Stiri despre alexandru grumaz

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De la poiana lui Iocan, la cafeneaua geopolitică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la poiana lui Iocan, la cafeneaua geopolitică

  Sâmbătă dimineaţa căutam strada Erou Călin Ion, nr. 19. Am întrebat un şofer, ce descărca oarece lucruri din maşina sa, unde este adresa cu pricina. Nu ştia. Am cotit la stânga şi am nimerit exact în faţa casei, unde era indicat sediul Smart Change Cafe. Şi îmi venea să întreb ca  Moromete: "Ce e mă, de v-aţi adunat aicea?" Dar ştiam că va fi un schimb de opinii, la o cafea, între interlocutori aparte.

 • INTERVIU Generalul Alexandru Grumaz: „Avem o reducere importantă a capacităţii de luptă a armatei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Generalul Alexandru Grumaz: „Avem o reducere importantă a capacităţii de luptă a armatei”

  De atâta agitaţie în apele dezgheţate ale politichiei dâmboviţene, unde mai presus de grijile cetăţeanului de rând contează viitorul politicienilor de strânsură, iar restartarea României, pe plan diplomatic, economic şi militar, pare a fi aidoma cailor verzi, pe pereţii unor lideri trecători, o luare a pulsului realităţilor geopolitice ignorate constituie un remember necesar celor cărora nu le este indiferent viitorul României.

 • INTERVIU Generalul Alexandru Grumaz:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Generalul Alexandru Grumaz:"Situaţia din Asia este similară celei dinaintea primei conflagraţii mondiale"

  Peste puţin timp, anul 2013 se încheie într-un nor de incertitudini pentru Asia. China a instituit unilateral o zonă maritimă de securitate ce irită aliaţii SUA din zonă. Coreea de Nord întăreşte capacitatea de luptă a forţelor sale armate. Forţele aeriene şi cele navale din statele asiatice sunt şi vor fi dotate cu avioane  şi nave de luptă moderne, ca pentru o viitoare confruntare militară de anvergură. Quo vadis, Asia?

 • INTERVIU „Sistemul internaţional construit după Al Doilea Război Mondial nu va mai fi recunoscut în anul 2025”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU „Sistemul internaţional construit după Al Doilea Război Mondial nu va mai fi recunoscut în anul 2025”

  Pregătită din timp, vizita vicepreşedintelui american la Beijing trebuia să se axeze pe relaţiile economice, dar evoluţii surprinzătoare, acum devenite publice, l-au obligat pe Joe Biden să joace rolul de mediator între China, pe de o parte, şi aliaţii Americii din zonă, de cealaltă parte, respectiv Japonia şi Coreea de Sud. Cu ce rezultate?

 • Al Treilea Război Mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Al Treilea Război Mondial

  Războiul Rece s-a încheiat cu 12 ani în urmă. Dar atmosfera care precede Summitul de la Vilnius este marcată de confruntarea dură, puţin publică, între comunitatea euroatlantică, cu principii şi valori democratice deloc negociabile şi arealul răsăritenilor, unde o singură voce stabileşte ce este şi va fi chipurile bine, pentru noii pământeni, gata botezaţi euroasiatici.

 • INTERVIU America nu se va retrage din Orientul Mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU America nu se va retrage din Orientul Mijlociu

  Miza primei zile, a reuniunii liderilor statelor membre ale G20, de la Sankt Petersburg, nu va fi agenda oficială, focalizată pe guvernanţa economică, ci bătălia dintre Barack Obama şi Vladimir Putin. Primul solicitând sprijin pentru o acţiune militară, contra regimului sirian. Al doilea insistând pe găsirea altor soluţii, paşnice, menite a stopa războiul fraticid, care pare a pecetlui dezintegrarea teritorială a Siriei. Ce va urma?

 • Simularea luării unei decizii privind soluţionarea crizei din Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simularea luării unei decizii privind soluţionarea crizei din Siria

  Într-o vreme când majoritatea celor de vârsta lor se bucură de valurile Mării Negre sau de priveliştile minunate ale Munţilor Carpaţi, domniţe şi juni interesaţi de reperele lumii viitoare au optat pentru o experienţă neobişnuită. Numită simplu: un laborator de geopolitică aplicată.

 • INTERVIU De unde vine importanţa strategică a Moldovei pentru NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU De unde vine importanţa strategică a Moldovei pentru NATO

  Invitându-l pe generalul Alexandru Grumaz, liderul unui think tank aparte, cu conexiuni specifice în comunitatea euroatlantică, ca să comenteze afirmaţiile pesimistului de serviciu, George Friedman, la care a asistat, în sediul BNR, am avut parte de o prezentare exhaustivă a unor evoluţii geopolitice viitoare, în care cele două state româneşti contează pe harta lumii - cea de la Pentagon.

 • INTERVIU Cum poate consolida Victor Ponta parteneriatul strategic cu SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Cum poate consolida Victor Ponta parteneriatul strategic cu SUA

  O zi cu un cer senin, iarbă verde şi o intrare absolut normală în interiorul Academiei Navale din Annapolis - ca militari europeni respectaţi în Patria Statuii Libertăţii - sunt reperele primelor clipe libere comune, trăite în compania celui care mi-a acordat un interviu util acelora care vor să înţeleagă, mai bine, spre ce se îndreaptă Statele Unite ale Americii.

Modifică Setările