Stiri despre alin basasteanu

  45 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bombă de 100 de
kilograme, detonată de pompierii olteni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bombă de 100 de kilograme, detonată de pompierii olteni

  Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Matei Basarab” Olt au aruncat în aer, marţi – 16 iunie, o serie de bombe şi alt tip de muniţie descoperită neexplodată pe parcursul ultimului an pe raza judeţului. Printre proiectilele detonate s-a aflat şi o bombă de 100 kilograme.

 • Patru
Dustere noi pentru pompierii de la Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru Dustere noi pentru pompierii de la Olt

  Parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt s-a înnoit, începând de astăzi, cu patru autospeciale noi, respectiv patru autoturisme de teren marca Dacia Duster. Autoturismele au sosit în această dimineaţă la cartierul general al pompierilor din Slatina şi, în zilele următoare, vor fi repartizate în judeţ.

 • VIDEO  Crimă la Slatina: femeie găsită înjunghiată
în sufragerie, fiul minor găsit încuiat în camera vecină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Crimă la Slatina: femeie găsită înjunghiată în sufragerie, fiul minor găsit încuiat în camera vecină

  Trei crime în mai puţin de o săptămână în judeţul Olt. După ce, la finele săptămânii trecute, un bărbat din  Bobiceşti şi-a ucis soţia şi cele două fiice, apoi un alt bărbat din Pârşcoveni şi-a ucis şi el soţia sub ochii celor doi copii minori, iată că, acum, o nouă crimă a avut loc în Slatina, vineri seară. O femeie a fost găsită înjunghiată într-un apartament, în vreme ce fiul ei minor fusese închis de criminal în altă cameră.

 • Acoperişul
unei case din Gura Padinii, făcut scrum de un incendiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acoperişul unei case din Gura Padinii, făcut scrum de un incendiu

  O familie din comuna Gura Padinii, judeţul Olt, a rămas fără acoperiş deasupra capului în plină iarnă după ce imobilul în care locuiau a fost cuprins de un incendiu devastator în cursul acestei dimineţi. Ca şi cum nu ar fi fost suficient, incendiul a distrus şi o anexă unde familia s-ar mai fi putut adăposti peste iarnă.

 • Cod
portocaliu de inundaţii în judeţul Olt. Apele au afectat deja
şapte localităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cod portocaliu de inundaţii în judeţul Olt. Apele au afectat deja şapte localităţi

  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt a fost avertizat de Agenţia Naţională de Meteorologie că, începând de marţi – 9 decembrie, şi până joi – 11 decembrie, judeţul Olt se află sub incidenţa unei avertizări tip cod portocaliu de inundaţii. Primăriile din întreg judeţul au fost alertate să ţină situaţia sub control, fiind semnalate deja inundaţii în mai multe localităţi.

 • Autorităţile
din Slatina, în alertă după cutremurul de sâmbătă seară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorităţile din Slatina, în alertă după cutremurul de sâmbătă seară

  Îngrijorate de cutremurul de 5,1 grade pe scara Richter petrecut sâmbătă seară, autorităţile cu atribuţii în domeniul protecţiei civile din judeţul Olt au decis, duminică dimineaţă, să organizeze un amplu exerciţiu de alarmare publică în municipiul Slatina. Acţiunea a fost planificată a se desfăşura marţi – 25 noiembrie. Până atunci, populaţia este rugată să nu sperie de alarmele ce se vor auzi în dimineaţa ziilei menţionate.

 • Accident
soldat cu un mort şi doi răniţi la Dobrosloveni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Accident soldat cu un mort şi doi răniţi la Dobrosloveni

  Un violent accident de circulaţie produs azi după-amiază pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, s-a soldat cu moartea unei persoane şi rănirea gravă a alte două. Au fost implicate două autoturisme. Unul dintre cei răniţi a ajuns, la scurt timp de la producerea acccidentului, la Spitalul Judeţean din Craiova – în comă.

 • Corbu-Olt: Un bărbat şi-a
pus capăt zilelor aruncându-se în faţa unui tren
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corbu-Olt: Un bărbat şi-a pus capăt zilelor aruncându-se în faţa unui tren

  Un bărbat şi-a pierdut viaţa, luni seară, în urma producerii unui accident de tren. Tragedia a avut loc în comuna Corbu, judeţul Olt, în jurul orelor 20.30. Martorii au spus că accidentul nu a fost întâmplător, victima fiind văzută aruncându-se intenţionat înaintea trenului. Poliţiştii încearcă acum să stabilească motivele producerii accidentului.

