Stiri despre alegeri prezidentiale 2014 turul doi

  232 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Valul: semnalul dat de electorat la alegerile prezidenţiale şi miza gestionării lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valul: semnalul dat de electorat la alegerile prezidenţiale şi miza gestionării lui

  La ultimul referendum ne-am numărat şi-am ieşit 19 milioane. Cu toate acestea, pe 2 şi 16 noiembrie am fost tot peste 18 milioane pe listele electorale. Dacă adăugăm şi faptul că din 3 - 5 milioane de români aflaţi în străinătate au votat doar aproximativ 400 de mii, iar în total au votat aproape 12 milioane de cetăţeni, n-ai cum să nu te întrebi dacă a mai rămas cineva care ar fi putut vota şi n-a făcut-o în turul II al alegerilor prezidenţiale.

 • Cuvintele care au pierdut alegerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuvintele care au pierdut alegerile

  Despre forţa tăcută a maselor, care se transformă în delir, s-au scris teancuri de cărţi. Cei care ar fi trebuit să le citească sau să înţeleagă ceva din ele sunt cei din echipa lui Victor Ponta. Fascinaţi de propriile convingeri şi planuri, au aruncat nesăbuit  cuvinte, care s-au întors împotriva lor în ziua votului din turul doi. Klaus Iohannis merge la Cotroceni şi datorită faptului că Victor Ponta a vorbit de multe ori fără să gândească.

 • Guest post: Cum arată profilul socio-demografic al electoratului lui Iohannis şi Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guest post: Cum arată profilul socio-demografic al electoratului lui Iohannis şi Ponta

  Am văzut foarte multe reacţii la adresa Exit-Poll-urilor realizate de diferite institute în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Din păcate, unele reacţii aruncă în derizoriu aceste rezultate, în funcţie de afinităţile electorale pe care le au cei care sunt „iniţiatorii” acestor reacţii. Mi se pare o greşeală imensă să jigneşti munca câtorva sute de oameni doar pentru că nu îţi convin ţie rezultatele.

 • Băiatul dintr-o fotografie de ziar. Miracolul celor 54,50%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băiatul dintr-o fotografie de ziar. Miracolul celor 54,50%

  Ziua aceea, când ajungi la redacţie cu ochii mici, după ce te despărţiseşi greu de ea în puterea nopţii, după ediţia a doua. Ceva a fost astăzi diferit, dincolo de nevoia de o cafea mare şi neagră, înainte de şedinţa de sumar.

 • Bumerangul care l-a doborât pe Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bumerangul care l-a doborât pe Victor Ponta

  Iniţial am vrut să intitulez aceste consideraţii altfel, dar mi-am zis că nu e frumos. În text însă am să-l includ.. Am vrut să pun titlul „Prostia se plăteşte”. Prostia lui Ponta a fost bumerangul care s-a întors împotriva lui. Că nu poţi să consideri altfel. Cineva care, în primul tur are cu 10 la sută mai mult decât contracandatul lui şi reuşeşte să piardă, este un prost.

 • FOTO Poporul nu greşeşte niciodată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Poporul nu greşeşte niciodată

  Acestea au fost cuvintele cu care candidatul alianţei PSD, PC, UPNR, dl. Victor Viorel Ponta, şi-a recunoscut duminică seara, cu puţin timp înainte de ora 24, înfrângerea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

 • „Der Spiegel”, despre Iohannis: „Singur împotriva Mafiei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Der Spiegel”, despre Iohannis: „Singur împotriva Mafiei”

  „Împotriva unei campanii murdare de defăimare şi a corupţiei: Klaus Iohannis a câştigat alegerile, deşi post-comuniştii au încercat să-l oprească prin orice mijloace. Acum, politicianul de etnie germană poate da ţării o perspectivă”, scrie publicaţia germană „Der Spiegel” în ediţie electronică.

 • Alegerile continuă. Alegem până la capăt?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile continuă. Alegem până la capăt?

  E o victorie ca o reclamaţie reuşită la Protecţia Consumatorului. Unii au depus reclamaţia cu ură şi îndârjire, alţii cu dezolare sau resemnare, mai niciunul cu speranţa bazată pe încrederea în propria putere. Nici nu ai cum, după ce 25 de ani am primit făină mucegăită şi ulei rânced la preţ de caviar. Într-o singură zi, maeştrii publicităţii politice s-au trezit cu mizeriile depuse la uşă şi cu perspectiva falimentului total.

