Stiri despre alegeri europarlamentare 2014

  465 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Anul politic 2014 în UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul politic 2014 în UE

  Încerc un scurt bilanţ al anului care se încheie. Am în vedere exclusiv UE, şi anume dintr-o perspectivă pur politică. Iată care ar fi, în opinia mea, cele mai însemnate cinci evenimente din 2014:

 • Liderul necesar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul necesar

  Zi de zi, România apare tot mai clar, ca o ţară a nimănui. Agenda publică, adică ceea ce este cu adevărat necesar, urgent şi abordabil, este marcată de evoluţii contradictorii, păguboase. Se adânceşte decalajul între aglomerarea sfidărilor şi capacitatea efectivă de percepţie, interpretare şi asumare. Asumare legitimă, responsabilă şi eficientă. Vorbe mari?! Păi de ce i-am considera „mari”,  pe şefii României?! („Care este...”).

 • Traian Băsescu: Mircea mi-a spus despre Bercea în toamna lui 2013 şi în această primăvară. Aş vrea să merg să-l văd. M-am gândit să demisionez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traian Băsescu: Mircea mi-a spus despre Bercea în toamna lui 2013 şi în această primăvară. Aş vrea să merg să-l văd. M-am gândit să demisionez

  În primul interviu după scandalul Mircea Băsescu - Bercea Mondial, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că nu îşi reneagă fratele, iar după finalizarea mandatului va încerca să-l apere. Şeful statului a admis că, în contextul scandalului în care este implicat fratele său, a luat în calcul şi varianta demisiei. Totodată, Traian Băsescu a vorbit despre iminenta fuziune dintre PNL şi PDL, dar şi despre schimbul epsitolar dintre Elena Udrea şi MRU.

 • Europarlamentarii PMP îl contrazic pe Baconschi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europarlamentarii PMP îl contrazic pe Baconschi

  Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, susţine, pe Facebook, că i s-au cerut 100.000 de euro pentru a ocupa poziţia a treia pe lista PMP, loc considerat eligibil, la alegerile europarlamentare. După o trecere în revistă a evoluţiei sale politice, Baconschi a ţinut să prezinte un episod din culisele partidului din care a făcut parte, dar fără să dea nume sau mai multe amănunte.

 • Europarlamentarele nu sunt un reper pentru prezidenţiale. Electoratul român, în cădere liberă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europarlamentarele nu sunt un reper pentru prezidenţiale. Electoratul român, în cădere liberă

  Euroalegerile, care au avut loc în 25 mai, nu sunt un indicator bun al rezultatelor probabile de la următoarele alegeri naţionale, respectiv alegerile prezidenţiale, arată un studiu publicat în revista „Expert Electoral“. Totodată, România se află în faţa unui declin a numărului de alegători, populaţia electorală fiind prefigurată să ajungă la 17,6 milioane, în 2030, cu aproape cinci milioane mai puţin decât în prezent.

 • Cristian Ghinea: Doi inepţi iau o chestie la pilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea: Doi inepţi iau o chestie la pilă

  „Neîncredere în Europa şi teamă de declin.“ Asta crede François Hollande că arată votul francezilor. Partidul Socialist a luat 13,9% din voturi, el personal este cel mai nepopular preşedinte de cînd se fac sondaje de opinie în Franţa, dar chestia asta e problema Europei.

 • O parte din Noua Republică încearcă să-l debarce pe Mihail Neamţu. Cum se apară actualul preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O parte din Noua Republică încearcă să-l debarce pe Mihail Neamţu. Cum se apară actualul preşedinte

  Nu numai partidele mari au probleme după alegerile europarlamentare, ci şi partidele mici se confruntă cu revolta unor membri care vor schimbarea conducerii. Mihail Neamţu, preşedintele Partidului Noua Republica, simte rezultatul dezamăgitor al votului pe pielea sa. Omul doi în partid şi echipa sa vor să-l destituie pe Mihail Neamţu din fruntea partidului.

