Stiri despre alegeri egipt

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Faraonul” al-Sisi şi întoarcerea Egiptului la conducerea islamică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Faraonul” al-Sisi şi întoarcerea Egiptului la conducerea islamică

  Fostul preşedinte Morsi l-a făcut general, şef al armatei şi ministru al Apărării. Abdel Fattah al-Sisi a luat puterea oferită şi, un an mai târziu, a folosit-o pentru a-l înlătura de la putere pe Morsi şi pentru a-i lua locul. Acum, Abdel Fattah al-Sisi va deveni preşedinte, cu peste 90% din voturile exprimate. Liderul a arătat deja cum vrea să conducă: singur, cu cât mai multă putere.

 • Egiptenii îşi aleg astăzi noul preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Egiptenii îşi aleg astăzi noul preşedinte

  Egiptenii sunt chemaţi la vot la aproape un an de la înlăturarea prin lovitură de stat a lui Mohamed Morsi, primul preşedinte ales democratic în Egipt după căderea regimului totalitarist controlat de Hosni Mubarak. Favoritul în cursa prezidenţială este mareşalul Abdel Fattah al-Sisi, cel care a condus armata atunci când aceasta a ieşit pe străzi pentru a îndepărta Frăţia Musulmană de la putere, în iunie 2013.

 • Populara Frăţie Musulmană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populara Frăţie Musulmană

  Având în vedere că Egiptul nu există un precedent relevant, este dificil de anticipat cum va fi configurată scena politică egipteană post-electorală. Există însă o certitudine: Frăția Musulmană va avea, singur sau într-o coaliție, un rol central în viitorul politic al Egiptului.

Modifică Setările