alimentatie - ultimele știri
Experții în longevitate avertizează asupra comportamentelor care provoacă „daune celulare”. Chiar dacă nu putem încetini timpul, îi putem încetini efectele asupra noastră, potrivit experților. Cheia este să facem alegeri mai sănătoase și să ne dezicem de câteva obiceiuri.
Videoclipurile amuzante cu pisici pot fi benefice pentru sănătatea ta - cel puțin dacă ești pe cale să te imunizezi cu unul dintre vaccinurile de sezon.
Retenția de apă este una dintre problemele care apar frecvent, în special în sezonul cald. Nutriționista Anca Hâncu a explicat în cadrul unei emisiuni TV despre retenția de apă, de ce apare și cum o putem combate.
Mai multe țări europene raportează că au constatat o creștere semnificativă a tulburărilor de alimentație și a automutilației în rândul adolescentelor, după pandemia de COVID-19.
După șase luni, diversificarea alimentației bebelușului este etapă importantă pentru creștere și dezvoltare. Trecerea de la alimentația bazată exclusiv pe lapte la cea solidă reprezintă un pas uriaș în viața micuților, întrucât aceștia încep să descopere gusturi și texturi noi.
Numărul de pași necesari zilnic par un obiectiv dificil de atins? Un grup de cercetători americani a descoperit ce alimente consumate zilnic ne-ar putea scuti de până la 4.000 de pași. Dieta este, de asemenea, benefică pentru sănătatea inimii.
Pentru că se apropie sezonul estival și cu toții ne dorim o siluetă de invidiat, eliminarea anumitor produse din alimentația zilnică ne-ar putea ajuta să scăpăm și de kilogramele în plus.
Guvernul Italiei susține un proiect de lege care ar urma să interzică punerea pe piață a cărnii produse în laborator, precum și a altor alimente sintetice. Încălcarea interdicției ar atrage amenzi usturătoare.
Capacitatea intelectuală poate fi influențată de alimentație. Cercetătorii au descoperit recent un lucru suprinzător: încă din perioada de gestație, alegerile alimentare ale mamei determină evoluția mentală a fătului.
Doar sistemul alimentar ar putea încălzi clima cu aproape 1 grad Celsius până în anul 2.100, acest scenariu nefiind însă inevitabil deoarece o dietă mai sănătoasă şi adoptarea altor măsuri ar putea conduce la evitarea în mare parte a acestei situaţii, conform unui studiu publicat luni.
Toate cuplurile active sexual își doresc performanțe cât mai bune în dormitor. Însă atenție. Și în acest caz, performanțele depind de stilul de viață.
O relație bună cu alimentația se construiește în timp și se bazează întotdeauna pe obiceiuri sănătoase: cum, când și de câte ori te hrănești.
Riscul de a muri prematur din orice motiv poate fi redus cu aproape 20% doar consumând mai multe alimente din cele patru modele de alimentație sănătoasă pe care le puteți alege, conform unui nou studiu.
O alimentaţie săracă în grăsimi ar putea reprezenta soluţia pentru stoparea evoluţiei cancerului, conform constatărilor unui grup de oameni de știință din Australia.
În fiecare an, pe 16 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Alimentației. Anul acesta, Națiunile Unite prin Organizaţia Alimentului şi Agriculturii (FAO) au propus tema „Nu lăsăm pe nimeni în urmă: producții mai bune, o nutriție mai bună, un mediu mai bun, ceea ce înseamnă o viață mai bună”.
Nutriționistul Adina Rusu a declarat că nu există o soluţie miraculoasă pentru a ne întări sistemul imunitar în aşteptarea sezonului rece, soluţia fiind adoptarea unui stil de viaţă sănătos.
Invazia Ucrainei de către Rusia a oprit efectiv tot comerţul maritim în porturile ucrainene, potrivit informaţiilor americane recent declasificate, blocând o marfă critică de export pentru Ucraina şi riscând o criză alimentară globală, transmite CNN.
"Agresiunea" preşedintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei are consecinţe dincolo de Europa, a declarat, marţi, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de CNN.
Postul reprezintă, din punct de vedere culinar, abţinerea de la alimentele de origine animală, ceea ce înseamnă că organismul trece brusc la o dietă săracă în calorii. El nu este indicat bolnavilor sau celor aflaţi în convalescenţă, copiilor, gravide...
Mai mulţi părinţi care au copii la grădiniţă se arată nemulţumiţi de costul bonurilor mult mai mari pentru mâncare. Dacă în toamnă bonul de masă era în medie 180, 190 de lei pe lună, pentru lunile ianuarie şi februarie a crescut la 300 de lei.
Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie, semnalează faptul că în perioadele grele, de criză şi de temeri, precum pandemia sau războiul, oamenii mănâncă pe fond de stres.
Medicul Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă la Spitalul Judeţean Galaţi, susţine că alimentaţia este esenţială pentru a ne ajuta organismul să facă faţă cu brio „asteniei de primăvară”. De asemenea, mişcarea, hidratarea şi odihna sunt ...
Aproape jumătate din populaţia lumii suferă de o formă de malnutriţie, ceea ce are consecinţe nefaste atât pentru sănătate, cât şi pentru planetă, subliniază un raport publicat marţi de ONU şi citat de AFP.
Atunci când faci anumite alegeri cu privire la alimentele pe care le consumi, ţine cont să introduci în dieta ta şi grăsimile sănătoase! Organismul are nevoie de o anumită cantitate de grăsimi „bune‟ pentru a funcţiona optim.
La prima vedere, oţetul din vin roşu poate părea doar ceva ce dă gust salatelor, dar poate face mai mult de atât. Este bogat în antocianine, ceea ce-l face un puternic antioxidant natural care te ajută să slăbeşti, să-ţi normalizezi nivelul glicemiei...
Există un mit conform căruia o un stil de viaţă sănătos înseamnă doar a mânca sănătos şi a face mişcare. În realitate, crearea unui stil de viaţă sănătos şi menţinerea acestuia nu depinde doar aceşti doi factori, ci şi de o atitudine pozitivă, o sănă...
Antbioticele sunt prescrise de către medici, deoarece combat infecţiile şi, în multe situaţii, pot salva vieţi. Natura oferă şi ea alimente şi ingrediente cu puternice proprietăţi curative, adevărate antibiotice fără efecte secundare.
Nutriţionista Alexandra Culinescu spune că „tractul gastrointestinal este sensibil la emoţii“, dar şi la un program alimentar dezorganizat, acestea fiind doar câteva dintre cauzele apariţiei gastritei....
Doi din trei copii mănâncă dulciuri zilnic, iar 30% nu consumă fructe în fiecare zi, se arată într-un studiu Reveal Marketing Research, care îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că deprinderile alimentare greşite pe care părinţii ...
Chef Adi Hădean, care administrează un restaurant pe litoral, este surprins de răspunsurile pe care le primeşte când întreabă părinţii ce ar dori să le servească pentru copii: cartofi prăjiţi congelaţi, şniţel/gujoane de pui, pizza, paste “cu sos alb...
Statistic, cazurile înregistrate de cancer la colon sunt în creştere, iar boala loveşte din ce în ce mai mulţi adulţi tineri. Ereditatea nu poate fi controlată, din păcate, însă factorii care ţin de greutate şi de alimentaţie sunt la dispoziţia noast...
Bucătarul Adi Hădean scrie despre faptul că restaurantele generează o mare parte din risipa alimentară care are egătură directă cu distrugerea mediului. „Mai are sens să laşi loc de “bună ziua” între tine şi persoana care-şi pune tot bufetul pe două ...
Sistemul imunitar este prima linie de apărare a organismului şi este legat de buna funcţionare a microflorei intestinale. O problemă la nivel intestinal afectează întreg organismul, susţine medicul Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă l...
Strategia Naţională Alimentară care este comandată de guvern afirmă că apetitul „disfuncţional” al populaţiei din Marea Britanie şi dietele sărace reprezintă o povară pentru Serviciul Naţional de Sănătate şi contribuie la 64.000 de decese produse în ...
Alimentaţia sănătoasă este un aspect al vieţii care preocupă din ce în ce mai multă lume, la nivel mondial. E un trend important, pe care industria alimentară nu are cum să-l ignore astfel încât pe piaţă apar din ce în ce mai multe versiuni „sănătoas...
Există sute de mituri legate de diete şi despre cât de sigure sunt unele alimente pe care mulţi le consideră adevărate în timp ce nu sunt deloc aşa.
Vinul, drobul, friptura de miel sau ouăle roşii au fost consumate cu moderaţie, de sărbători, le-au dat bătăi de cap buzoienilor. Este concluzia reprezentanţilor Spitalului Judeţean Buzău, care au făcut o analiză a prezentărilor la unitatea medicală...
Rinichii joacă un rol vital, deoarece, zilnic, filtrează substanţele reziduale din sânge. Cu toate acestea, anumite alimente pot provoca pietre la rinichi şi împiedică aceste organe să funcţioneze corect.
Îndrăgita interpretă de muzică populară, Irina Loghin, pare să fi descoperit elixirul tinereţii, la cei 82 de ani ai săi. Artista are foarte mare grijă de silueta ei, adoptă un stil de viaţă sănătos şi are propriul ritual de îngrijire al frumuseţii.