 • ANALIZĂ Cum s-au descurcat partidele la
euroalegeri: PMP, scor peste aşteptări în oraşele mari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Cum s-au descurcat partidele la euroalegeri: PMP, scor peste aşteptări în oraşele mari

  O interpretare detaliată a rezultatelor de la alegerile europarlamentare din 25 mai arată că electoratul urban s-a mobilizat, în acest an, mai mult decât în anii trecuţi şi a înclinat balanţa în cazul Partidului Mişcarea Populară, de exemplu, dar şi în situaţia candidatului independent Mircea Diaconu, se arată într-un document intern al PMP, intrat în posesia redacţiei "Adevărul".

 • Iohannis nu-l scoate din joc pe MRU. Nici viceversa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis nu-l scoate din joc pe MRU. Nici viceversa

  Iohannis constituie, din unghiul dreptei reformiste, o miză mai riscantă decât pariul MRU. Ar fi însă greşit să se creadă că unul l-ar exlude pe celălalt. Firava participare la vot a românilor, la scrutinul european, oglindeşte o stare proastă generală.

 • Socialistul Martin Schulz îl susţine pe conservatorul Jean-Claude Juncker pentru preşedinţia Comisiei Europene. Merkel dă semnale contradictorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialistul Martin Schulz îl susţine pe conservatorul Jean-Claude Juncker pentru preşedinţia Comisiei Europene. Merkel dă semnale contradictorii

  Candidatul Socialiştilor europeni pentru şefia Comisiei Europene a anunţat că se retrage din cursă şi îl va susţine, în schimb, pe candidatul Popularilor Europeni, luxemburghezul Jean-Claude Juncker. De cealaltă parte, cancelarul german Angela Merkel transmite mesaje contradictorii: după ce a anunţat că-l susţine pe Juncker, acum spune că este „inacceptabil” ca reţinerile Londrei faţă de luxemburghez să fie ignorate.

 • Democraţia parlamentară la români, scuipaţi zilnic de aleşii neamului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţia parlamentară la români, scuipaţi zilnic de aleşii neamului

  Din ciclul „Haiducii politici“ ai democraţiei româneşti. Sfidarea, bătaia de joc, dispreţul, ignorarea, lipsa de respect, nesimţirea, tâmpenia, prostia, infatuarea, aroganţa şi multe astfel de „talente” şi „calităţi” ale politicienilor români, etalate ca un întreg arsenal de război faţă de cei care i-au votat nu au margini.

 • Dreapta: noiembrie, ultimul bal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreapta: noiembrie, ultimul bal

  Breaking news! Şocant! Cutremur pe scena politică! Un vaier lugubru străbate-ntreaga ţară, copacii îşi pleacă ramurile-n bernă, râurile prind să curgă spre izvoare, pasărelele fug înspăimântate în spaţiul Schengen: Crin Antonescu a demisionat din funcţia de preşedinte interimar al PNL şi (sfârşitul lumii, maică!) nici nu mai candidează la alegerile prezidenţiale! Ei şi?

 • O urgenţă politică a dreptei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O urgenţă politică a dreptei

  E bine că dreapta politică a înţeles mesajul transmis de alegătorii europarlamentari. E bine că se îndreaptă spre solidaritate şi posibil spre unitate. Ar fi deja câteva observaţii de făcut pe linia începutului. Deşi impulsionat de rezultate şi de timp, procesul ar trebui gândit în parametri reali ai unităţii. PDL şi PNL pot fi iniţiatorii dar fără a impune unilateral condiţii restului dreptei.

 • Scrutin european: votaţi, votaţi, de ieşit iese cine trebuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrutin european: votaţi, votaţi, de ieşit iese cine trebuie

  Ştiu deja, voi fi din nou acuzată de a fi antieuropeană. Şi repet: iar, pentru mine a iubi ceva/pe cineva nu înseamnă a închide ochii la defecte ci a avea curajul de a spune clar şi cu toată iubirea posibilă că aşa nu se mai poate. Târgul din jurul afacerii „Preşedinte al CE“, Juncker/Barnier/Moscovici/Cameron, a devenit penibil.

