Stiri despre alexandru slusari

  119 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Deputaţii Platformei DA au sesizat Curtea Constituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputaţii Platformei DA au sesizat Curtea Constituţională

  Deputaţii Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr sesizează Curtea Constitutională privind „unele prevederi abuzive din modificările setului de legi asumate de Guvern”. Parlamentarii solicită anularea a trei chestiuni, şi anume  „cu privire la modificarea privind vizibilitatea produselor din tutun, introducerea în regim duty free a mărfurilor accizate şi introducerea taxelor pe resurse naturale”, transmite IPN.

 • Platforma DA cere convocarea Biroului permanent al Parlamentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA cere convocarea Biroului permanent al Parlamentului

  Platforma DA solicită convocarea Biroului permanent al Parlamentului care să decidă reluarea şedinţelor comisiilor permanente şi începerea discuţiilor privind organizarea următoarei şedinţe plenare. Un demers în acest sens a fost depus la secretariatul Parlamentului, transmite IPN.

 • Alexandru Slusari: Sub paravanul micşorării poverii furtului miliardului, se ascund idei meschine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Slusari: Sub paravanul micşorării poverii furtului miliardului, se ascund idei meschine

  Sub paravanul micşorării poverii furtului miliardului, se ascund idei meschine, susţine deputatul Fracţiunii ACUM Platforma DA, Alexandru Slusari. Potrivit parlamentarului, proiectul prin care se propune instituirea unui nou mod de alocare a profitului disponibil pentru distribuire al BNM la venitul bugetului de stat, votat de deputaţi în două lecturi, este „o bombă cu ceas”, transmite IPN.

 • Moţiune simplă repetată împotriva lui Aurel Ciocoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moţiune simplă repetată împotriva lui Aurel Ciocoi

  Deputaţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr au înaintat o moţiune simplă repetată, adresată Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Demersul a fost înaintat Biroului permanent al Parlamentului de către deputatul Alexandru Slusari, vicepreşedinte al partidului,  informează IPN.

 • Alexandru Slusari: Ar fi un gest frumos din partea Maiei Sandu dacă l-ar sprijini la prezidenţiale pe Andrei Năstase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Slusari: Ar fi un gest frumos din partea Maiei Sandu dacă l-ar sprijini la prezidenţiale pe Andrei Năstase

  Vicepreşedintele PPDA, deputatul Alexandru Slusari, e de părere că ar fi un gest frumos din partea liderei PAS, Maia Sandu, dacă aceasta nu va candida la prezidenţiale şi va decide să-l sprijine în alegeri pe Andrei Năstase, după ce preşedintele PPDA s-a retras din cursă în 2016 în favoarea Maiei Sandu. Totuşi, Slusari consideră că acest scenariu este puţin probabil.

 • Alexandru Slusari consideră că Blocul ACUM a cedat prea uşor guvernarea şi că Guvernul Sandu nu trebuia să-şi asume răspunderea pentru Legea Procuraturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Slusari consideră că Blocul ACUM a cedat prea uşor guvernarea şi că Guvernul Sandu nu trebuia să-şi asume răspunderea pentru Legea Procuraturii

  Deputatul PPDA Alexandru Slusari consideră că Blocul ACUM a cedat prea uşor guvernarea către Partidul Socialiştilor şi Igor Dodon. Vicepreşedintele PPDA e de părere că Maia Sandu a procedat incorect când a provocat demiterea Guvernului prin faptul că Executivul şi-a asumat răspunderea pentru Legea Procuraturii.

 • Alexandru Slusari: După prezidenţiale vom avea alegeri parlamentare anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Slusari: După prezidenţiale vom avea alegeri parlamentare anticipate

  Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr nu va mai accepta niciodată o altă coaliţie cu Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, or, în viziunea vicepreşedintelui formaţiunii Alexandru Slusari, PSRM este o anexă pe care preşedintele Igor Dodon o foloseşte ori de câte ori are nevoie.

 • Veaceslav Negruţă bate alarma: Cele mai vestite privatizări s-au făcut în anii electorali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veaceslav Negruţă bate alarma: Cele mai vestite privatizări s-au făcut în anii electorali

  Proprietăţile statului continuă a fi administrate de persoane dubioase care au făcut parte în trecut din anturajul fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc, iar între timp au devenit persoane din anturajul preşedintelui Igor Dodon. Vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Suslari afirmă că schemele de la Metalferos continuă, iar banii vor ajunge pentru campania electorală a preşedintelui Igor Dodon, informează IPN.

 • Alexandru Slusari, despre Guvernul Chicu: 100 de zile de eşecuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Slusari, despre Guvernul Chicu: 100 de zile de eşecuri

  Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari califică actualul Guvern condus de premierul Ion Chicu ca fiind unul „antisocial, al corupţiei, care nu este capabil să deblocheze asistenţa macrofinaciară de la Uniunea Europeană, dar şi care nu a făcut nimic pentru depăşirea consecinţelor fraudei bancare”. Potrivit lui, timp de 100 de zile, acesta a făcut mai multe eşecuri.