Intoxicaţia acută cu nitraţi, mult mai cunoscută drept „boala albastră a sugarului“, este o afecţiune care poate chiar ucide bebeluşii. Pericolul vine din apa poluată folosită în alimentaţia celor mici, două astfel de cazuri fiind raportate în judeţu...
articol publicitar
Bolile cronice netransmisibile, precum bolile cardiovasculare sau diabetul, reprezintă principala cauză de mortalitate în întreaga lume. Dar aproximativ jumătate dintre acestea pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, adică exerciţ...
Medicii spun că respectarea Postului Mare este o mană cerească pentru organism. Nutriţioniştii recomandă în special verdeţurile de sezon, cu proprietăţi miraculoase pentru organism şi în special pentru sistemul imunitar.
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au dat 38 de sancţiuni, în valoare totală de 127.000 de lei, în urma unor controale făcute la unităţi de alimentaţie publică. Printre neregulile găsite au fost folosirea de produse expirate, fr...
Michelle Obama, fosta primă doamnă a Statelor Unite, apare într-un program produs de Netflix pentru copii, "Waffles & Mochi", pentru care asigură şi producţia executivă.
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în februarie, pentru a noua lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel din iulie 2014, a anunţat, joi, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).
De la debutul pandemiei, muzeul a fost nevoit să îşi suspende activitatea cu publicul pentru mai multe luni, însă a continuat să îşi ţină publicul aproape.
Într-un interviu acordat „Adevărul”, medicul Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă şi nutriţie, este de părere că, în ultima perioadă, conceptul de întărire a imunităţii este unul care „vinde” foarte mult. Recomandă să evităm să mai căut...
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a vorbit la Digi 24 despre un nou aliment aprobat în Uniunea Europeană, viermele de făină.
Începând din această săptămână, iarna a lovit din plin România. Cu acest prilej, Prof. Univ. Dr. Doina Catrinoiu, medic primar Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice, a venit cu o serie de recomandări pentru această perioadă a anului.
Într-o postare recentă pe reţelele de socializare, nutriţionistul Mihaela Bilic vorbeşte despre obiceiul care ar putea sădea pofta de mâncare prin impacul relaxant pe care acesta îl are asupra oamenilor....
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne învaţă cum să mâncăm echilibrat în timpul Sărbătorilor de iarnă, dar şi să privim cu alţi ochi vinovăţia şi ruşinea care ne copleşesc când facem excese. Specialista vorbeşte şi despre modul în care s-a schimbat r...
Suma alocată meselor zilnice pentru pacienţii din spitale a fost şi a rămas derizorie. Medicii susţin că bolnavii de COVID-19 au o poftă excesivă de mâncare, iar cei 10 lei pe zi alocaţi pentru un bolnav nu acoperă nici pe departe nevoile lui nutriţi...
Riscul persoanelor obeze de a se îmbolnăvi de COVID-19 este cu aproape 50% mai mare faţă de riscul celor cu greutate normală, iar riscul de a deceda este în medie cu 48% mai mare. Preşedintele Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet, Cornelia Bala, a...
A fost hrănită până la 4 ani doar cu iaurt şi tort, iar următorii 15 ani nu a mai vrut altceva în afară de aripioare de pui şi cartofi prăjiţi. Tânăra de 19 ani povesteşte că simţea că se sufocă atunci când încerca să consume alt aliment.
Dr. Corina Zugravu atenţionează cu privire la obiceiurile alimentare, alegerile pe care oamenii le fac fără a fi informaţi cu privire la importanţa mâncării şi latura socială sau afectiv-educaţională a comportamentului alimentar....
Cunoscutul doctor nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte despre alimentele care au capacitatea de a creşte imunitatea, prin asigurarea întregului necesar de vitamine şi nutrienţi....
La baza strategiei stă vechea zicală „Eşti ceea ce mănânci", însă lucrurile nu se rezumă doar la partea de nutriţie. Şi ceea ce facem înainte de a lua masa are un impact important asupra sănătăţii noastre.
Carmen Brumă vorbeşte despre modul în care reuşeşte să-şi menţină un abdomen plat, chiar şi la peste 40 de ani. O mare împătimită a sportului şi a stilului de viaţă sănătos, aceasta recunoaşte că nu este nevoie să te antrenezi zilnic.
În unele regiuni ale lumii, speranţa de viaţă a locuitorilor este mai mare decât în altele. Interesant este că unul dintre elementele comune ale populaţiei din zonele în care se trăieşte mai mult îl reprezintă dieta.