 • Românii „fură” locurile de muncă ale britanicilor pentru că acceptă salarii mai mici. Interviu cu Tim Aker, lider UKIP şi proaspăt europarlamentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii „fură” locurile de muncă ale britanicilor pentru că acceptă salarii mai mici. Interviu cu Tim Aker, lider UKIP şi proaspăt europarlamentar

  „Hoardele” de români care vor lua cu asalt Marea Britanie în 2014 au fost principala temă de campanie a partidului de extremă dreapta UKIP din Marea Britanie. Iar britanicii au rezonat cu acest mesaj. UKIP a ieşit pe primul loc la alegerile europarlamentare de la 25 mai. Am stat de vorbă cu Tim Aker, directorul de strategie politică a partidului catalogat drept rasist, care, între timp, a devenit şi europarlamentar.

 • Dramaturgie politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dramaturgie politică

  În România, alegerile europarlamentare de duminică, 25 mai, au stabilit ierarhii, dar nu au adus cu ele nici un fel de certitudini. Din perspectiva acestei constatări simple, rezultă cât se poate de limpede că sacrificarea temelor de campanie europene, legate de continuarea procesului de integrare a României în Uniunea Europeană, în favoarea chestiunilor şi disputelor interne, s-a dovedit perfect inutilă.

 • Costul europarlamentarelor: 1,5 milioane de lei pe ştampile şi buletine de vot
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Costul europarlamentarelor: 1,5 milioane de lei pe ştampile şi buletine de vot

  Peste 1,56 milioane de lei au fost cheltuite pentru achiziţionarea de ştampile, timbre autocolante şi pentru tipărirea buletinelor de vot necesare organizării alegerilor europarlamentare, arată contractele atribuite de Ministerul Afacerilor Interne în lunile aprilie - mai, potrivit unui calcul făcut de EurActiv.

 • Fostul viitor
preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul viitor preşedinte

  Dacă retragerea din cursa pentru prezidenţiale ar fi fost doar o chestiune care l-ar fi privit numai pe Crin Antonescu, lucrurile ar fi fost mai simple. Problema este că PNL a pierdut prea mult timp şi prea multă energie în aventura sa uselistă.

 • Iohannis – omul momentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis – omul momentului

  Recentele alegeri europarlamentare au confirmat câteva adevăruri cunoscute de toată opinia publică şi neluate în seamă de clasa politică: absenteismul, numărul imens de voturi autoanulate, scăderea drastică  a procentajului PSD etc. demonstrează că lumea s-a săturat de oameni politici corupţi, imorali, mincinoşi, atunci când nu sunt pur şi simplu mafioţi ori infractori de drept comun.

 • Cum a ajuns un bulgar din greşeală europarlamentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns un bulgar din greşeală europarlamentar

  O confuzie în noul sistem de vot din Bulgaria i-a dat şansa unui tânăr politician să devină europarlamentar, obţinând mai multe voturi decât Serghei Stanişev, liderul socialiştilor bulgari.

 • Şi, totuşi, Europa mai are o şansă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi, totuşi, Europa mai are o şansă

  Toată lumea a vorbit în ultimele zile despre ascensiunea anti-europenilor. Absolut normal, dacă privim la rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European. Dar semnalele din Europa sunt amestecate. Nu este vorba doar despre extremişti.

 • Rezultate finale BEC: Câte mandate are fiecare partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezultate finale BEC: Câte mandate are fiecare partid

  Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare de duminică. În urma lor, alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 16 mandate, PNL - 6 mandate, PDL-5 mandate, PMP-2 mandate, UDMR-2 mandate, iar ultimul loc îi revine independentului Mircea Diaconu.

 • Ponta, la şedinţa PSD, despre prezidenţiale: Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta, la şedinţa PSD, despre prezidenţiale: Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere

  Social-democraţii s-au reunit astăzi în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN), pentru a face o analiză a rezultatelor obţinute duminică la alegerile europarlamentare. Premierul Victor Ponta le-a transmis social-democraţilor că va candida la alegerile prezidenţiale dacă partidul îşi va dori acest lucru. Marele absent de la întâlnire este Radu Mazăre.

 • Radio Erevan şi Dreapta românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radio Erevan şi Dreapta românească

  După alegeri să ne descreţim frunţile şi să  ascultăm ce zice folclorul despre o temă durută... Eu doar le-am adunat.

Modifică Setările