 • Cum au evoluat discuţiile PPDA pentru un candidat unic, apartinic, la prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au evoluat discuţiile PPDA pentru un candidat unic, apartinic, la prezidenţiale

  Conducerea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a purtat, pe parcursul săptămânii curente, discuţii cu alte partide referitor la propunerea de a înainta un candidat unic, apartinic, la alegerile prezidenţiale din acest an. Formaţiunile cu care s-a discutat vorbesc mai mult despre pactul de neagresiune, spune vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari.

 • Răspunsul Procuraturii referitor la privatizarea hotelului Codru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răspunsul Procuraturii referitor la privatizarea hotelului Codru

  Nu există dosar penal în cazul privatizării prin concurs comercial a întreprinderii de stat „Complexul hotelier Codru”. Este răspunsul oferit de Procuratura Generală la solicitarea vicepreşedintelui Parlamentului, Alexandru Slusari.

 • Platforma DA insistă pe ideea înaintării unui candidat comun, apartinic, la prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA insistă pe ideea înaintării unui candidat comun, apartinic, la prezidenţiale

  Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr pledează pentru înaintarea, împreună cu partidele de centru-dreapta, a unui candidat apartinic la alegerile prezidenţiale din acest an. În cazul în care formaţiunile nu vor ajunge la un consens, Platforma DA este gata să-şi înainteze propriul candidat. Declaraţiile aparţin vicepreşedintelui formaţiunii, Alexandru Slusari, transmite IPN.

 • Ce spune Alexandru Slusari despre propunerea lui Igor Dodon ca terenurile de lângă Arena Chişinău să fie vândute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune Alexandru Slusari despre propunerea lui Igor Dodon ca terenurile de lângă Arena Chişinău să fie vândute

  Deputatul PPDA Alexandru Slusari a venit cu o reacţie după ce Igor Dodon a spus că statul ar trebui să scoată la vânzare cele 59 de hectare de teren din jurul complexului Arena Chişinău, iar din banii câştigaţi să întoarcă împrumutul de 30 milioane de euro contractat pentru construcţia arenei. Slusari se întreabă cum ar putea să fie tranzacţionat un teren gajat unei firme afiliate companiei care a construit Arena, transmite IPN.

 • PPDA cere explicaţii de la ministrul Economiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PPDA cere explicaţii de la ministrul Economiei

  Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr cere ministrului economiei, Anatol Usatîi, să prezinte, timp de două zile, explicaţii de ce nu a plasat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunţurile de licitaţii pentru drumuri. Potrivit vicepreşedintelui formaţiunii, Alexandru Slusari, ministrul era obligat să facă acest lucru conform Legii cu privire la achiziţiile publice, transmite IPN.

 • PPDA propune o „agendă a cetăţenilor” pentru noua sesiune parlamentară. Ce presupune aceasta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PPDA propune o „agendă a cetăţenilor” pentru noua sesiune parlamentară. Ce presupune aceasta

  Fracţiunea PPDA solicită includerea pe ordinea de zi a primei şedinţe din noua sesiune parlamentară a 19 subiecte care se conţin într-o „agendă a cetăţenilor”. Alexandru Slusari, vicepreşedinte al Parlamentului, a declarat într-o conferinţă de presă, că aceste subiecte „sunt foarte importante pentru cetăţeni, societate, economie, pentru dezvoltarea social-economică, lupta cu corupţia şi reformarea justiţiei” şi a fost consultată cu cetăţenii.

 • Slusari: PPDA încă nu a decis înaintarea lui Mihai Druţă pentru scrutinul parlamentar din circumsctipţia Hânceşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slusari: PPDA încă nu a decis înaintarea lui Mihai Druţă pentru scrutinul parlamentar din circumsctipţia Hânceşti

  Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr îl propune pe Mihai Druţă drept candidat pentru scrutinul parlamentar în circumscripţia nr. 38, Hânceşti, însă nu a decis înaintarea dânsului drept candidat. Asta, pentru că Ion Druţă acceptă înaintarea sa doar dacă are sprijinul mai multor forţe europene şi naţionale. Declaraţii în acest sens au fost făcute de vicepreşedintelui PPDA, Alexandru Slusari, într-o postare pe Facebook.

 • Mihai Druţă este oferta PPDA pentru alegerile parlamentare noi din circumscripţia Hânceşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Druţă este oferta PPDA pentru alegerile parlamentare noi din circumscripţia Hânceşti

  Mihai Druţă este oferta Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr la alegerile parlamentare din circumscripţia nr. 38, Hânceşti. Candidatura vine să fie una „de consolidare a forţelor de dreapta”, a declarat pentru IPN, vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari. El mai spune că o decizie finală privind candidatul urmează a fi luată luni, 20 ianuarie, la Biroul Politic al partidului.

 • Alexandru Slusari: Anunţul SUA îl poate introduce pe Vlad Plahotniuc în baza Interpol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Slusari: Anunţul SUA îl poate introduce pe Vlad Plahotniuc în baza Interpol

  Deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari este de părere că dacă până acum fostul preşedinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc nu a fost introdus în baza de date a Interpolului pentru căutare internaţională, anunţul făcut de Statele Unite ale Americii că nu îi va mai deschide viză ar putea contribui la acest lucru, transmite IPN.