Stiri despre alegeri locale 2015

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Chirtoacă a câştigat. E timpul pentru o nouă alianţă proeuropeană la Chişinău?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chirtoacă a câştigat. E timpul pentru o nouă alianţă proeuropeană la Chişinău?

  Victoria la limită a candidatului PL, Dorin Chirtoacă, la primăria capitalei moldave în faţa candidatului socialiştilor, Zenaida Greaceanâi reprezintă un semnal pe care electoratul din Republica Moldova îl dă încă odată formaţiunilor politice pro-europene că procesul de apropiere de UE şi de valorile sale trebuie să continue în ciuda opoziţiei constante a forţelor politice proputiniste.

 • Europarlamentar: Chişinăul trebuie să aleagă un curs de dezvoltare european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europarlamentar: Chişinăul trebuie să aleagă un curs de dezvoltare european

  Preşedintele Delegaţiei la Comisia de Cooperare UE - Republica Moldova din Parlamentul European, Andi Cristea, îndeamnă locuitorii municipiului Chişinău ca în turul doi al alegerilor locale să aleagă candidatul care îi va oferi capitalei un curs de dezvoltare pe model european.

 • CEC a stabilit regulile procesului de vot în turul doi al alegerilor locale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CEC a stabilit regulile procesului de vot în turul doi al alegerilor locale

  Comisia Electorală Centrală a stabilit, astăzi, în cadrul unei şedinţe, particularităţile procesului de vot în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale din 28 iunie 2015. Astfel alegătorii care, în perioada dintre primul şi cel de-al doilea tur al alegerilor, şi-au schimbat domiciliul sau reşedinţa vor putea vota în baza aceloraşi liste electorale, în secţiile de votare în care au votat pe data de 14 iunie.

 • Timofti vrea desemnarea unui nou premier după alegerile locale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timofti vrea desemnarea unui nou premier după alegerile locale

  Preşedintele Nicolae Timofti, care a desemnat-o pe Natalia Gherman în funcţia de prim-ministru interimar în aceastză dimineaţă, speră că această situaţie va dura puţin. La începutul şedinţei convocată cu membrii Cabinetului de miniştri, preşedintele a anunţat că începând de săptămâna viitoare va invita fracţiunile parlamentare la discuţii pentru a desemna un candidat la funcţia de prim-ministru, transmite IPN.

 • Dorin Chirtoacă îşi doreşte mai multe autobuze şi troleibuze pe străzile capitalei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorin Chirtoacă îşi doreşte mai multe autobuze şi troleibuze pe străzile capitalei

  Candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, îşi propune reînnoirea transportului public din capitală.  Liberalul, care a organizat astăzi, 19 iunie, o conferinţă de presă la Regia Transport Electric, a declarat că anul acesta urmează a fi asamblate 40 de troleibuze. Totodată, candidatul propune mai multe soluţii şi pentru Parcul Urban de Autobuze, începând cu această toamnă, transmite IPN.

 • Dorin Chirtoacă donează banii pentru campanie absolvenţilor de la orfelinatul din Străşeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorin Chirtoacă donează banii pentru campanie absolvenţilor de la orfelinatul din Străşeni

  Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, a decis ca în turul doi al campaniei electotrale a alegerilor locale generale să renunţe la panourile publicitare de promovare,  iar banii economisiţi din campania electorală să fie donaţi copiilor de la orfelinatul din Străşeni, anunţă serviciul de presă al PL.

 • AŞM îndeamnă chişinăuienii să-l voteze pe Dorin Chirtoacă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AŞM îndeamnă chişinăuienii să-l voteze pe Dorin Chirtoacă

  Reprezentanţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei îndeamnă locuitorii municipiului Chişinău să-l susţină în turul doi de alegeri pe candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. Apelul acestora a fost publicat pe pagina AŞM, transmite IPN.

 • Fenomenul Usatâi şi Shor poate fi explicat doar prin disperarea alegătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fenomenul Usatâi şi Shor poate fi explicat doar prin disperarea alegătorilor

  Victoria spectaculoasă a doi milionari penali la alegerile pentru primăriile a două oraşe importante din Moldova poate fi explicată doar prin disperarea alegătorilor. Concluzii în acest sens au fost formulate de către experţi din România în cadrul emisiunii „Orizont european” de la postul de televiziune  „TVR Moldova”, transmite IPN.

