Stiri despre alegeri moldova

  382 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Guvernul Plahotniuc sau gubernia
Rusiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Plahotniuc sau gubernia Rusiei?

  Oricât ar părea de straniu, odată ce au fost arse punţile, apele tulburi ale politicii transbâciene încep să se limpezească. Părtaşii anticipatelor şi-au dat arama pe faţă, demonstrând că după (dar mai ales fără) ei la guvernare poate veni măcar şi potopul. Sunt dispuşi să arunce pruncul integrării europene cu tot cu apa murdară din covată, fără să-şi asume condiţia de lăuză nespălată.

 • Alegerile locale din Moldova, în cifre. Localităţile unde primarul a câştigat la o diferenţă de câteva voturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile locale din Moldova, în cifre. Localităţile unde primarul a câştigat la o diferenţă de câteva voturi

  Alegerile locale generale desfăşurate în Republica Moldova pe 14/28 iunie 2015 au demosntrat încă o dată că fiecare vot contează. În mai multe localităţi primăria a fost câştigată de candidatul care a obţinut cu trei, două sau chiar un vot mai mult faţă de al doilea clasat. Asociaţia Promo-Lex prezintă mai multe astfel de curiozităţi din timpul scrutinului local.

 • Aleşii moldovenilor: proeuropeni, dar penali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aleşii moldovenilor: proeuropeni, dar penali

  Primul tur al alegerilor locale din Republica Moldova a marcat o victorie  a partidelor proeuropene, însă a adus sau confirmat în funcţii edili care au probleme cu legea.

 • Ruleta rusească: Iohannis şi Lukoil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruleta rusească: Iohannis şi Lukoil

  Misteriosul personaj-cheie al alegerilor din Republica Moldova, Renato Usatîi, nu este un venetic în sferele puterii, ci are conexiuni de rudenie care duc către afacerile ruseşti din România şi către actualul preşedinte ales al României. Şi nu orice rudenie: sora şi soţia lui Usatîi, ambele implicate în afaceri strategice la Bucureşti.

 • Analiza rezultatelor din Republica Moldova: MARILE ILUZII
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiza rezultatelor din Republica Moldova: MARILE ILUZII

  România nu a pierdut alegerile în Republica Moldova: nici măcar nu a participat la ele. Ceea ce societatea civilă unionistă susţine de ani buni despre gestionarea problemei Basarabiei se adevereşte: politicienii duplicitari şi corupţi, iluzia integrării europene ca stat independent şi renunţarea la promovarea României ca Ţară-mamă, au făcut ca 2014 să ne găsească în acelaşi loc în care eram la alegerile din 2009.

 • Sângele apă nu se face!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sângele apă nu se face!

  La 96 de ani de la citirea Proclamaţiei de la Alba Iulia, care a consfinţit unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, ţara noastră a ales calea occidentului, a stabilităţii instituţionale, jucând un rol strategic pro-Europa şi pentru românii de peste Prut.

 • Scrisoare către CTP: Aţi căzut în capcana judecăţilor superficiale!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare către CTP: Aţi căzut în capcana judecăţilor superficiale!

  Alegerile din Republica Moldova aprind discuţiile din spaţiul public legate de viitorul acestei foste republici sovietice. O scrisoare deschisă adresată de către expertul economic Petrişor Peiu lui Cristian Tudor Popescu despre beneficiile economice care le va aduce Unirea pune gaz pe focul dezbaterii, iar declaraţiile Ministrului de Externe german, acordate ziarului Bild confirmă: Republica Moldova nu va intra prea curând în Uniunea Europeană.

 • Alegeri în Basarabia: Plouă, plouă, babele se ouă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri în Basarabia: Plouă, plouă, babele se ouă

  Cugetă şi acţionează ca şi când Ţara ar fi reîntregită, ne îndeamnă permanent fostul premier basarabean Mircea Druc. Batjocoriţi de politicieni şi confuzaţi de o permanentă tranziţie (ca şi cum am fi acelaşi stat), cetăţenii de peste Prut au fost bombardaţi săptămâna aceasta cu mesaje disperate de a ieşi la vot. Calculul e simplu:dacă oamenii se mobilizează şi merg la vot, câştigă vectorul vestic, dacă nu, cel estic...

 • REPORTAJ Găgăuzia, singurul loc în care oamenii chiar cred în unirea dintre România şi Moldova. Cum i-a speriat „preşedintele care uneşte” pe găgăuzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ Găgăuzia, singurul loc în care oamenii chiar cred în unirea dintre România şi Moldova. Cum i-a speriat „preşedintele care uneşte” pe găgăuzi

  „Gaspadin Ponta a zis că în 2018 va fi preşedinte şi al românilor, şi al moldovenilor. Adunarea Populară a Găgăuziei i-a răspuns că «Atunci înseamnă că, din 2018, Găgăuzia va fi în sfârşit independentă»”, râde un deputat găgăuz. Dacă la Bucureşti şi Chişinău unirea este cel mult o temă de campanie, la Comrat oamenii se folosesc de gargara unionistă pentru a-şi cere independenţa de Moldova. Independenţă care vine tot de la „mama Rusia”.

 • Republica Moldova, indecisă între Rusia şi Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova, indecisă între Rusia şi Europa

  Cetăţenii Republicii Moldova sunt încă indecişi între Rusia şi Europa, se arată într-un sondaj IMAS realizat în perioada 8-19 noiembrie, pe un eşantion de 1.128 de persoane.

 • Democraţii lui Marian Lupu fac jocurile în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţii lui Marian Lupu fac jocurile în Republica Moldova

  Ultimele rezultate parţiale la alegerile parlamentare de peste Prut i-au plasat cel mai bine pe comuniştii lui Voronin şi pe democrat-liberalii lui Filat. Asul pentru care se luptă cele două formaţiuni este Partidul Democrat, condus de ex-comunistul Marian Lupu, fără de care orice alianţă de guvernare este scoasă din calcul.

 • CLUJ: Rezultatele alegerilor parlamentare din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CLUJ: Rezultatele alegerilor parlamentare din Moldova

  1.345 de cetăţeni moldoveni şi-au exprimat dreptul de vot la secţia nr. 353, deschisă în incinta Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Cei mai mulţi au votat cu partidul actualului prim-ministru moldovean.

 • Moldovenii din Cluj au ieşit la vot
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldovenii din Cluj au ieşit la vot

  Aproximativ 90 de cetăţeni ai Republicii Moldova au votat, duminică, până la ora 9.00, la secţia de votare nr. 353 deschisă la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, pentru alegerea membrilor Parlamentului de la Chişinău, în cadrul alegerilor anticipate.

Modifică Setările