Stiri despre alegeri moldova 2010

  75 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Chişinău: Marţi se convoacă Parlamentul nou-ales
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinău: Marţi se convoacă Parlamentul nou-ales

  Parlamentul nou-ales se va convoca, marţi, 28 decembrie, în prima sa şedinţă. Sâmbătă, 24 decembrie, preşedintele interimar Mihai Ghimpu a semnat decretul de constituire a Parlamentului.

 • Chişinău: Alegerile parlamentare de la 28 noiembrie au fost validate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinău: Alegerile parlamentare de la 28 noiembrie au fost validate

  După cinci ore de dezbateri, cu pauză, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a validat rezultatele alegerilor şi mandatele deputaţilor aleşi la scrutinul din 28 noiembrie. Documentele privind hotărârea de azi vor fi prezentate preşedintelui interimar Mihai Ghimpu care va emite un decret de convocare a primei şedinţe a legislativului pentru marţi, 28 decembrie

 • Renumărarea voturilor va costa 13 milioane de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renumărarea voturilor va costa 13 milioane de lei

  Comisia Electorală Centrală a decis, astăzi, ca renumărarea buletinelor de vot de la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, să se facă la 15 decembrie, începând cu ora 8.00. Această procedură va dura doar o singură zi şi va costa 13 milioane de lei (1,05 milioane de dolari).

 • Curtea Constituţională a dispus renumărarea voturilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea Constituţională a dispus renumărarea voturilor

  Curtea Constiţională a admis contestaţia Partidului Comuniştilor, care a invocat nenumărate încălcări la întocmirea proceselor-verbale şi la numărarea voturilor, şi a dispus renumărarea voturilor pe întreaga ţară.

 • ”Votul etnic”: ruşii şi ucrainenii din Republica Moldova se leapădă de Voronin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ”Votul etnic”: ruşii şi ucrainenii din Republica Moldova se leapădă de Voronin

  Minorităţile etnice din Republica Moldova nu vor mai vota la scrutinul din 28 noiembrie pentru Partidul Comuniştilor într-o proporţie atât de mare ca la alegerile legislative precedente. În schimb, se atestă o uşoară creştere a popularităţii Partidului Liberal Democrat din Moldova, condus de premierul Vlad Filat,  în rândurile ruşilor şi ucrainenilor. Cel puţin aşa arată un studiu al Centrului de Investigaţii Sociologice

 • Milionarul Plahotniuc, mai aproape de comunişti, decât de liberali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Milionarul Plahotniuc, mai aproape de comunişti, decât de liberali

  Sponsorul principal al Partidului Democrat (PD) milionarul Vlad Plahotniuc este mai aproape de comunişti decât de liberali, consideră expertul Centrului de Studii Orientale din Polonia (Centre for Eastern Studies (OSW) Witold Rodkiewicz.

 • Comuniştii vor renumărarea voturilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comuniştii vor renumărarea voturilor

  Partidul Comuniştilor din Republica Moldova reclamă grave erori şi tentative de fraudă la alegerile parlamentare anticipate de duminica trecută şi anunţă că va solicita Curţii Constituţionale să dispună numărarea repetată a tuturor voturilor.

 • Diaspora a smuls două mandate de la comunişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diaspora a smuls două mandate de la comunişti

  Peste 65.500 de moldoveni au votat la secțiile din străinătate, de patru ori mai mulţi decât la alegerile parlamentare anticipate din iulie 2009. Datorită voturilor de peste hotare, comuniștii au pierdut două mandate de deputat, ele mergând câte unul la PDLM şi PL. 74% din cei care au votat în străinătate au optat pentru partidele liberale, 48,7 procente pentru PLDM și 25,3% pentru PL.

 • Studenții basarabeni din România se leapădă de Moldova lui Voronin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studenții basarabeni din România se leapădă de Moldova lui Voronin

  Rezultatele alegerilor din Republica Moldova au fost urmărite cu sufletul la gură de către studenții basarabeni din România. Însă, acestea i-au luat prin surprindere, văzându-şi spulberate visele şi speranţele pentru un viitor mai bun în ţara lor.