 • Dorin Chirtoacă anunţă priorităţile pentru infrastructura rutieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorin Chirtoacă anunţă priorităţile pentru infrastructura rutieră

  Prioritatea la capitolul infrastructură rutieră este continuarea şantierelor din centrul capitalei, susţine candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Liberalul a organizat astăzi, 16 iunie, o conferinţă de presă pe şantierul de pe strada Vasile Alecsandri, în cadrul căreia a prezentat etapele lucrărilor de reconstrucţie a străzii şi a anunţat priorităţile pentru următorii ani, transmite IPN.

 • Blocul „PPEM-Iurie Leancă” anunţă că nu va face alianţe cu partidele de stânga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blocul „PPEM-Iurie Leancă” anunţă că nu va face alianţe cu partidele de stânga

  Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova - Iurie Leancă” anunţă că nu va purta negocieri privind crearea alianţelor cu Partidul Socialiştilor, Partidul Comuniştilor sau Partidul Nostru. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 16 iunie, la Consiliul politic al platformei, anunţă serviciul de presă al PPEM, citat de IPN.

 • Alegeri repetate în satul Ulmu, în urma boicotului locuitorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri repetate în satul Ulmu, în urma boicotului locuitorilor

  În satul Ulmu, raionul Ialoveni, alegerile locale generale nu au avut loc pe motiv că nu a fost asigurată prezenţa la urne a cel puţin 25% din alegătorii înscrişi pe listele electorale. Anterior, într-o conferinţă de presă la IPN, mai mulţi locuitori ai satului au anunţat că vor boicota alegerile pe motiv că Grigore Postică, candidat din partea Partidului Liberal Democrat, a fost exclus din cursă în ajunul scrutinului.

 • Valeriu Munteanu: Platforma DA trebuie să-şi ceară scuze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valeriu Munteanu: Platforma DA trebuie să-şi ceară scuze

  Platforma „Demnitate şi Adevăr” ar trebui să ceară scuze cetăţenilor care au plecat dezamăgiţi duminică din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), consideră deputatul liberal Valeriu Munteanu. De asemenea, el crede că Guvernul Gaburici nu va rezista prea mult, fiindcă are în frunte un prim-ministru cercetat penal pentru că „şi-a cumpărat diploma de la Piaţa Centrală”.

 • CCA amendează televiziunile lui Plahotniuc cu 1800 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CCA amendează televiziunile lui Plahotniuc cu 1800 de lei

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aplicat amendă minimă de 1800 de lei posturilor de televiziune Accent TV, Publika, Prime, Canal 2 şi Canal 3 pentru încălcarea Regulamentului de reflectare a campaniei electorale, pe perioada monitorizării (18-27 mai). Alte câteva posturi –  TV7, Ren Moldova, Jurnal TV şi N4 au fost avertizate public, transmite IPN.

 • Planurile lui Serafim Urechean pentru primăria Chişinăului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planurile lui Serafim Urechean pentru primăria Chişinăului

  Candidatul pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău din partea Partidului Liberal Democrat, Serafim Urechean, mizează pe realizările făcute în timpul mandatelor sale în fruntea primăriei capitalei pentru a câştiga voturile alegătorilor. Serafim Urechean susţine de asemenea că este gata să-şi suflece mânecile şi să rezolve probleme locuitorilor din municipiul Chişinău, în timpul unei emisiuni la un post de televiziune.

 • Pe ce mizează Dorin Chirtoacă în campania electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe ce mizează Dorin Chirtoacă în campania electorală

  Primarul degrevat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, le reaminteşte locuitorilor capitalei realizările facute în cei opt ani de mandat şi promite că va face noi lucruri pentru municipiu dacă va fi ales în continuare în funcţia primăriei. Dorin Chirtoacă a spus că acum Chişinăul arată altfel decât în 2007, când a venit la Primărie.

 • Dosar penal pentru intermedierea comerţului cu voturi în Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosar penal pentru intermedierea comerţului cu voturi în Moldova

  Procuratura Generală a deschis un dosar penal împotriva platformei virtuale www.alegerimoldova.com pe faptul coruperii alegătorilor. Potrivit instituţiei, site-ul respectiv promitea să facă legătura între partidele care vor să cumpere voturi şi cetăţenii care vor să-şi vîndă voturile.

 • Totul
despre alegerile locale din 14 iunie. Care sunt noutăţile scrutinului şi până
când pot fi înregistraţi candidaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Totul despre alegerile locale din 14 iunie. Care sunt noutăţile scrutinului şi până când pot fi înregistraţi candidaţii

  Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat programul calendaristic cu privire la toate acţiunile care urmează a fi întreprinse pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din 14 iunie. Devizul de cheltuieli pentru aceste alegeri este de 98 de milioane de lei, dar Guvernul Republicii Moldova a prevăzut 73 de milioane de lei.

Modifică Setările