al Festivalului "Studio"

  Mureşenii iubitori de teatru sunt aşteptaţi şi astăzi la Universitatea de de Artă Teatrală pentru a viziona mai multe spectacole în care joacă studenţii la actorie de la universităţile de profil ţară, invitate la Festivalul "Studio". Adevărul de Seară vă prezintă programul zilei de vineri a festivalului.