Stiri despre alexandra dariescu

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Clara Schumann la Ateneu, Gergiev la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clara Schumann la Ateneu, Gergiev la Sala Palatului

  După amiaza de la Ateneu promitea multe. Orchestra de cameră din Basel a lăsat o impresie foarte puternică la finalul Festivalului din 2019 cu un Don Giovanni de clasă, condus de Giovanni Antonini şi având o distribuţie de top. Ádám Fischer e un dirijor foarte mediatizat pe canalul Mezzo TV, dar şi o prezenţă constantă în fosa Operei de Stat din Viena.

 • Alexandra Dariescu: „Nu cred că e mai periculos să fii într-o sală de concert, decât la supermarket. Dar, din păcate, publicul trebuie să fie convins de asta”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandra Dariescu: „Nu cred că e mai periculos să fii într-o sală de concert, decât la supermarket. Dar, din păcate, publicul trebuie să fie convins de asta”

  Alexandra Dariescu, pianistă de origine română stabilită la Londra, impresionează auditoriul şi critica din întreaga lume cu interpretările ei pline de culoare şi prezenţa ei captivantă. Viziunea ei originală în concepţia programelor şi calităţile de antreprenor cultural creativ o personalizează în rândul interpreţilor contemporani.

 • Plaisir d’amour cu
Angela Gheorghiu şi Alexandra Dariescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plaisir d’amour cu Angela Gheorghiu şi Alexandra Dariescu

  O apariţie discografică ce suscită imediat interesul: albumul “Plaisir d’amour” apărut pe 15 noiembrie 2019 la casa britanică Decca, una dintre cele mai importante din lume. Pe copertă: numele a două românce – celebra soprană Angela Gheorghiu şi pianista de 34 ani, Alexandra Dariescu, cu o frumoasă carieră internaţională.

 • „The Nutcracker and I”, cu Alexandra Dăriescu. Ceaikovski multimedia, la Luxemburg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Nutcracker and I”, cu Alexandra Dăriescu. Ceaikovski multimedia, la Luxemburg

  Pianista Alexandra Dăriescu va prezenta duminică, de la ora 17.00, spectacolul multimedia „The Nutcracker and I”, la Cape-Centre des Arts Pluriels Ettelbruck, Luxemburg, în cadrul Festivalului Artelor Europalia, unde România este ţară invitată. Spectacolul, un proiect inovativ şi interactiv, care are o durată de 50 de minute, include momente de pian solo, dans cu o balerină şi animaţie digitală.

 • Festivalul George Enescu (III) Orchestre de excepţie, 

instrumentişti şi cântăreţi renumiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul George Enescu (III) Orchestre de excepţie, instrumentişti şi cântăreţi renumiţi

  Sigur că profilul simfonic rămâne central în programele festivalului, cu toate inserturile lirice. După Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Polish National Radio Sumphony Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, despre care am notat anterior, au urmat la Bucureşti alte importante ansambluri. Nu înseamnă că, în recital sau concert, pe afiş nu au apărut nume de cântăreţi renumiţi sau opere în primă audiţie românească.

 • PORTRET Alexandra Dariescu, pianistă convinsă de
mică: „Când am ajuns în Marea
Britanie, aveam partiturile trase la xerox şi mi s-a spus că e ilegal“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Alexandra Dariescu, pianistă convinsă de mică: „Când am ajuns în Marea Britanie, aveam partiturile trase la xerox şi mi s-a spus că e ilegal“

  Alexandra Dariescu a fost prima femeie pianist din ţară care a cântat la Royal Albert Hall din Londra. De mic copil, Dariescu, acum în vârstă de 34 de ani, a ştiut că vrea să treacă prin viaţă apăsând clapele pianului, fără să regrete, deci, nicio clipă, orele pe care şi le-a petrecut exersând. Pianista va urca pe scena de la Sala Palatului, sâmbătă seara, de la ora 19.30, alături de Orchestra Naţională a Franţei şi dirijorul Ion Marin.

