Stiri despre alice georgescu

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O
carte-lecţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte-lecţie

  Toţi cei ce se îndeletnicesc cu scrisul, în sensul că şi-au făcut din aceasta o profesie ori că scrisul este o componentă a acesteia, ştiu foarte bine că nimic nu e mai greu decât găsitul primei fraze. Al frazei de început, frază de tip iluzie, de tip garanţie că ai ales drumul cel bun şi că cel care te citeşte va continua să o facă stârnit de ideea din incipit.

 • Giorgio Strehler, o poveste despre teatru şi viaţă, într-un volum de
scrisori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Giorgio Strehler, o poveste despre teatru şi viaţă, într-un volum de scrisori

  Volumul „Scrisori despre teatru”, al celebrului regizor italian Giorgio Strehler, este tradus în premieră în România, de criticul de teatru Alice Georgescu, în colecţia Yorick a Editurii Nemira, şi va avea lansarea, marţi, 27 octombrie, ora 16.00, la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului Bulandra.

 • Vorbe, vorbe, vorbe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vorbe, vorbe, vorbe

  Aşa după cum era de aşteptat, lista de spectacole selectate de Marina Constantinescu pentru ediţia din toamna anului 2014 a Festivalului Naţional de Teatru nu a mulţumit pe nimeni.

 • „Trilogia antică“, cel mai bun spectacol din România de după Revoluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Trilogia antică“, cel mai bun spectacol din România de după Revoluţie

  Cel mai bun spectacol montat în România în ultimii douăzeci de ani este „Trilogia antică", în regia lui Andrei Şerban. Îi urmează, pe locul al doilea, „...au pus cătuşe florilor", în regia lui Alexander Hausvater, iar pe locul al treilea „Ghetto", în regia Victor Ioan Frunză şi „Titus Andronicus", în regia lui Silviu Purcărete.

 • Anamaria Marinca nu mai vine la Festivalul Naţional de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anamaria Marinca nu mai vine la Festivalul Naţional de Teatru

  Spectacolul „Pescăruşul", al companiei pariziene Théâtre-Studio, în regia lui Christian Benedetti, nu va mai veni la Festivalul Naţional de Teatru (FNT), care se desfăşoară între 28 octombrie şi 6 noiembrie, la Bucureşti

 • Cărţile de căpătâi ale personalităţilor: De râsul lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile de căpătâi ale personalităţilor: De râsul lumii

  Jerome K. Jerome m-a învăţat încă din copilărie că hazul e cea mai bună apărare împotriva necazului. O personalitate scrie săptămânal în această rubrică despre cărţile pe care le consideră fundamentale. Astăzi este rândul criticului de teatru Alice Georgescu.

Modifică Setările