Stiri despre alexandru tocilescu

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Faust la Opera Naţională – un dinozaur simpatic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faust la Opera Naţională – un dinozaur simpatic

  E posibil ca producţia regretatului regizor de teatru Alexandru Tocilescu să fie mai în vârstă decât o parte dintre tinerii prezenţi sâmbătă seara la Operă pentru spectacolul cu Faust. Premiera a avut loc în 1998, iar Doina Dimitriu şi Robert Nagy, soliştii care debutau atunci în rolurile principale, s-au şi retras din activitate, după cariere internaţionale notabile.Summary

 • Teatru online. „Ce ţi-e şi cu viaţa asta! Nu te
lasă să trăieşti!’’
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. „Ce ţi-e şi cu viaţa asta! Nu te lasă să trăieşti!’’

  Am văzut pentru prima oară, ‘’Oblomov ‘’, unul dintre marile spectacole ale ultimelor decenii, important nu doar pentru palmaresul regizoral al regretatului Alexandru Tocilescu sau al instituţiei producătoare, ci pentru tot ceea ce înseamnă teatrul românesc, în general, într-un decembrie îngheţat. Era un ger cumplit afară, iar gradele nu erau cu mult mai multe nici în sala de la Grădina Icoanei a Teatrului ‘’ Bulandra’’.

 • „Repetabila scenă a balconului”, la TVR2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Repetabila scenă a balconului”, la TVR2

  În această seară, de la ora 20.10, la TVR 2 este programat spectacolul „Repetabila scenă a balconului” de Dumitru Solomon, în regia artistică a lui Alexandru Tocilescu, un spectacol preluat de la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov, care a avut premiera tv în 1999.

 • Opera Naţională Bucureşti: stagiune nouă, haine noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Naţională Bucureşti: stagiune nouă, haine noi

  Opera Naţională Bucureşti pregăteşte deschiderea stagiunii 2013-2014, ce va avea loc în data de 17 octombrie, de la ora 19.00, cu spectacolul „Otello“ de Giuseppe Verdi, cea mai recentă premieră a instituţiei.

 • Toamna regizorilor pierduţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toamna regizorilor pierduţi

  Regizorul Andrei Blaier a murit ieri-dimineaţă, la 78 de ani, după ce marţi se stinsese Alexandru Tocilescu. La sfârşitul lunii octombrie ne părăsise şi Liviu Ciulei.

 • A făcut teatru până în ultima clipă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A făcut teatru până în ultima clipă

  Regizorul Alexandru Tocilescu a murit în seara de 29 noiembrie, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, după ce, în după-amiaza zilei de marţi, se aflase la repetiţii.

 • Alexandru Tocilescu se temea să nu i se termine talentul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Tocilescu se temea să nu i se termine talentul

  Unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România, Alexandru Tocilescu, care s-a stins din viaţă aseară, la vârsta de 65 de ani, a marcat şi a revoluţionat teatrul românesc de-a lungul celor mai mult de patru decenii de creaţie artistică.

 • A murit Alexandru Tocilescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Alexandru Tocilescu

  Regizorul Alexandru Tocilescu a murit, marţi seară, în urma unui stop cardiac, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Artistul avea 65 de ani.

 • Ce aduce noua stagiune teatrală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce aduce noua stagiune teatrală

  Regizorii Vlad Massaci, Victor Ioan Frunză şi Alexandru Tocilescu pregătesc spectacole inedite în toamna aceasta. Teatrele bucureştene, Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, Teatrul Naţional din Sibiu şi Teatrul Naţional Timişoara au anunţat premierele începutului de stagiune.

 • AUDIO Replicile cutremurului Tocilescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AUDIO Replicile cutremurului Tocilescu

  „Eşti rea!“, „Pleacă acasă!“, „Ţi-e frică!“, „Aici o să ai doar necazuri!“, „Poponăreşte-te pe scenă!“, „Eşti babană!“, „Ghinionul tău!“. Scoase din context, toate aceste fraze spuse de  regizorul Alexandru Tocilescu îl pot demoniza, ceea ce nu este deloc adevărat. Le vom băga imediat la loc, în context, nu înainte de a continua.

 • Alexandru Tocilescu: „Am nevoie de tâlhari şi de beţivani“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Tocilescu: „Am nevoie de tâlhari şi de beţivani“

  Regizorul Alexandru Tocilescu caută actori profesionişti şi amatori, care să ştie să cânte şi să danseze, pentru musicalul „Nevestele vesele din Windsor". Teatrul Metropolis din Bucureşti organizează marţi, 28 septembrie şi joi, 30 septembrie, de la ora 10.00, o audiţie pentru un rol în musicalul inspirat după piesa lui William Shakespeare.

Modifică Setările