 • FOTO  Pompierii olteni, dotaţi cu două utilaje
scumpe pentru salvarea de vieţi umane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Pompierii olteni, dotaţi cu două utilaje scumpe pentru salvarea de vieţi umane

  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt şi-a îmbogăţit zestrea de utilaje începând din această săptămână, fapt menit să ducă la reducerea gradului de uzură a parcului auto actual al instituţiei. Este vorba despre două utilaje speciale, achiziţionate printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Reprezentanţii ISU sunt convinşi că noile utilaje vor fi de un real folos în situaţii unde, până acum, cu greu se putea interveni.

 • Inundaţii în oraşul Caracal, jandarmii
şi pompierii ridică diguri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inundaţii în oraşul Caracal, jandarmii şi pompierii ridică diguri

  Situaţie delicată în oraşul Caracal, unde apele revărsate de pe dealurile din împrejurimi au inundat aproape o sută de gospodării. Pompieri şi militari acţionează împreună cu utilaje specifice pentru a opri nivelul apelor în creştere şi, totodată, pentru a extrage apa din gospodăriile inundate. Deasemenea, salvatorii intervin pentru ridicarea unui dig de protecţie pe una dintre străzile lăturalnice din Caracal unde situaţia este critică.

 • FOTO  Dig ridicat de urgenţă în comuna Brastavăţu de frica inundaţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Dig ridicat de urgenţă în comuna Brastavăţu de frica inundaţiilor

  Cantităţile însemnate de precipitaţii căzute în judeţul Olt în ultimele două zile ameninţă iarăşi să producă probleme. La o lună de la ultimele inundaţii, autorităţile judeţene sunt iarăşi în alertă după ce le-au fost semnalate situaţii delicate din cauza ploilor în comuna Brastavăţu. Un dig a fost ridicat de urgenţă în această localitate din saci de nisip, iar situaţia este continuu monitorizată.

 • FOTO
VIDEO  Bloc din Scorniceşti,
lăsat fără acoperiş de o furtună devastatoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO  Bloc din Scorniceşti, lăsat fără acoperiş de o furtună devastatoare

  Furtuna din noaptea de sâmbătă spre duminică a băgat groaza în locatarii unui bloc de locuinţe sociale din oraşul Scorniceşti. Acoperişul imobilului cu patru etaje a fost luat pe sus la propriu de o vijelie, iar ploaia căzută timp de aproape o oră a inundat toate apartamentele de la ultimele două etaje. Bizar este că blocul este nou, el fiind dat în folosinţă în anul 2009. Autorităţile locale aşteaptă acum cu mâna întinsă ajutor de la guvernanţi.

 • Accident
cu doi răniţi lângă uzina Alro Slatina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Accident cu doi răniţi lângă uzina Alro Slatina

  Două persoane au fost rănite, în această dimineaţă, în municipiul Slatina, în urma producerii unui accident de circulaţie. Întâmplarea a avut loc la ieşirea din Slatina spre Piteşti, în zona Uzinei de Aluminiu, acesta fiind al doilea incident de acest fel după ce, în urmă cu o lună, o coliziune în care au fost implicate patru autovehicule s-a soldat cu moartea unei persoane.

 • FOTO  „Zestrea”
pompierilor de la Olt s-a îmbogăţit cu o autospecială pentru accidente chimice şi biologice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  „Zestrea” pompierilor de la Olt s-a îmbogăţit cu o autospecială pentru accidente chimice şi biologice

  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt a prezentat, zilele trecute, la sediul cartierului general din Slatina, cea mai nouă maşină de intervenţie intrată în parcul auto al pompierilor. Este vorba despre o autospecială de cercetare pentru intervenţii nucleare, biologice, chimice, radiologice, achiziţionată prin intermediul unui proiect derulat cu fonduri europene.

