Stiri despre alegeri parlamentare

  907 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Candu: Data viitoarelor parlamentare ar putea fi stabilită în două săptămâni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Candu: Data viitoarelor parlamentare ar putea fi stabilită în două săptămâni

  Data în care se vor desfăşura următoarele alegeri parlamentare ar putea fi stabilită de legislativ în următoarele două săptămâni. Preşedintele legislativului, Andrian Candu, speră că acest lucru se va întâmpla în sesiunea actuală a Parlamentului pentru a-i oferi timp Comisiei Electorale Centrale pentru pregătiri. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatol Golea” de la RTR Moldova, transmite IPN.

 • Dorin Chirtoacă: Trebuie să ne unim forţele pentru următoarele parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorin Chirtoacă: Trebuie să ne unim forţele pentru următoarele parlamentare

  Partidele proeuropene şi cele unioniste trebuie să-şi unească forţele pentru a ridica poporul la următoarele alegeri şi pentru a obţine victorie. De această părere este prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. Potrivit politicianului, PL, împreună cu Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi alte partide care vor dori, trebuie să creeze o mişcare antiregim, transmite IPN.

 • PSRM începe pregătirile pentru alegerile parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM începe pregătirile pentru alegerile parlamentare

  Partidul Socialiştilor începe pregătirile pentru alegerile parlamentare. La şedinţa Consiliului Republican al formaţiunii, care s-a desfăşurat sâmbătă, 16 iunie, a fost adoptată hotărîrea cu privire la organizarea procedurii de votare prealabilă (primaries) în rândul organizaţiilor teritoriale ale PSRM, pentru a înainta candidaţii partidului pe circumscripţii electorale la alegerile parlamentare, transmite IPN.

 • De ce vrea
Plahotniuc să păcălească UE?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce vrea Plahotniuc să păcălească UE?

  După ce a reuşit să îşi pună un preşedinte pro-putinist şi un adversar declarat al UE (Igor Dodon), oligarhul Vladimir Plahotniuc se află într-o situaţie delicată în contextul alegerilor parlamentare din această toamnă.

 • USR a câştigat procesul împotriva Autorităţii Electorale. Câţi bani vor fi rambursaţi formaţiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR a câştigat procesul împotriva Autorităţii Electorale. Câţi bani vor fi rambursaţi formaţiunii

  Uniunea Salvaţi România  (USR) a câştigat, pe fond, procesul pe care l-a intentat Autorităţii Electorale Permanente (AEP), instituţie care în februarie 2017 a decis să ramburseze formaţiunii doar o parte din banii pe care i-a cheltuit în campania electorală de la ultimele alegeri pentru Parlament. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu e definitivă, AEP putând face recurs.

 • Despre victoria în alegerile din Ungaria a partidului lui
Viktor Orbán
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre victoria în alegerile din Ungaria a partidului lui Viktor Orbán

  Euforia Sărbătorilor Pascale şi zilele libere aferente acestei mari sărbători a creştinătăţii, modificările, chiar o anumită relaxare intervenite în grilele de programe ale puţinelor Televiziuni de ştiri serioase care încă mai funcţionează pe teritoriul României au făcut ca românii să nu fie conectaţi aşa cum se cuvenea la dinamica alegerilor parlamentare din Ungaria.

 • Alegeri parlamentare în Ungaria: Viktor Orban, favorit pentru un nou mandat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri parlamentare în Ungaria: Viktor Orban, favorit pentru un nou mandat

  Viktor Orban, prim-ministrul naţionalist de dreapta, este favorit pentru un al treilea mandat în alegerile parlamentare de duminică, după ce a înregistrat două victorii răsunătoare în 2010 şi 2014. Votanţii maghiari vor alege 199 de membri în Parlament, într-o singură rundă de alegeri.

 • Românii, chemaţi la vot în mai 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, chemaţi la vot în mai 2019

  Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfăşura între 23 şi 26 mai 2019, conform unei decizii adoptate marţi, la Bruxelles, de miniştrii afacerilor europene din statele membre ale Uniunii Europene, transmit AFP şi dpa.

 • Victor Ciobanu: Alegerile locale sunt o repetiţie a scrutinului parlamentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ciobanu: Alegerile locale sunt o repetiţie a scrutinului parlamentar

  Alegerile locale noi reprezintă o repetiţie generală pentru scrutinul parlamentar din toamna acestui an. De această părere este analistul Victor Ciobanu, exprimată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV. Analistul consideră că alegerile locale noi sunt foarte importante sub aspect politic, transmite IPN.

 • Dionis Cenuşă: După parlamentare vor
exista cel puţin trei scenarii postelectorale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dionis Cenuşă: După parlamentare vor exista cel puţin trei scenarii postelectorale

  Mai mulţi factori vor determina scenariile postelectorale după scrutinul prognozat pentru decembrie 2018, scrie politologul Dionis Cenuşa într-un articol semnat pentru IPN. În primul rând, situaţia va fi influenţată de numărul exact de mandate pe care le vor obţine Socialiştii, Democraţii şi tandemul PAS-Platforma DA, scrie politologul.

 • Adevărul Live: Anatol Şalaru, despre şansele unioniştilor în alegerile din Chişinău şi despre „războiul“ declaraţiilor de unire şi antiunire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Anatol Şalaru, despre şansele unioniştilor în alegerile din Chişinău şi despre „războiul“ declaraţiilor de unire şi antiunire

  Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, a fost invitatul emisiunii Adevărul Live Moldova de luni, 5 martie. Am vorbit cu fostul ministru al Apărării de la Chişinău despre şansele unioniştilor de a câştiga şefia Capitalei în alegerile anticipate, despre valul declaraţiilor de unire şi antiunire semnate de autorităţile locale din Moldova, dar şi despre alte subiecte de actualitate.