 • Feminin la puterea a 3-a: dirijoarea Tianyi Lu, pianista Alexandra Dariescu şi compozitoarea Nadia Boulanger, pe 29 martie la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Feminin la puterea a 3-a: dirijoarea Tianyi Lu, pianista Alexandra Dariescu şi compozitoarea Nadia Boulanger, pe 29 martie la Sala Radio

  Nu se întâmplă foarte des să vedem o dirijoare pe podiumul de concert! Ultimul eveniment prezentat de Orchestra Naţională Radio în luna martie aduce vineri, 29 martie (19.00), pe scena Sălii Radio două invitate speciale: dirijoarea chineză Tianyi Lu şi pianista de origine română, cu o carieră internaţională de succes, Alexandra Dariescu.

 • INTERVIU Alexandra Dariescu, pianistă: „La 9 ani, când am intrat pe scenă, în sala arhiplină, am alunecat şi am căzut“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Alexandra Dariescu, pianistă: „La 9 ani, când am intrat pe scenă, în sala arhiplină, am alunecat şi am căzut“

  Alexandra Dariescu (34 de ani) a obţinut, după ce-a absolvit liceul în România, o bursă integrală la Conservatorul Regal din Manchester, în Marea Britanie. În acest interviu  povesteşte ce s-a întâmplat până a ajuns pe scenele unor mari săli de concerte precum Royal Albert Hall din Londra – a fost prima femeie pianistă din ţară care a cântat acolo – şi Carnegie Hall din New York.

 • Christian Zacharias şi Vasily Petrenko la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Zacharias şi Vasily Petrenko la Ateneu

  Primăvara a venit brusc în acest an, în Aprilie, aducând cu ea un program de concerte la fel de irezistibile la Ateneul Român. Mai întâi, Filarmonica l-a invitat din nou pe Christian Zacharias, pianist şi dirijor foarte iubit la Bucureşti, în urma unor concerte memorabile de la Festivalul Enescu.

 • European Union Youth
Orchestra, o formaţie pilduitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  European Union Youth Orchestra, o formaţie pilduitoare

  A concertat la Bucureşti, în sala Ateneului Român, iluminată feeric în exterior de Festivalul Spotlight, Orchestra de Tineret a Uniunii Europene. O formaţie constituită în 1976 prin directorul muzical fondator Claudio Abbado, ce actualmente reuneşte forţe din toate cele 28 de state componente.

 • Festivalul se putea încheia aici. Şi aici. Şi aici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul se putea încheia aici. Şi aici. Şi aici

  Să asculţi „Şeherezada” cu inima în palmă, cu inima în gât. Asta nu se poate întâmpla decât atunci când cântă Orchestra Filarmonică din München condusă de Valery Gergiev. Iar mie îmi vine să-i sărut mâna stângă dirijorului acestuia – mâna aceea care se zbuciumă şi care scoate din orchestră culoare, sunet plin şi... inimă.

 • Ada Solomon şi Ion Caramitru, premiaţi la Gala Radio România Cultural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ada Solomon şi Ion Caramitru, premiaţi la Gala Radio România Cultural

  Actorul Ion Caramitru, producătorul de film Ada Solomon şi pianista Alexandra Dariescu sunt câştigătorii celor trei premii speciale ale Galei Radio România Cultural, eveniment care va avea loc pe scena Teatrului Odeon, luni, 20 martie, începând cu ora 19,00.

 • Simfonia „Patetica“, la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonia „Patetica“, la Sala Palatului

  Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, dirijată de Andrew Litton, va interpreta lucrări de Brahms, Grieg şi Ceaikovski. Solistă, în concertul lui Grieg, va fi Alexandra Dariescu.

 • Tânăra pianistă Alexandra Dăriescu, la Festivalul „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânăra pianistă Alexandra Dăriescu, la Festivalul „George Enescu”

  Alexandra Dăriescu (27 de ani), prima pianistă din România care a concertat la Royal Albert Hall din Londra, va urca pe scena Sălii Palatului din Capitală, pe 27 septembrie, de la ora 19.30, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, sub bagheta dirijorului Andrew Litton.

Modifică Setările