Stiri despre alegeri prezidentiale 2014

  2322 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Radu Popa, Adevărul Live: Reforma în PSD nu poate fi făcută de Liviu Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Popa, Adevărul Live: Reforma în PSD nu poate fi făcută de Liviu Dragnea

  Deputatul PSD Radu Popa, care recent a renunţat la funcţia de consilier al premierului, a lansat, miercuri, la Adevărul Live, un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea. Popa îl arată cu degetul pe Dragnea pentru pierderea alegerilor prezidenţiale şi susţine că acesta nu este omul potrivit pentru a reforma partidul.

 • Alte timpuri, alte adversităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alte timpuri, alte adversităţi

  Este firesc sau normal ca în timpul campaniei electorale să apară serii de adversităţi, distribuite în jurul adversităţii centrale dintre cei doi candidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Cu acel prilej a fost evidentă asimetria stilistică a celor doi oponenţi.

 • Udrea: Alegerea lui Iohannis în funcţia de preşedinte, cu totul întâmplătoare. Avem multe de făcut: revizuirea Constituţiei, o nouă lege electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Udrea: Alegerea lui Iohannis în funcţia de preşedinte, cu totul întâmplătoare. Avem multe de făcut: revizuirea Constituţiei, o nouă lege electorală

  Preşedintele PMP, Elena Udrea, nu este deloc încrezătoare în şansele lui Klaus Iohannis de a schimba România şi critică echipa pe care şi-a construit-o preşedintele. Printre obiectivele politice ale PMP în anul politic 2015 se numără revizuirea Consituţiei, schimbarea legii electorale, proiecte politice care coincid cu cele prezentate de PNL.

 • Bilă neagră pentru preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilă neagră pentru preşedinte

  În buna tradiţie liberală, cum ajunge cineva mai mare peste ceva, cum pune o fătucă, o doamnă sau ce o mai fi, pe cel dintâi post în comunicarea publică, din instituţia ce, vezi Doamne, era prăfuită de atâta conservatorism şi a venit lumina unei necunoscătoare, ca să facă ordine taman în domeniul unde nici nu ştie unde sunt andrelele, darmite ghemul...lucrului bine făcut.

 • Iertaţi-ne, domnule preşedinte! Cu pensia de 4 lei, doar perdele grena i-am putut lua tovarăşei Tatiana, la Palat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iertaţi-ne, domnule preşedinte! Cu pensia de 4 lei, doar perdele grena i-am putut lua tovarăşei Tatiana, la Palat

  Domnule preşedinte Iohannis, vă scrie o votantă. Una dintre milioanele de români care au crezut, acum vreo lună şi ceva, că şi-au luat ţara înapoi. Care au crezut, poate mai mult decât o fac toţi cei care îşi aranjează acum fotoliile prin Palat, că scapă, în sfârşit! de baroni, de mafioţi, de ipocriţi, de mincinoşi, de parveniţi, de hoţi şi de slugoi, care ne-au jefuit până şi sufletele un sfert de veac.

 • ZIUA „IOHANNIS“: Cele 24 de ore în care un german moderat a ajuns preşedintele tuturor românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ZIUA „IOHANNIS“: Cele 24 de ore în care un german moderat a ajuns preşedintele tuturor românilor

  Următorul text este retrasarea unei zile. Pe 16 noiembrie 2014, un candidat atipic, german, protestant şi zgârcit cu vorbele devenea preşedintele României şi, dintr-odată, omul anului. Acesta este traseul său din acele 24 de ore, de la primele momente, petrecute în linişte la Sibiu, până la cele din baia de mulţime euforică, în noapte, la kilometrul 0 al Capitalei.

 • Minciuna merge mai departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minciuna merge mai departe

  După ce a plagiat o lucrare de doctorat, susţinând apoi că are o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care i-ar dovedi nevoinovăţia, Victor Ponta continuă să ne ia de proşti venind cu încă o serie de aberaţii: renunţarea la titlul de doctor şi emiterea unei ordonanţe care să legalizeze post factum această făcătură. Asta nu ar fi adus vreo plus cunoaştere în perceperea sa dacă nu ar fi intervenit noul „Pop”, actualul Minstru de resort.

 • Controversele anului politic 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Controversele anului politic 2014

  Destrămarea USL-ului, alegerile europarlamentare, arestările DNA-ului şi alegerile prezidenţiale au făcut din 2014 un an demn de trecut în manualele de istorie, cu mult material pentru cărţile de ştiinţe politice şi comunicare politică.

 • Anul Diasporei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul Diasporei

  Cred că nu e deloc exagerat dacă, într-o încercare de definire printr-o singură sintagmă, a anului 2014, am spune că acesta a fost unul al Diasporei.

 • Decembrie. Poveste de iubire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decembrie. Poveste de iubire

  Ne vrem, fiecare, felia noastră de tort din preşedintele Klaus Iohannis. Ne alintăm că am suflat în lumînări primii, vizionari un pic înaintea celorlalţi. Suntem iohannisieni, mai legitimi decît cei legitimi. La 25 de ani de la revoluţie, intervalul tuturor exaltărilor scoate la lumină o poveste de iubire.

 • VIDEO Iohannis şi greul din faţa românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Iohannis şi greul din faţa românilor

  Nu ştiu să existe scurtături spre fericirea unei naţiuni. Drumul către libertate şi prosperitate durează şi e anevoios. România lui Iohannis va avea mult de lucru. Şi nu va avansa fără prepetuarea presiunii reformiste.