 • Accident
cu patru victime la Bălteni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Accident cu patru victime la Bălteni

  Patru tineri au ajuns la spital, duminică după-amiază, în urma producerii unui accident de circulaţie pe raza comunei Bălteni. Accidentul a avut loc pe fondul unei clipe de neatenţie, două autoturisme fiind implicate în incident. Doar întâmplarea a făcut ca pasagerii dintr-una din maşinile implicate să nu sufere nicio leziune.

 • Intervenţie pe
muchie de cuţit a unui elicopter SMURD la Caracal pentru salvarea unui tânăr spânzurat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intervenţie pe muchie de cuţit a unui elicopter SMURD la Caracal pentru salvarea unui tânăr spânzurat

  Un tânăr din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a încercat să-şi pună capăt zilelor duminică, 23 martie. Gestul se pare că i-a fost provocat de o ceartă în familie, tânărul fiind găsit în ultimul moment de către o rudă care a chemat imediat ajutoare. Dus iniţial la un spital din apropiere, el a fost ulterior preluat de un elicopter specializat SMURD şi transportat în comă la Craiova.

 • FOTO  Accident
cumplit la Brâncoveni-Olt: un bărbat, sfârtecat de un utilaj agricol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Accident cumplit la Brâncoveni-Olt: un bărbat, sfârtecat de un utilaj agricol

  Un bărbat din comuna Brâncoveni, judeţul Olt, a decedat, vineri dimineaţă, după ce tocmai salvase viaţa unui consătean. Victima se afla împreună cu un prieten al său pe un câmp agricol de pe raza localităţii, pe un utilaj agricol, şi împrăştiau azot. Iniţial, ambii bărbaţi au fost prinşi de dinţii utilajului ce împrăştia îngrăşăminte chimice, dar unul dintre ei a rămas prins în mecanismul menţionat.

 • FOTO  Apele revărsate în judeţul Olt se retrag, pagubele rămân
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Apele revărsate în judeţul Olt se retrag, pagubele rămân

  După un week-end plin de suspans din cauza inundaţiilor ce au dat mari bătăi de cap autorităţilor şi localnicilor din zeci de comune din judeţul Olt, iată că apele se retrag. Până una-alta, situaţia rămâne delicată, iar autorităţile sunt tot în alertă. Pagubele produse de ape în cele câteva zile în care au invadat judeţul rămân pe loc, oamenii neavând altceva de făcut decât să aştepte ca acestea să se retragă de la sine. Pompierii ajută cum pot.

 • FOTO-VIDEO  Urmările
inundaţiilor în judeţul Olt: zeci de locuitori evacuaţi, sute de gospodării sub
ape
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO-VIDEO  Urmările inundaţiilor în judeţul Olt: zeci de locuitori evacuaţi, sute de gospodării sub ape

  După ce, în cursul zilei de joi şi pe parcursul nopţii spre vineri, locuitorii a nu mai puţin de 50 de localităţi au stat cu frica-n sân ca agoniseala lor de-o viaţă să nu le fie distrusă de apele pâraielor revărsate, apar şi primele veşti bune: apele au început să se retragă. Pagubele provocate de acestea în 11 localităţi au rămas, oameni au fost evacuaţi, iar autorităţile încearcă acum să limiteze dezastrul.

 • Cod
galben de viscol şi ninsori în judeţul Olt în acest week-end
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cod galben de viscol şi ninsori în judeţul Olt în acest week-end

  Este oficial: iarna s-a întors, iar autorităţile se pregătesc pentru ce este mai rău. Pentru judeţul Olt, specialiştii Agenţiei Naţionale de Meteorologie au prevăzut de vineri – 24 ianuarie, şi până duminică – 26 ianuarie, cod galben de viscol şi ninsori. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile judeţului au fost avertizate pentru a fi pregătite în cazul producerii unor situaţii de urgenţă în zona de competenţă.

 • Bărbat ars de viu într-un incendiu la Priseaca-Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bărbat ars de viu într-un incendiu la Priseaca-Olt

  Un bărbat a fost găsit carbonizat în propria casă după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări. Tragedia s-a petrecut într-un sat de pe raza comunei Priseaca din judeţul Olt, la primele ore ale zilei de sâmbătă. Din primele cercetări, cauza incendiului a fost reprezentată de un scurtcircuit electric.

