Stiri despre alice voinescu

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Alice Voinescu a scris, în jurnalul ei, pagini inedite despre marile personalităţi interbelice: „Iorga o avea păcatele lui, dar e un om rar“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Alice Voinescu a scris, în jurnalul ei, pagini inedite despre marile personalităţi interbelice: „Iorga o avea păcatele lui, dar e un om rar“

  „Jurnalul“ scriitoarei şi traducătoarei Alice Voinescu (1885-1961), publicat pentru prima dată, în 1997, la Editura Albatros, a fost reeditat şi a apărut în două volume, în 2013, la Editura Polirom. Cele două volume de memorialistică fac parte din colecţia „Biblioteca Memoria“ a Editurii Polirom. Nicolae Iorga, George Enescu, Regina Maria şi André Gide se numără printre cei care sunt portretizaţi în paginile jurnalului.

 • Alice Voinescu‒ un destin exemplar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alice Voinescu‒ un destin exemplar

  Se ştie foarte bine. Regimul comunist făcea din când în când concesii şi, în numele revalorificării (uneori se spunea „revalorificarea critică“) moştenirii culturale, îngăduia tipărirea, în tiraje defel generoase, unor scrieri ale unor intelectuali consideraţi cândva neconvenabili şi rămaşi ca atare în pofida reabilitările formale făcute în numele beneficiului de imagine.

 • Vă mai amintiţi de...Alice Voinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi de...Alice Voinescu

  Scriitoare, eseistă, profesoară universitară, critic de teatru şi traducătoare, Alice Voinescu (1885 -1961) a fost prima româncă doctor în filosofie (Sorbona, Paris, 1913), cu o teză despre şcoala filosofică neo-kantiană de la Marburg.

Modifică Setările