 • UPDATE Vlad Filat despre eventualele coaliţii: „Nu voi accepta şantajul şi condiţionările“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Vlad Filat despre eventualele coaliţii: „Nu voi accepta şantajul şi condiţionările“

  După procesarea totală a voturilor, Partidul Comuniștilor a acumulat 39,3% din voturi în timp ce partidele Alianței pentru Integrare Europeană 52,1%. Reprezentanţi CEC au finalizat astăzi lista celor 101 mandate pentru noul Legislativ al Republicii Moldova. Una dintre surprizele noii configuraţii a Parlamentului este comunistul Artur Reșetnicov, nepotul lui Voronin, fost șef al Securității, implicat în ultimele zile de campanie în

 • Perdanţii scrutinului de la 28 noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perdanţii scrutinului de la 28 noiembrie

  Scrutinul legislativ din Republica Moldova a avut şi 35 de perdanţi. Este vorba de partidele şi candidaţii independenţi care deşi au investit milioane de lei în campania electorală, n-au reuşit să treacă pragul electoral de 4%pentru partide şi 2% pentru candidaţi independenţi, rămânând astfel în afara Parlamentului.

 • (AUDIO) Voronin nu exclude o alianţă cu PLDM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  (AUDIO) Voronin nu exclude o alianţă cu PLDM

  În aşteptarea rezultatelor oficiale, premierul Vlad Filat a dat câteva declaraţii reţinute, cu privire la viitoarele alianţe. În acelaşi timp, miliardarul moldovean Vlad Plahotniuc, candidat pe lista Partidului Democrat (PD), nu exclude că de el depinde viitoarea configuraţie politică din legislativul de la Chişinău. Pe de altă parte, Vladimir Voronin, liderul comuniştilor, nu exclude o eventuală alianţă cu PLDM.

 • Chişinău: Liderul mişcării proruseşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinău: Liderul mişcării proruseşti "Ravnopravie" a renunţat la proteste din cauza ploii

  Ploaia l-a încurcat pe Valeri Klimenko, liderul mișcării proruseşti "Ravnopravie" din Chișinău, să organizeze acțiuni de protest în Piața Marii Adunări Naționale din Chişinău, luni 29 noiembrie, a doua zi după scrutinul elctoral. Klimenko însă a promis că imediat cum se va face timp frumos, își va chema oamenii în centrul orașului.

 • Scenarii postelectorale în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scenarii postelectorale în Republica Moldova

  Milionarul Vlad Plahotniuc, numărul doi pe lista electorală a Partidului Democrat,  va tranşa asupra viitoarei coaliţii de guvernământ din Republica Moldova. Actuala Alianță pentru Integrarea Europeană are foarte mari șanse să rămână la guvernare, în cazul în care, după alegeri, actualele componente ale coaliţiei de guvernământ – Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal, Partidul Democrat  şi Alianţa Mol

 • Cum au votat moldovenii din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au votat moldovenii din România

  Aproape 7.000 de cetățeni moldoveni au votat până la această oră la secţiile de votare din România. Potrivit oficialilor moldoveni în România, aceasta este o prezenţă record, cu mai puţin de trei ore până la închiderea secţiilor de votare. În România au fost deschise opt secţii de votare.

 • Un observator PLDM, călcat cu maşina de un membru PCRM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un observator PLDM, călcat cu maşina de un membru PCRM

  Gheorghe Cojocaru, observator din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova la secţia de votare din localitatea Iargara, raionul Leova, a fost accidentat de o maşină în care se aflau membri ai Partidului Comuniştilor. Acesta s-a ales cu o gravă fractură la picior.

 • Comuniştii reclamă o serie de încălcări a procesului de votare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comuniştii reclamă o serie de încălcări a procesului de votare

  Agitaţie electorală, distribuire de băuturi alcoolice şi bani pentru a cumpăra voturi, apeluri sms, vot cu paşaport românesc, votare cu două fişe de însoţire a buletinului de identitate - acestea ar fi principalele încălcări ale procesului electoral reclamate de Partidul Comuniştilor.

 • SONDAJ: Ce vor moldovenii de la viitorii parlamentari?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SONDAJ: Ce vor moldovenii de la viitorii parlamentari?

  Basarabenii au mers azi la secţiile de votare fiind decişi să pună punct haosului şi instabilităţii politice. Trei scrutine legislative într-un an şi jumătate este prea mult, spun oamenii.

 • Prima contestaţie depusă la CEC: PCRM împotriva PL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima contestaţie depusă la CEC: PCRM împotriva PL

  Prima contestaţie a fost depusă la CEC în după-amiaza zilei de astăzi, de către Vadim Moţarschi, reprezentant al PCRM, împotriva lui Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal.

 • UPDATE Prezenţă-record de votanţi moldoveni peste hotare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Prezenţă-record de votanţi moldoveni peste hotare

  Sute de cetăţeni moldoveni au luat cu asalt dis-de-dimineaţă singura secţie de votare deschisă la Roma, în incinta Ambasadei Republicii Moldova. Mulţi au venit de la ora şase, pentru a prinde rând, dar tot au fost nevoiţi să stea la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot. Acum a început să plouă şi unii oamenii, care nu au umbrele, pleacă.

Modifică Setările