 • Biblioteca din comuna Băbiciu-Olt, cuprinsă
de un puternic incendiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biblioteca din comuna Băbiciu-Olt, cuprinsă de un puternic incendiu

  Comuna Băbiciu, judeţul Olt, a fost la un pas de a pierde, în cursul nopţii de luni spre marţi, biblioteca amenajată într-o clădire de pe raza localităţii. Din fericire, intervenţia promptă a pompierilor a limitat drastic pagubele, miile de cărţi adunate aici fiind salvate. Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi despre clădirea propriu-zisă a bibliotecii, al cărei acoperiş va trebui complet înlocuit.

 • Autospecială
nouă pentru pompierii slătineni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autospecială nouă pentru pompierii slătineni

  Cartierul general de la Slatina al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt se pregăteşte să-şi îmbogăţească zestrea de utilaje pentru intervenţii de urgenţă. Astfel, o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale tip FRAP va fi inclusă în componenţa parcului auto al pompierilor slătineni până la finele anului, lucru ce va mări capacitatea de intervenţie a acestora în municipiu şi nu numai.

 • Bărbat
lovit de tren la Osica-Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bărbat lovit de tren la Osica-Olt

  Un tragic accident petrecut joi – 28 noiembrie, pe raza judeţului Olt, s-a soldat cu pierderea unei vieţi omeneşti. Un bărbat a fost lovit de un tren, spun martorii, în timp ce intenţiona să traverseze calea ferată. Accidentul a avut loc în apropierea staţiei CFR Vlăduleni din comuna Osica.

 • FOTO  Explozie devastatoare la un restaurant
din Caracal: două femei şi un bărbat arşi de vii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Explozie devastatoare la un restaurant din Caracal: două femei şi un bărbat arşi de vii

  Trei persoane au fost grav rănite, vineri, în urma unei puternice explozii care a avut loc la un cunoscut restaurant din municipiul Caracal, judeţul Olt. Două femei şi un bărbat au ajuns la spitalul din localitate cu diverse arsuri, cel mai grav rănit fiind bărbatul, care a suferit arsuri pe aproape tot corpul. Toate victimele erau angajaţi ai localului.

 • Cadavrul unui pescar dispărut
în apele Oltului, găsit după o săptămână de căutări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cadavrul unui pescar dispărut în apele Oltului, găsit după o săptămână de căutări

  Pompierii de la Detaşamentul Caracal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt au găsit în râul Olt, după o săptămână de căutări, cadavrul unui bărbat în vârstă de 58 de ani, originar din comuna Izbiceni. Acesta fusese dat dispărut săptămâna trecută, după ce plecase la pescuit şi nu a mai revenit acasă.

 • Exerciţiu de simulare a unui cutremur la Caracal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exerciţiu de simulare a unui cutremur la Caracal

  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt va organiza, joi - 17 octombrie, în municipiul Caracal, un exerciţiu de alarmare publică cu forţe şi mijloace de intervenţie specifice. Aplicaţia va simula producerea unui cutremur şi va începe la ora 11.00. Locuitorii oraşului sunt sfătuiţi să nu se sperie la auzul sirenelor care îşi vor face simţită din plin prezenţa la ora menţionată.

 • Casă
distrusă de un incendiu la Slatina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Casă distrusă de un incendiu la Slatina

  O casă de pe strada Alice Botez din municipiul Slatina a fost cuprinsă de flăcări, în această dimineaţă, locatarii reuşind să scape cu viaţă. Pompierii s-a chinuit mai bine de trei ore ca să stingă incendiul, pagubele fiind, la final, foarte mari. Una dintre persoanele ce locuiau în casa cu pricina a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza fumului dens.

 • Accident
cu doi răniţi la Pădurea Saru - Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Accident cu doi răniţi la Pădurea Saru - Olt

  Neatenţia la volan, coroborată cu ploaia densă au fost, marţi după-amiază, condiţiile propice pentru producerea unui accident de circulaţie pe raza Pădurii Saru de lângă oraşul Balş din judeţul Olt. Două autoturisme au fost implicate în accident şi tot atâtea persoane au fost rănite, dintre care una a putut fi extrasă doar cu utilajele pompierilor. În final, ambele victime au scăpat cu viaţă, dar au rămas sub supraveghere medicală.

Modifică Setările