 • Vicepreşedinte AEP, Marian Muhuleţ: În mai puţin de 6 luni vom spune dacă au fost voturi ilegale la alegerile prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vicepreşedinte AEP, Marian Muhuleţ: În mai puţin de 6 luni vom spune dacă au fost voturi ilegale la alegerile prezidenţiale

  Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleţ, a afirmat marţi că au început verificările în ceea ce priveşte listele electorale de la alegerile prezidenţiale din 2014, iar rezultatele vor fi prezentate în mai puţin de şase luni, precum şi faptul că arhiva a fost predată la AEP în urmă cu două săptămâni, potrivit Agerpres.

 • Şansa lui Iohannis:
guvern minoritar susţinut de DNA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şansa lui Iohannis: guvern minoritar susţinut de DNA

  Victoria lui Iohannis din 16 noiembrie schimbă deja lucruri care păreau imposibil de mişcat  în România. Pentru prima oară după foarte mulţi ani, românii spun că ţara se îndreaptă într-o direcţie bună.

 • Aleşii se încurcă în propriul vot. Comisia Juridică trimite ordonanţa lui Dragnea în plen fără raport
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aleşii se încurcă în propriul vot. Comisia Juridică trimite ordonanţa lui Dragnea în plen fără raport

  Plenul Senatului va decide astăzi dacă va adopta sau dacă va respinge Ordonanţa de Urgenţă 55, care a permis aleşilor locali ca pentru o perioadă de 45 de zile să treacă în rândurile altui partid. Deşi votul din Senat nu mai are, practic, nicio valoare, pentru că ordonanţa şi-a produs total efectele, senatorii se fac în continuare de râs.

 • Asumarea lui Ponta,
asomarea PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asumarea lui Ponta, asomarea PSD

  Întors din vacanţa posttraumatică, Ponta a dovedit că nimic nu s-a schimbat în comportamentul său, fapt dovedit de acţiunile întreprinse în partid şi de declaraţiile date cu prilejul revenirii sale în singurele locuri ce îi oblojesc narcisismul şi îl fac să se simtă bărbat: studiourile de televiziune.

 • Sever Voinescu: Provocări la care Biserica nu răspunde bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sever Voinescu: Provocări la care Biserica nu răspunde bine

  Acum două săptămîni, am scris aici despre umilirea Bisericii de către şefii locali din PSD. Înregistrările apărute în campania electorală cu baronul roşu de Satu-Mare, care trimitea literalmente la dracu’ pe preoţii şi preotesele care nu-i aduceau voturi pentru Ponta, m-au durut, m-au ofensat, m-au revoltat. Pare-se că pe mine mai mult decît pe înalţii ierarhi BOR.

 • INFOGRAFIE Sondaj: Românii au devenit brusc mai optimişti după alegeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Sondaj: Românii au devenit brusc mai optimişti după alegeri

  După alegerile prezidenţiale, românii au devenit, în mod spectaculos, mult mai entuziaşti în ceea ce priveşte viitorul ţării – arată un barometru INSCOP realizat la comanda ziarului „Adevărul“, sondaj care „măsoară“ şi „efectul diaspora“ asupra rezultatului votului.

 • Trădarea
social-democraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trădarea social-democraţiei

  Criza economică şi socială nu a avantajat deloc social-democraţia europeană. Dimpotrivă, i-a accentuat vulnerabilităţile, aruncând stânga moderată într-o gravă criză de identitate. Rezultatele confirmă impresia de confuzie ideologică şi de acţiune inadecvată. Derapajele populist-autoritariste din România şi Bulgaria şi arestarea ex-premierului portughez Jose Socrates sunt cele mai recente tuşe ale tabloului acestei fundături dezolante.

 • Năstase: Nu s-au pierdut alegerile din cauza lui Iliescu. Aceste comentarii nu au făcut decât să-l victimizeze. Ar trebui un Congres rapid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Năstase: Nu s-au pierdut alegerile din cauza lui Iliescu. Aceste comentarii nu au făcut decât să-l victimizeze. Ar trebui un Congres rapid

  Fostul lider al PSD, Adrian Năstase, s-a râzgândit şi crede că un Congres al PSD trebuie să aibă loc cât mai curând, nu în primăvară, aşa cum a decis actuala conducere a partidului. Fostul premier mai spune că PSD nu a pierdut alegerile prezidenţiale din cauza fostului preşedinte Ion Iliescu, acesta fiind o victimă al comentariilor care s-au făcut pe marginea vinei pe care o poartă.

 • A pierdut Ponta pentru că e Iliescu comunist?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A pierdut Ponta pentru că e Iliescu comunist?

  Răfuielile din PSD s-au soldat până acum cu trei excluderi din partid, o demisie, şi câteva suculente emisiuni în care super-starul Marian Vanghelie şi-a jucat cu brio rolul.

 • Noul
anticomunism şi Ion Iliescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul anticomunism şi Ion Iliescu

  PSD s-a autocolonizat cu discursul dreptei şi se flagelează în public pentru că ar fi de stânga. În realitate nu este şi de aceea nu a reuşit să mobilizeze la urne mai mult decât electoratul pe care-l pot strânge baronii locali şi care, dacă ne uităm pe structutra votului, a fost creat de Ion Iliescu.

Modifică Setările