Stiri despre alegeri germania

  68 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Macron sau singurătatea ideii europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macron sau singurătatea ideii europene

  Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

 • Populismul şi democraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul şi democraţia

  E timpul să ne amintim că „democraţia nu constă în punerea episodică a unui buletin în urnă, în delegarea de putere aleşilor, pentru ca apoi să fii dezinteresat, să te abţii, să taci timp de cinci ani“, după cum avertiza fostul luptător din Rezistenţă şi prim-ministru francez Pierre Mendès France. Democraţia, sintetiza el, „este acţiunea continuă a cetăţeanului“.

 • Angela Merkel respinge ideea organizării de noi alegeri în Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Merkel respinge ideea organizării de noi alegeri în Germania

  Cancelarul german Angela Merkel s-a pronunţat sâmbătă împotriva organizării de noi alegeri legislative ca urmare a eşecului negocierilor pentru formarea unei coaliţii de guvernare şi a afirmat că-şi doreşte formarea „foarte rapidă“ a unui executiv, întrucât Europa are nevoie de o Germanie puternică.

 • Populismul, de la stigmat la inevitabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul, de la stigmat la inevitabil

  Populismul continuă să câştige teren în Europa. Alegerile din Germania, Austria şi Cehia confirmă vigoarea tendinţei. Mai grav, pentru a rezista valului contestatar, dreapta tradiţională tinde să preia agenda extremei drepte. Cât de actuală e înţelepciunea lui Esop, formulată acum 2600 de ani: „Demagogii cetăţilor îşi urmează interesele mai cu spor când îşi învrăjbesc patria”! Dar marşul cu torţe de la Varşovia ce vesteşte?

 • Germania: Wolfgang Schäuble ar urma să devină preşedintele Bundestagului, renunţând la portofoliul Finanţelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Wolfgang Schäuble ar urma să devină preşedintele Bundestagului, renunţând la portofoliul Finanţelor

  Actualul ministru de Finanţe al Germaniei, conservatorul Wolfgang Schäuble, ar urma să renunţe la această funcţie pentru a deveni preşedinte al Bundestagului (Parlamentul Germaniei), relatează DPA, citând oficiali germani. Mutarea vine în contextul în care Angela Merkel se pregăteşte pentru negocieri deloc uşoare în vederea formării unei coaliţii du guvernare.

 • Germania: Principalele obstacole în formarea unei „coaliţii Jamaica“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Principalele obstacole în formarea unei „coaliţii Jamaica“

  După alegerile legislative federale din Germania, care nu au adus majoritatea niciunei formaţiuni politice, se impune formarea unei coaliţii de guvernare. Cum social-democraţii vor să intre în opoziţie, se vorbeşte intens despre o aşa-numită „coaliţie Jamaica“ între conservatori, liber-democraţi şi ecologişti. Dar formarea unei astfel de alianţe nu este uşoară, având în vedere că partidele mici nu dau dovadă de prea multă flexibilitate.

 • Germania: Frauke Petry, copreşedintă a AfD, anunţă că pleacă din partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Frauke Petry, copreşedintă a AfD, anunţă că pleacă din partid

  Frauke Petry, copreşedintă a partidului de extremă-dreapta  Alternativa pentru Germania (AfD), a anunţat marţi că pleacă din partid, la două zile după alegerile legislative federale, în urma cărora acest partid populist de dreapta a devenit a treia forţă din Bundestag (Parlamentul Germaniei), relatează DPA.

 • UPDATE Germanii decid astăzi dacă îi vor da un al patrulea mandat de cancelar Angelei Merkel. Mizele alegerilor legislative din Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Germanii decid astăzi dacă îi vor da un al patrulea mandat de cancelar Angelei Merkel. Mizele alegerilor legislative din Germania

  Aproximativ 61,5 milioane de germani sunt chemaţi la urne duminică, pentru a-şi alege cel de-al 19-lea Parlament, potrivit datelor Guvernului de la Berlin. Sondajele o creditează pe Angela Merkel, actual cancelar, drept favorită pentr un al patrulea mandat la putere. Urnele se deschid la ora locală 8.00 (9.00 ora României) şi se vor închide la ora locală 18.00 (19.00, ora României).

 • Alegerile din Germania. Partide „exotice“ care încearcă să intre în Bundestag
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile din Germania. Partide „exotice“ care încearcă să intre în Bundestag

  Germanii, chemaţi astăzi la urne pentru a-şi alege noul Parlament, au o gamă variată de opţiuni. Cel mai probabil, cele mai multe voturi se vor îndrepta către conservatori şi social-democraţi, însă alegătorii pot opta şi pentru formaţiuni nu tocmai tradiţionale pentru peisajul politic german, cum ar fi Cărunţii sau Partidul protecţiei animalelor.