 • Concluziile invinşilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concluziile invinşilor

  1. Daca majoritatea vrea altfel, nu poti decat sa te ridici respectuos si sa o saluti. Sa crezi in continuare in democratie si sa mergi mai departe.

 • Dragnea: Victor Ponta nu va demisiona din funcţia de prim-ministru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragnea: Victor Ponta nu va demisiona din funcţia de prim-ministru

  Victor Ponta nu-şi va da demisia din funcţia de prim-ministru, a declarat, duminică seară, preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, la scurt timp după ce premierul şi-a recunoscut înfrângerea în faţa lui Klaus Iohannis.

 • Bonjour tristesse, sunt Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bonjour tristesse, sunt Victor Ponta

  Pentru milioane de români a fost o noapte istorică. Pentru Victor Ponta a fost o cină tristă în familie şi, poate, momentul recunoaşterii propriei imposturi. O impostură care a început în urmă cu mulţi ani, cu întrebarea mamei sale: “Pentru asta am mâncat noi bătaie pe 13 iunie 90?”.

 • Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 turul doi: situaţia pe judeţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 turul doi: situaţia pe judeţe

  Spre deosebire de primul tur al alegerilor prezidenţiale, când Klaus Iohannis a obţinut mai multe procente decât Victor Ponta în doar 12 judeţe ale ţării, mai cu seamă în Banat şi Ardeal, de data aceasta candidatul ACL l-a surclasat pe candidat PSD-UNPR-PC, în 20 de judeţe, inclusiv din Moldova.

 • De ce a pierdut Victor Ponta alegerile?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a pierdut Victor Ponta alegerile?

  S-ar părea că în cadrul PSD s-a constituit o tradiţie ca preşedinţii acestui partid să piardă alegerile care par deja câştigate. Ce factori au contribuit la ultima contraperformanţă a acestui partid?

 • AFP, despre victoria lui Iohannis: „Parcursul atipic al «germanului de Transilvania» devenit preşedinte”. Presa germană: „O surpriză”, „O senzaţie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AFP, despre victoria lui Iohannis: „Parcursul atipic al «germanului de Transilvania» devenit preşedinte”. Presa germană: „O surpriză”, „O senzaţie”

  „Denigrat de adversari din cauza originilor germane, Klaus Iohannis a creat surpriză câştigând scrutinul prezidenţial din România”, scrie Agenţia France Presse (AFP), comentând primele rezultate ale turului doi al alegerilor, în timp ce presa germană descrie victoria lui Iohannis la prezidenţiale drept „o surpriză”, „o victorie istorie” şi chiar „o senzaţie”.

 • PSD trebuie să „scape” urgent de Ponta!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD trebuie să „scape” urgent de Ponta!

  Dacă PSD mai are vreo urmă de instinct de conservare trebuie să-l „execute” urgent pe Ponta. Ion Iliescu spunea acum câteva zile, conform unor surse:  „Aţi creat un monstru. Să nu uitaţi ce vă spun, dacă pierdeţi alegerile, partidul se va pulveriza. Nimeni nu vă va mai ierta!”.

 • Un român verde, din America
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un român verde, din America

  La ora când apare această postare, s-au  inchis urnele pentru românii din München, care de alaltaieri stăteau la coadă, cu periuṭele de dinṭi în mână (că nu se ṣtie cât de lungă poate fi aṣteptarea), pentru a reuṣi să-ṣi exercite dreptul la vot, în turul al II-lea al alegerilor prezidenṭiale din 2014. Dar cozile au continuat la Paris, la Londra si în Spania pina la inchiderea urnelor, in unele locuri insotite si de gaze lacrimogene.

 • România şi-a depăşit graniţa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România şi-a depăşit graniţa!

  România a devenit mai mare! Abia acum, odată cu alegerile prezidenţiale, diaspora a început să existe şi în percepţia publică şi, mai ales, în calcule electorale ale politicienilor mioritici. E un miros de euro-geneza a cetăţenilor români, cu ceva entuzism şi subeictivsm personal!

Modifică Setările