Stiri despre alegeri parlamentare

  933 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce e imposibil să avem
alegeri anticipate concomitent cu alegerile prezidenţiale. Cioloş n-a citit
Constituţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e imposibil să avem alegeri anticipate concomitent cu alegerile prezidenţiale. Cioloş n-a citit Constituţia

  La Adevarul Live, Dacian Cioloş a cerut Opoziţiei să forţeze trântirea Guvernului Dăncilă, apoi, în toamnă, să fie organizate alegeri anticipate în acelaşi timp cu alegerile prezidenţiale. Planul lui Cioloş este blocat chiar de Constituţie: anul acesta pot fi organizate alegeri anticipate cel mai târziu în luna iunie, un scenariu oricum utopic

 • De ce acţionează PSD în interesul Kremlinului de a federaliza Republica Moldova. Interviu cu sociologul Nicolae Ţîbrigan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce acţionează PSD în interesul Kremlinului de a federaliza Republica Moldova. Interviu cu sociologul Nicolae Ţîbrigan

  Susţinerea financiară şi ajutorul politic din plenul comunitar pe care guvernarea de la Bucureşti le oferă democraţilor oligarhului Vladimir Plahotniuc de la Chişinău sprijină interesul strategic al Kremlinului de federalizare a Republicii Moldova şi de anulare definitivă „a drumului european“, a declarat, într-un interviu pentru Jurnaliştii.ro, sociologul Nicolae Ţîbrigan.

 • Republica Moldova şi cei „4 călăreţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova şi cei „4 călăreţi“

  Toate alegerile parlamentare de la Chişinău, începând din 1990 şi până în prezent, s-au desfăşurat sub logica „pe marginea prăpastiei“. La ora actuală, Republica Moldova riscă să devină „Venezuela Europei“ şi nu „Noua Elveţie“. Unica sansa reala la un viitor cert si sigur este Unirea cu România!

 • Demiterea lui Dodon, o nouă manevră electorală cu iz de scandal a lui Plahotniuc?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demiterea lui Dodon, o nouă manevră electorală cu iz de scandal a lui Plahotniuc?

  Situaţia politică de la Chişinău a devenit fluidă în contextul apropierii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Astfel, că scandalurile şi complicităţile de tot felul întregesc un tablou politic sumbru, marcat de jocurile de culise dintre Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon, după ce oamenii "oligarhului cel bun" au dat drumul pomenilor electorale şi al promisiunilor de tot felul.

 • Adevărul Live. Sergiu Mocanu, despre ideea ca opoziţia să boicoteze alegerile parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Sergiu Mocanu, despre ideea ca opoziţia să boicoteze alegerile parlamentare

  Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, este invitatul emisiunii „Adevărul Live Moldova” de luni, 12 noiembrie. Ex-deputatul oferă mai multe detalii despre propunerea formaţiunii sale ca alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 să fie boicotate de toate forţele politice care se declară împotriva preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

 • PLDM propune reintroducerea cotei de validare a alegerilor parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PLDM propune reintroducerea cotei de validare a alegerilor parlamentare

  Deputaţii fracţiunii PLDM propun readucerea în Codul Electoral a prevederii potrivit căreia scrutinul este considerat validat pe circumscripţie, dacă participă cel puţin 1/3 din numărul total de alegători. O iniţiativă legislativă în acest sens a fost înregistrat la secretariatul Parlamentului, transmite IPN.

 • Alegeri în ţara fără guverne monocolore
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri în ţara fără guverne monocolore

  În 2013, scrutinul legislativ a fost câştigat de partidul creştin-social, al cărui lider ocupase poziţia de premier vreme de 18 ani şi 10 luni. Ocupanţii următoarelor trei locuri – democraţii, laburiştii şi verzii – s-au aliat şi au format o majoritate. Şeful formaţiunii cu cea mai puternică fracţiune parlamentară devenea un an mai târziu preşedintele Comisiei Europene. Aţi ghicit probabil că vorbesc despre Luxemburg.

 • Partidele tradiţionale pierd teren în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidele tradiţionale pierd teren în Europa

  Peisajul politic se schimbă tot mai mult în contextul în care formaţiunile consacrate nu mai reuşesc să-şi convingă alegătorii, care vor soluţii concrete.

 • VIDEO Adevărul Live. Anatol Şalaru, despre rolul lui Traian Băsescu în alegerile parlamentare de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Adevărul Live. Anatol Şalaru, despre rolul lui Traian Băsescu în alegerile parlamentare de la Chişinău

  Preşedinele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, este invitatul de luni, 8 octombrie, ora 20.00, al emisiunii „Adevărul Live Moldova”. Ex-ministrul Apărării va vorbi despre probabilitatea ca fostul preşedinte al României Traian Băsescu, sub o formă sau alta, să fie implicat în procesul electoral de la Chişinău în contextul alegerilor din 24 februarie 2019.

 • Dodon: După alegerile parlamentare ordinare ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon: După alegerile parlamentare ordinare ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate

  După alegerile parlamentare ordinare, planificate pentru februarie 2019, ar putea avea loc şi alegeri parlamentare anticipate. Acest lucru s-ar putea întâmpla în cazul în care nu se va ajunge la un consens privind crearea unei coaliţii în următorul legislativ. Declaraţia aparţine preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite IPN.