Stiri despre alegeri intr-un singur tur

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Liberalii şi-au
găsit, în sfârşit, liderul pe care îl merită: Dănilă Prepeleac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liberalii şi-au găsit, în sfârşit, liderul pe care îl merită: Dănilă Prepeleac

  Povestea o ştiţi: Dănilă Prepelac pleacă la iarmaroc să vândă o pereche de boi frumoşi, dar în loc să se ducă aţă la târg şi să se întoarcă acasă cu banii, abordează pe drum tot felul de precupeţi cu care contractează bartere din ce în ce mai dezavantajoase: dă boii pe un car, carul pe o capră, capra pe un gânsac şi gânsacul pe o pungă goală. Exact aşa au făcut liberalii cu legile electorale.

 • Judecătorii Curţii Constituţionale au fost, totuşi, nişte ticăloşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Judecătorii Curţii Constituţionale au fost, totuşi, nişte ticăloşi

  Ezit de trei zile dacă să scriu sau nu acest text. În primul rând, pentru că nu-mi place să mă victimizez. În al doilea rând, pentru că motivările Curţii Constituţionale date în cele două dosare privind alegerile într-un singur tur încă nu au fost publicate şi nu-mi place să aduc acuzaţii fără să mă fi documentat înainte. Dar ce am descoperit acum trei zile nu are legătură nici cu mine, nici cu respectivele motivări.

 • Două bizarerii la Curtea Constituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două bizarerii la Curtea Constituţională

  Curtea Constituţională a refuzat, pentru a doua oară într-o săptămână, să judece pe fond dacă alegerea primarilor într-un singur tur este constituţională sau nu. Dacă primul refuz a avut justificare, al doilea ridică serioase semne de întrebare.

 • Opţiunea nucleară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opţiunea nucleară

  Haideţi să vă povestesc cum stă treaba cu opţiunea nucleară: acel instrument juridic care putea duce la refacerea alegerilor în mii de localităţi în cazul în care CCR ar fi amânat până după scrutin decizia privind alegerea primarilor într-un singur tur.

 • Copiii cu
chibrituri. De ce e important ca CCR să se pronunţe cât mai repede pe legea
alegerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii cu chibrituri. De ce e important ca CCR să se pronunţe cât mai repede pe legea alegerilor

  Nişte oameni rău intenţionaţi se joacă cu focul şi se pare că ei încă nu au aflat asta. De aceea, este bine să-i avertizăm din timp şi să le explicăm de ce ar trebui să lase chibriturile jos. Distanţa dintre Curtea Constituţională şi Curtea de Apel Bucureşti este de 1,4 kilometri şi se parcurge pe jos în 18 minute (potrivit Google Maps, foto). Invers e mai greu de estimat.

 • Să stârpim minciuna politrucilor: legea
alegerii primarilor încă poate fi schimbată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să stârpim minciuna politrucilor: legea alegerii primarilor încă poate fi schimbată

  Modificarea legislaţiei electorale cu mai puţin de un an înainte de alegeri este posibilă legal, în pofida susţinerilor contrare pe care actori politici interesaţi le afirmă public în ultima vreme, arată o analiză realizată de „Adevărul”, care a examinat atât exigenţele Comisiei de la Veneţia, cât şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale din România.